Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Čínský horoskop pro rok 2011: Kůň

Pro všechny narozené v roce Koně bude tento rok ve znamení budování si vlastní kariéry a úspěchu v práci.
10. ledna 2011 | 12:55

Co vás čeká v dalším roce podle tradičního a osvědčeného zvěrokruhu starých Číňanů? Na co byste se měla zaměřit a čemu vyvarovat? Podle čínského horoskopu vstupujeme do roku Zajíce, který začíná 3. 2. 2011 a skončí 23. 1. 2012.

Kůň

Ročníky :1906, 1918, 1930, 1942, 1954, 1966, 1978, 1990, 2002

Obecná charakteristika

Kůň je rozený elegán, citově založené znamení. K jeho vlastnostem patří i neobyčejná soutěživost, je stále v poklusu, netrpělivý a společenský. Kůň dobře ví, co a kdo potřebuje slyšet .Dokáže s výjimečným instinktem vycítit potřeby ostatních, avšak málokdo ví, co on sám potřebuje ke spokojenému citovému životu. Je také znamením pečujícím, rád péči dává a rád ji i přímá, vyžaduje bezmeznou oddanost.

Pro koně je důležitý jeho původ a rodokmen. Rodina, domov a zázemí hrají v jeho životě často dominantní roli a nezřídka se stává, že právě v této oblasti bývá omezený a zažívá netěžší lekce, jejichž cílem je poznat tu pravou cenu rodiny, které si dovede vážit víc než jakákoliv jiná znamení. Rád si všude udělá pohodlí  „jako doma“,  má rád domácí práce, ale nesnáší, když nemá kam jít. Ze všeho nejvíce mu záleží na bezpečí vlastní osoby a jeho rodiny, proto se snaží shromažďovat majetek a je velmi opatrný s penězi.

Kůň nezřídka trpí chorobnou láskou k jídlu, proto bývá ohrožen nadváhou. Má velký zájem o druhé pohlaví. Někdy se příliš míchá do záležitostí druhých lidí. Ve středním věku jsou pravděpodobné pocty a finanční uspokojení, také nezřídka vstupuje do druhého manželství, které bývá zdařilejší než to první.Než dodělá jednu věc, rozdělá dvě další, umí snít.

Ke komu se hodí?

Protějškem Koně je bojechtivá Krysa, ve které může vidět spojence i nepřítele. Emoční spřízněnost  najde u Tygra a Psa, tato spojení se navazují snadno a dávají předpoklad pro dlouhodobější harmonické soužití, dají se zde přepokládat i podobné cíle v rodinných záležitostech.

Napětí a rozdílné názory i přístup se většinou objeví ve spojení s Kohoutem a Zajícem. Vzájemně si bude pomáhat s Kozou a Hadem, avšak málokdy se v těchto spojeních podaří být na stejné vlně. Pro kamarádství a přátelství se ke Koňovi dobře hodí Opice a Drak. Jako kolega v práci je vhodný člověk narozený v roce Vepře, a k tajným záletům se hodí Buvol.

Rok 2011

Jaký má být pro Koně? V tomto roce bude nadevše důležitá kariéra a společenské postavení. V mnoha případech dostanou Koně důvěru a odpovědnost leckdy větší, než jsou schopní unést. Je pro ně důležité, aby nezklamali naděje a ambice, které do nich budou vložené. Zřejmě nebude snadné vyjít s podřízenými i bývalými kolegy, jenž budou těžce snášet společenský postup Koně.

Lásku a vášeň se budou Koně snažit celkem dlouhodobě koncentrovat do legitimních partnerských vztahů, neshody však mohou nastat v důsledku silného, až fanatického pracovního zaujetí, předmětem velkého vysílení budou ale i domácí povinnosti. Přestože se má Koňům dařit v povolání, v rodinných vztazích probíhá určité omezení, které je nutí k různým rekonstrukcím, přestavbám, i stěhování, což jim bude  v první polovině roku brát mnoho energie. Přijdou nutné investice do bydlení a budování zázemí, vhodnější je však druhá polovina roku.

Pracovní oblast, zejména v první polovině roku, je tedy důležitá nadevše, obzvlášť období mezi začátkem února a první polovinou května může být velmi hektické, a zřejmě sebou ponese i nespavost a silnější bušení srdce. Mozek i city Koňů budou neustále zaměstnány mnoha dojmy, které bude nutno zpracovávat. Věci, na kterých v minulém období pracovali Koně potají, se tento rok dostanou na světlo a své uplatnění najde i nedávno nabytá rekvalifikace.

Koňové by měli být připravení také na to, že spousta utajovaných věcí tento rok vyplave na povrch, a zároveň se pro ně i mnoho záhad objasní. Finančně pro Koně vyhlíží rok 2011 velmi zajímavě, za svoji práci a silné vytížení nejspíš přijde i slušná odměna, i když přímo v očích Koně se to může zdát méně, než by potřeboval, protože rok bude finančně náročný na výdaje, zejména koncem srpna a září. Přestože Kůň bývá na peníze opatrný, tak tu a tam přicházejí období, kdy má naopak vítr v kapse a rád utrácí velké částky najednou, aby byla zachovaná rovnováha v přírodě. Konec roku bude pro Koně velmi plodný a vzroste jeho smysl pro humor, tedy spíše pro černý humor. To může vypadat různě, například jako neplánované otěhotnění, nebo nečekané položení základů vlastní firmy.

Autor: Milan Fošnár, duš, KNbr