Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Vypočítejte si sklony k nemocem! Čísla vám prozradí vše

  • Spočítejte si, jaké nemoce vám mohou hrozit
    9. prosince 2013 | 06:00

    Čísla jsou principem i zdrojem všeho a znát jejich význam znamená poznat sebe sama, hlásal už v 6. století před Kristem řecký filozof, astronom a matematik Pythagoras. To on položil základy numerologie. Vědy, která se zabývá odhalováním skrytých významů čísel.

  • Přirozené zákonitosti

    Spočítejte si, jaké nemoce vám mohou hrozit
    Autor: Shutterstock.com
    Podle numerologů se ve vesmíru i v přírodě neustále odehrávají cyklické děje, které lze vyjádřit čísly. Mají mocnou vibrační energii, která na vás začne působit v momentu narození. Zkuste si tyto cifry představit jako dobře informované mluvčí svého nitra. Nepoukazují pouze na povahové rysy, ale dají se z nich vyčíst i slabiny, které mají přímý dopad na zdraví. Z jistého úhlu pohledu je totiž nemoc niterný blok, kvůli němuž nedokáže energie volně proudit, a fyzické projevy choroby jsou vlastně voláním těla po změnách. Jde o to jim naslouchat, sdělení rozšifrovat a podle toho se zachovat.
  • Početní hrátky v praxi

    515264:gallery:true:trueModerní numerologie pracuje s číslicemi 1 až 9 a ke stanovení nejdůležitějšího čísla osudu dospějete, když sečtete den, měsíc a rok svého narození. Výsledek dále sčítáte dokud nezískáte jednocifernou položku. Tento údaj stanovuje genetickou výbavu, základní sklony, dispozice, náchylnosti apod. Pomocné číslo osobnosti se pak vypočítává ze jména a příjmení, protože podle numerologie nejsou jen nahodilým shlukem hlásek. Podle tabulky ke každému písmenu svého jména (bez diakritiky) přiřadíte odpovídající číslo a postupným sčítáním se dopracujete až k jednocifernému výsledku.

    Jak získat pomocné číslo osobnosti:

    1 2 3 4 5 6 7 8 9
    A B C D E F G H I
    J K L M N O P Q R
    S T U V W X Y Z  

    PŘÍKLAD:
    Jana 1+1+5+1=8 Nováková 5+6+4+1+2+6+4+1=29. Další početní kroky: 8+2+9=19; 1+9=10; 1+0=1. Číslem Jany Novákové je tedy 1.

  • Jednička tají city

    466344:gallery:true:trueJste spíše uzavření, proto vám dělá potíže vyjadřovat své pocity. Důsledkem bývají bolesti hlavy a migrény, jimž se vyhnete, když se vynasnažíte nahlas vyjadřovat, co prožíváte.

    Při sebemenším protivenství osudu si namlouváte, že se proti vám spiknul celý svět a nikdo vás nechápe. Na fyzické úrovni se napětí a nervozita projeví alergiemi, dýchacími či trávicími potížemi a někdy můžete hledat řešení v návykových látkách. Účinnou prevencí zmíněných rizik je přijetí i stinnějších stránek bytí, aniž byste si je brali osobně. Ventilem přinášejícím klid a pohodu jsou pobyty v přírodě, manuální činnost a sportovní aktivity, v nichž nejde o vítězství.

  • Dvojka nabízí pomoc

    467075:gallery:true:trueOplýváte schopností vcítit se do ostatních, proto vás rozruší nesoulad ve vztazích, hádky či zloba. Pokoušíte se zjednat nápravu, a když se snaha míjí účinkem, dolehnou na vás pocity viny, selhání, vztek. S nimi pak ruku v ruce propukají nekontrolovatelné výbuchy emocí provázené sebelítostí, smutkem, depresemi, trucováním a pláčem. A to je živná půda pro poruchy žaludku, štítné žlázy, trávicího a oběhového systému, časté záněty uší či nedoslýchavost.

    Pomůže vám, když dostanete pod svoji kontrolu tendenci k sebeobětování, neboť nabízíte velice často pomoc ještě dřív, než jste o ni vůbec požádáni. K odreagování pak slouží kolektivní sport, pěší turistika, kutilství a ruční práce.

  • Trojka chřadne bez lásky

    467662:gallery:true:trueŠlechtí vás logické myšlení i bujná fantazie, což někdy vyvolává roztěkanost, uštěpačnost a chaos v mysli či při vyjadřování. Ani bez lásky, sounáležitosti s partnerem a sexu se dlouho neobejdete. Mezi zřetelné příznaky nesouladu ve vztazích patří neopodstatněná stísněnost až strach, potíže s usínáním, nespavost, zlé sny, moční pocení, u dětí pak pomočování.

    Soustavné psychické zatěžování organismu oslabuje tělesnou imunitu, takže máte sklon k častým chřipkám, alergiím, různým kožním neduhům, úporným bolestem hlavy a nadýmání. K harmonizaci nitra přispívají umělecké profese nebo alespoň záliby a smysl života najdete ve společenských aktivitách, cestování a poznávání odlišných kultur.

  • Čtyřka je činorodá

    468115:gallery:true:truePokud se vyvarujete snahy všechny přesvědčovat o své pravdě a připustíte více správných možností, nebudou vás pronásledovat obavy ze změn. Ty se projevují výkyvy nálad, únavou, úzkostí, bolestmi zad, sklonem k obezitě, diabetu či zácpě, potížemi s pohybovým aparátem a v důsledku i úrazy končetin.

    Ve vlastním zájmu proto nevyžadujte dodržování vámi stanoveného řádu, vyznávejte spontánnost, na věci nahlížejte z různých úhlů pohledu, a hlavně se nepokoušejte zaplnit každou volnou chvilku nějakou smysluplnou činností. dostatečný odpočinek, relaxace, čerpání energie v přírodě nebo rekreační sport vás přivedou na jiné myšlenky a tím i odezní zdravotní potíže.

  • Pětka potřebuje volnost

    468956:gallery:true:trueNutnost podřídit se pravidlům či rutině ve vás vyvolává napětí, vzdor a podrážděnost. V rychlém sledu se pak přidruží poruchy zažívání, bolesti hlavy, kloubů i zad, blokády krční páteře nebo dýchací potíže se sklonem k astmatu. Nespokojenost se situací se rovněž promítá do bolestivých otoků nebo drobných zranění, jako jsou popáleniny, oděrky a řezné rány. Nejhůře nesete zradu a právě neochota odpustit vyvolává žlučníkové obtíže.

    Kompenzace duševního neklidu spočívá v procházkách, pobytu u moře, a to vždy s důrazem na volnost pohybu a fyzickou zátěž. Náchylnost neúměrně riskovat zvyšuje konzumace alkoholu i sladkostí, proto je střídmost zcela na místě.

  • Šestka se vyhýbá pravdě

    469253:gallery:true:trueJistotu čerpáte z rodinného zázemí a materiálního zabezpečení. Jestliže ji fakticky či domněle ztrácíte, pohltí vás zničující stres. Prvotním signálem unavené, vystresované duše jsou infekce vedoucí k rozkolísání imunitního i hormonálního systému.

    Souvisejícím úskalím je, že se poznání pravdy raději zřeknete, jen abyste nebyli zklamaní, případně hledáte útěchu v komplikovaných milostných vztazích či v požívání alkoholu. Důsledkem vaší nevyrovnanosti pak bývají záněty pohlavních orgánů a snížená plodnost. Často se také vyskytují srdeční a cévní potíže, hemoroidy, u dětí pak hyperaktivita a poruchy učení.

    Prospějí vám pobyt na čerstvém vzduchu, fyzicky nenáročné cvičení, jako třeba jóga a relaxace s hudbou a tancem.

  • Sedmička vyhledává samotu

    469564:gallery:true:trueVyznačujete se jistou zdrženlivostí a navzdory lidumilství se nesnadno sbližujete. Překážky a nástrahy považujete za výzvy, ovšem pokud se nezdary množí, hrozí riziko, že se stanete melancholickými podivíny. tyto dispozice se projeví i na vzhledu a začnete se potýkat s akné, bradavicemi, ekzémy, lupénkou, opary, apod.

    Navíc poroste hladina cholesterolu, budou vás sužovat kašel či revma; mužům hrozí prostatické a ženám gynekologické potíže. Nejdůležitější prevencí je uvědomit si, že osud není všemocný a že pasivním přístupem vlastní chyby nenapravíte. snažte se chodit víc do společnosti a třeba se zapojte do charitativní činnosti.

  • Osmička přeceňuje síly

    475501:gallery:true:trueMáte pochopení pro lidské slabosti a čím početnější skupinu řídíte, tím lépe pro vás i pro ni. Ovšem při zjištění, že kdosi nestačí nastolenému tempu, se z vás stává skrytý diktátor. Rozpory mezi přívětivými slovy a arogantním chováním neblaze doléhají na zuby a dásně. Odezvou toho, že jste neustále ve střehu, je ochromení imunitní, nervové a trávicí soustavy. Mrzutosti podporují vznik žaludečních vředů a žlučníkových kamenů. touha sáhnout si až na dno sil zase přispívá k nehodám a úrazům, v ohrožení je zejména hlava.

    Svědčí vám výkonnostní sport, ale Žádné adrenalinové disciplíny! Ke zklidnění přispívá hra na hudební nástroj a činnosti spojené s vodou.

  • Devítka hledá smysl života

    476208:gallery:true:trueIntuice je vaší neúnavnou rádkyní. Jestliže ji realita zpochybní, opanuje vás nevypočítatelná náladovost. Zakrátko se pak dostaví dýchací potíže, infekce močového ústrojí, dna, porucha krvetvorby a svalové křeče.

    Nic se nestane, když se vaše nápady nerealizují, ale když někdo škodolibě zneváží vaše úsilí, pohltí vás deprese a potrápí střevní problémy, nemoci z nachlazení, sexuální či psychické poruchy a nejsou vyloučeny závratě či mdloby.

    Jde o to, abyste našli hlubší smysl života, nekompenzovali si ho alkoholem či léky, nýbrž se věnovali činnostem povznášejícím ducha i tělesnou stránku. Užitečné jsou fyzicky náročná práce či sport, zdravá životospráva a dostatek spánku.

     

     

     

Autor: MAJ
Klíčová slova:  numeroskop, zdraví
Diskuse ke článku
.