Létání

Jestli ve snu létáte, může to znamenat touhu po svobodě. Zkuste se zamyslet: necítíte se i ve skutečnosti tak trochu spoutaní nebo svázaní konvencemi?

Pád

Padáte bez pocitů strachu? Takový sen signalizuje vaši schopnost překonávat překážky a nepříjemnosti. Pokud se ale ve snu bojíte a padáte neznámo kam, nejspíš nemáte dostatečnou kontrolu nad svým životem.

Sex

Zdá se vám o sexu s bývalým, kolegyní nebo třeba s někým slavným? Neděste se - neznamená to, že po nich skutečně toužíte.

Všímejte si spíš, jak se ve snu cítíte. Dozvíte se tak hodně o skrytých stránkách své osobnosti. Něžné milování naznačuje, že potlačujete svoje emoce, zatímco vášnivý, drsný sex naopak ukazuje, že máte obavy se naplno projevit.

Nahota

Také klasický sen o tom, že jste nazí na veřejnosti, vypovídá nejspíš o strachu prosadit se v reálném životě. Možná také máte pocit, že k vám je okolí nespravedlivé nebo že vás nechápe.

...
Autor: Shutterstock

Jsou ve snu naopak všichni nazí - kromě vás? Pravděpodobně před světem něco skrýváte a máte podvědomou obavu, že vaše tajemství bude odhaleno.

Zkouška

Zdá se vám, že jste zase před tabulí, maturujete nebo skládáte státnice? Nejspíš jste perfekcionisti a trpíte strachem ze selhání či z toho, že nepodáte výkon, jaký se od vás očekává.

Smrt

Úmrtí blízkého člověka nemusíte brát jako zlou předtuchu! Často jde jen o výraz toho, že sami u sebe postrádáte nějakou jeho schopnost nebo povahový rys. Jiné výklady ovšem tvrdí, že jde o vlastnost, kterou máte i vy, ale rádi byste jí zbavili.