Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Naučte se kouzlit: Desatero pro začínající čarodějnice

V každé z nás je alespoň kousek čarodějnice. Máme to prostě v krvi.
11. července 2013 | 06:00

Lákají vás kouzla a čáry? Než s nimi začnete pracovat, nastudujte si naše zásady. Jinak můžete napáchat víc škody než užitku.

V každé z nás je alespoň kousek čarodějnice. Máme to prostě v krvi. „Čarodějnictví je víra v život. Čarodějnice miluje život a lidi kolem sebe. Její síla vychází ze znalosti přírody,“ říká nejznámější česká čarodějka Marcela Košanová, která pro nás připravila základní čarodějničká pravidla.

1. Chci to opravdu?

Uvědomte si, jestli je vaše přání opodstatněné. „Je to neuvěřitelné, ale my lidé se často pachtíme za něčím, co je pouhý rozmar. Chceme něco, co vůbec nepotřebujeme, a co víc, později nám to může překážet,“ říká Marcela Košanová.

Lásku si přičarujte!
Autor: Shutterstock.com
2. Neubližujte

Pro čarodějnice platí jedna důležitá zásada – nikdy neubližovat! Kouzlit se má nezištně, jen s čistým úmyslem. „Pozor na to, i láskou se dá ublížit! Co když ten, koho miluji, miluje někoho zcela jiného?!“ varuje Marcela Košanová. Je možné, že si přivoláte svého idola, ale on s vámi nebude šťastný. Proto opatrně.

3. Buďte zodpovědná

Za všechno se musí zaplatit. Uvědomte si, že za každý čin, který uděláte, nesete důsledky. „Čarodějka není jako dítě, které chce pejska, ale není ochotno ztratit své soukromí a přijmout za zvíře zodpovědnost,“ říká čarodějka. Zvažte tedy, jestli jste natolik silná, abyste tohle závaží unesla.

Lásku si přičarujte!
Autor: Shutterstock.com
4. Pozor na slova

Vesmír reklamace nepřijímá! Dostanete přesně to, co si přejete, a v tom může být háček. Když tedy budete do vesmíru vysílat svoje přání, přesně ho formulujte. Jinak se může stát, že požádáte o to, abyste dostala chlapa, ovšem místo vysněného prince k vám přistane Quasimodo, případně omezený člověk, který vás třeba navíc obere o peníze.

5. Věřte si!

Čarodějka o sobě nesmí pochybovat. Jakákoliv pochybnost může ovlivnit konečný výsledek. „Často mícháme city s pocity. Logika, tedy hlava, nám jasně říká, co potřebujeme, ale srdce hovoří jinak,“ říká. Co s tím? Než se do kouzel pustíte, buďte si jistá sama sebou a přesvědčená o svém rozhodnutí.

Úplněk
Autor: profimedia.cz
6. Čarujte ve správný čas

Fáze měsíce, roční období i noc a den mají na čarování velký vliv. „Například: ubývající fáze měsíce, je fáze odtahující a naopak, dorůstající měsíc má moc zvětšovat a přitahovat. Jaro je plné nového života, léto přináší hojnost, podzim naději do budoucnosti a zima je plná vzájemnosti,“ dává příklad Marcela Košanová. To znamená, že když měsíc přibývá, můžeme k sobě kouzlem něco přitáhnout – sílu, lásku, odvahu, pozornost… Pokud ubývá, čarování nám pomůže zbavit se nežádoucích věcí (zlozvyků, kilogramů, marného toužení po někom, kdo o nás nestojí…).

V případě, že nám jde o nefyzickou lásku nebo máme přání související s dětmi, hodí se růžová barva svíčky.
Autor: profimedia.cz
7. Vybírejte správný rituál

„Každý rituál má své zákonitosti -  barvy, bylinky a postup. Je nutné si dobře rozmyslet, jaký rituál použít. Proto se předem dobře informujte, jinak se může stát, že si přejete lásku a dostanete „pouze“ vášnivý příběh, který nemá dlouhého trvání,“ vysvětluje.

8. Buďte trpělivá

Nechtějte mít všechno okamžitě. Čarodějka si na výsledek svého počínání v klidu počká. Ví, že se tak stane a nikdy nečaruje znovu a znovu na stejnou věc jenom proto, že se jí zdá, že se neplní.

Staňte se vědmou a odhalte svou budoucnost ve skleněné kouli
Autor: Shutterstock.com
9. Držte si své tajemství

Informace se šíří rychlosti blesku, proto není dobré dávat komukoliv šanci, aby zhatil vaše počínání. O svých plánech nemluvte.

10. Buďte pokorná

Pýcha a nepokora může čarodějku zavést na scestí. Mezi dobrem a zlem je velmi tenká hranice. Příroda je silnější než my, lidé. Nehrajte si s ní.

Autor: mij