Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Věštba starých Řeků: Co o vás prozradí den, kdy jste se narodili?

/
  • Narodili jste se v pondělí nebo ve čtvrtek? Jaké vlastnosti vám tento den nadělil?
    Narodili jste se v pondělí nebo ve čtvrtek? Jaké vlastnosti vám tento den nadělil? (Shutterstock.com)
    20. srpna 2020 ● 06:00

    Moudří starověcí Řekové věřili, že každý den v týdnu je energeticky propojen s jednou z planet a jí vládnoucím bohem, který nad narozeným v tomto dni držel ochrannou ruku a propůjčil mu do vínku určité povahové vlastnosti. Jaké jsou ty vaše? Nezapomeňte ale, že ve starověku den nezačínal a nekončil půlnocí, ale úsvitem. Pokud jste se tedy narodili mezi půlnocí a čtvrtou hodinou ráno, smýšlejte o sobě jako o dítěti předešlého dne.

  • 1.

    Pondělí - Měsíc - bohyně Artemis

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock.com
    Z hlediska astrologie symbolizuje Měsíc princip ženskosti. Lidé narození v pondělí tak oplývají těmi nejlepšími ženskými vlastnostmi. Jsou citliví a chápaví a přirozeně tíhnou k silným rodinným vazbám a zaměstnáním v službách, zdravotnictví či školství. Pondělí je den plný změn a shonu. Stejně jako lidé, kteří se tento den narodili. Navzdory jejich citlivé a láskyplné povaze však dokážou být také náladoví a se sklonem k neurózám.
  • 2.

    Úterý - Mars - bůh Ares

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock.com
    Stejně jako je Ares řeckým bohem války, jsou lidé narození v úterý silné osobnosti s přímou a poněkud výbušnou povahou. Válečníci, hrdinové, rytíři v nablýskaném brnění a bojovníci za práva všech utlačovaných, většina těchto lidí se narodila v úterý. Nedivte se, že dlouho nikde nepostojí a musí být neustále v pohybu. Co děti úterka ztrácejí na trpělivosti, získávají na šarmu a odhodlanosti. Říká se, že hlavou zeď neprorazíš, tito lidé jsou ale čestnou výjimkou.
  • 3.

    Středa - Merkur - bůh Hermes

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock.com
    Středa je pod vlivem planety Mars a řeckého boha Hermese, který je obecně spojován s inteligencí, znalostmi a informacemi. Lidé narození ve středu jsou vyrovnané, klidné osobnosti, vynikající mimořádně bystrým úsudkem. Přestože mezi nimi naleznete převážně introverty, jsou ozdobou každé společnosti, protože se s nimi nikdy nenudíte. Kromě knih milují lidé narození ve středu cestování a ve většině případů i svoji práci. Naleznete je hlavně v oblasti byznysu, marketingu, IT, administrativy a výzkumu.
  • 4.

    Čtvrtek - Jupiter - bůh Zeus

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock.com
    Ne náhodou je patronem Čtvrtka právě Zeus. Lidé narození právě ve čtvrtek jsou okouzlující osobnosti, extroverti, kteří přitahují pozornost a obdiv širokého okolí. Najdete mezi nimi mnoho přirozených autorit a rozených vůdců. Ať už se s nimi bavíte o umění, politice či sportu, tito lidé mají na všechno ucelený názor, který dokážou bez problémů formulovat. Díky svému bezbřehému charismatu ale bývají také velmi dobrými manipulátory a trpí přehnanou potřebou kontrolovat a ovládat vše, co se kolem nich děje.
  • 5.

    Pátek - Venuše - bohyně Afrodita

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock.com
    Pátku vládne bohyně lásky, krásy a potěšení - půvabná Afrodita. Lidé narození na konci pracovního týdne přináší světu pohodu, klid a krásu. Většinou je naleznete v oblasti umění, diplomacie a služeb spojených s relaxací, jako jsou masáže, kosmetické či kadeřnické služby. Nenechte se ale zmást jejich vlídnou, láskyplnou a romantickou povahou. I přes zasněný pohled jsou tito lidé velmi cílevědomí a v podstatě pořád v nich vře nikdy neutuchající vášeň pro cokoliv, co si usmyslí.
  • 6.

    Sobota - Saturn - bůh Hádes

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock.com
    Hádes, bůh kralující sobotě, je bohem konce, smrti a budoucích změn. Lidé narození v sobotu jsou hloubavými jedinci, kteří přirozeně tíhnou ke studiu a zaměstnání v oblasti vědy, filozofie a psychologie. Mají tendence dělat si zbytečné starosti a mohou dokonce propadat úzkostem. V kolektivu jsou ale velmi oblíbení - co slíbí, to vždy dotáhnou do konce a jsou opravdu skvělými týmovými hráči. Ze vztahů neutíkají, ale vždy udělají vše pro to, aby problém vyřešili. Jejich druhým jménem by klidně mohlo být "loajalita".
  • 7.

    Neděle - Slunce - bůh Apolon

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock.com
    Lidé narození v neděli jako by si v sobě nesli své soukromé slunce, zářící na všechny strany. Jsou obdařeni mimořádnou štědrostí, pozitivní energií a obrovskou potřebou užívat si života. Děti neděle se narodily na šťastné planetě. Jejich radost, úspěch a kreativita však nejsou náhodné. Tito lidé bývají zanícenými workoholiky, kteří jsou zvyklí dřít až do odpadnutí. Každé ráno se ale vzbudí s dalším elánem, kterého mají na rozdávání. Klidný rodinný život od nich však spíš nečekejte.

Autor: neo

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz