Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Numeroskop na říjen

6. října 2009 | 15:08

Co vás v tomhle měsíci čeká a nemine? Co vám slibuje na říjen vaše životní číslo? To si lehce spočítáte ze svého data narození.

Vypočítejte si své životní číslo

Například člověk narozený 12. 3. 1980 bude mít životní číslo 6 (1+2+3+1+9+8+0=24=2+4=6).

1

Říjen vám bude připadat užitečný pouze tehdy, když sháníte novou práci – můžete snadněji uspět. V ostatních případech vám naservíruje mnoho neodkladných povinností, nečekaných překážek a možných sporů. Vše, co jste doposud odkládala nebo čemu jste se chtěla vyhnout, se začne vynořovat na každém kroku, a pokud se těmito záležitostmi nezačnete konečně zabývat, můžete se dočkat problémů. Platí to i o vaší zdravotní stránce, takže raději nic nepodceňujte. Díky vaší vytrvalosti a energičnosti to nakonec zvládnete, i když si zřejmě občas pořádně zanadáváte.

2

Váš dobře zaběhnutý stereotyp bude během října ten tam a vy budete jen nevěřícně sledovat to, co se kolem vás děje. Jen stěží budete hledat pevnou půdu pod nohama, která by vám dodávala pocit bezpečí. Než se rozkoukáte, bude situace zase jiná. Platí to hlavně pro vaše vztahy. Nebylo by moudré, kdybyste chtěla svazovat partnera nějakými příkazy nebo zákazy – nakonec by mohl „prásknout do bot“ jednou provždy. Heslem pro tyto dny je: „přizpůsobivost a smysl pro humor“. Berte vše s nadhledem, život je hra, i když někdy trochu bláznivá.

Čtěte také:

3

Říjen bude ve znamení lásky, umění a domova. Srdce vám bude doslova přetékat city – každý letmý úsměv, krásná melodie, hravost dětí a zvířátek, milostné setkání – vás naladí na vlnu harmonie a porozumění. Silně na vás zapůsobí umění, divadelní představení, návštěvy galerií a muzeí. V těchto dnech proto choďte často do společnosti, navazujte kontakty a usmívejte se. Možná také zatoužíte přestěhovat se do „lepšího“ nebo vylepšit interiér domova. Pohrajte si s barvami, vnímejte inspiraci, nebraňte se kreativnímu přístupu k životu.

4

Tímto měsícem začne pro vás obtížnější část roku, kterou prožijete s většími obavami. K vašim vlastním starostem přibudou i starosti okolí, takže budete mít často pocit, že nesete na bedrech tíhu světa. Abyste vše lépe překlenula, najděte si více času na péči o svou duši – rozmazlujte se, relaxujte, kupte si občas nějakou maličkost pro radost, poslouchejte příjemnou hudbu. Heslem těchto dní by mohlo být: „Radujte se z maličkostí, inspiraci a klid hledejte v přírodě!“. Podzimní barvy ve vás zanechají hluboké dojmy.

5

Očekávejte velký úspěch v profesi. Je to, jako by se na vás soustředily všechny reflektory, a vy stanete na výsluní pozornosti. „Vyhřívat se“ budete moct prakticky po celý měsíc říjen, takže si přijdete na své – a to i finančně. Proto si můžete vyrazit i na pořádné předvánoční nákupy. Než ale začnete nakupovat dárky pro ostatní, odměňte nejprve sama sebe – zasloužíte si to. Kupte si nový model, kosmetiku, šperky nebo cokoli, co vás zahřeje u srdíčka. Tento čas je pro nákupy jako stvořený – nakoupíte dobře a za dobré ceny. Zdravotně budete velmi odolná.

6

Možná nejdůležitější a taky nejtěžší měsíc roku je tady a s ním i velký pocit nejistoty, protože vplouváte do neznámých vod. Máte před sebou některé situace, které jste dosud nepoznala a nikdy je neřešila, zvláště pokud jde o práci a změny s ní spojené. Případné neshody v rodině vás přinutí podívat se na život s odstupem a utřídit si hodnoty. Zatoužíte zřejmě od všeho utéct, ale pocit zodpovědnosti a zájmy dětí zvítězí nad vašimi vlastními. Budete muset slevit ze svých zásad a potřeb, hledat kompromisy, které vám nebudou zrovna příjemné.

7

V těchto dnech se nezabývejte podružnými záležitostmi a monotónní činností – zbytečně by vám odčerpávaly energii a drahocenný čas. Na rozdíl od předchozího měsíce je nyní vhodná doba k velkým činům a rozhodnutím. Plánujte svou budoucnost, rozhodujte se rychle, zvláště pokud se objeví nové příležitosti, a pak hned jednejte. Váháním byste mohla mnoho ztratit. Zdravotně pocítíte zlepšení – psychicky i fyzicky, takže vám půjde vše lépe od ruky. Pokud narazíte na odpor ze svého okolí, nebojte se hájit své zájmy. Ve vztazích se nenechte omezovat.

8

V práci „uberte plyn“ a soustřeďte se i na jiné stránky života. Nemusíte být neustále „v čele“, občas se zastavte a vychutnávejte prostě a jednoduše život v celé jeho rozmanitosti. Některé krásné okamžiky přicházejí samy od sebe, a ať byste je plánovala sebevíc, nedočkala byste se jich. Mějte proto oči i srdce otevřené a nenechte je uplynout bez povšimnutí. City vystoupí do popředí, máte šanci poznat někoho zajímavého. Jestliže potřebujete urovnat staré spory nebo dojednat důležité smlouvy, máte k tomu skvělý čas – snáze vyjdete s okolím.

9

Máte před sebou dny, v nichž si budete moci vydechnout od starostí a užít si více radosti. Bylo by škoda nevyužít je k zábavám, hrám a nejrůznějším akcím. Noví i staří přátelé vám pomohou odreagovat se, získat mnoho nových užitečných informací a využít plně vaši kreativitu. V této době se také vše snáze naučíte, takže vyhledejte zajímavé kurzy a spolky, které mohou rozšířit vaše obzory. Dá se říct, že je to nejsnadnější období, kdy vám půjde vše podstatně lehčím způsobem než obvykle. Zlepší se vám nálada. Výhodné bude také obchodování a nakupování, takže „hurá“ do víru předvánočního „šílenství“.

Autor: Anna Bella Hýblová, mif
Diskuse ke článku
.
Související články