Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Schází vám energie? Vytvořte si svůj osobní oltář!

Lásku si přičarujte!
21. března 2013 | 07:00
Prezentace klienta |

Nedávno jsem se někde dočetla, že každá správná čarodějka by měla mít doma svůj vlastní oltář. Je to vaše osobní posvátné místo, které můžete použít například k lepšímu výkladu karet, a které vás nabíjí pozitivní energii. Tak jsem si řekla, že to zkusím, a je to skvělá věc. Zkuste to taky, stojí to za to!

Určitě znáte ten pocit, kdy vám jako kdyby chybělo vnitřní ukotvení a někde uvnitř své duše cítíte, že potřebujete místo, které vás po duchovní stránce dá opět dohromady. V každodenním životě se setkáváme se spoustou chaotických a negativních energií a náš dům je náš hrad, kde můžeme opět nalézt vnitřní klid.

Pokud se aspoň trochu zajímáte o esoteriku, věštění, meditaci a různé duchovní nauky, pak se vám tak jako mně určitě vyplatí vyhradit si doma místečko, které bude určené pouze pro posvátné účely a které vám vždy pomůže se správně naladit. Nevěřila bych tomu, vždyť výkladu karet se věnuji už dlouho a doteď jsem se bez oltářku obešla, ale schválně jsem to zkusila a stojí to za to!

Slovem oltář se nenechte odradit – jedna věřící kamarádka se na mě nedávno koukala trochu divně, když jsem jí  vyprávěla, že mám doma svůj oltář, nejde však o stejnou věc jako v kostele. Společné mají pouze to, že jde o speciální místo pro posvátné účely.

Magické symboly a hořící svíčka - nezbytné propriety magie.
Autor: SHUTTERSTOCK.COM
Svůj oltář jsem si vytvořila ze staršího dřevěného nočního stolku, který jsem trochu vylepšila a ozdobila, možná si však časem pořídím nový zdobený stoleček. Na oltář přijde ubrus nejlépe v černé barvě, která vám umožní se lépe soustředit, ale můžete použít i bílou, barvy dle živlů nebo dle ročního období – záleží co je vám osobně blízké. O barevné symbolice existuje spousta zajímavých knížek. Je hezké vyzdobit ubrus magickými symboly, ale vždy si přesně zjistěte, co který znamená, protože jejich energie je silná!

Na vytvořený oltář pak hezky uložte vše, co má pro vás nějaký duchovní význam. Tedy vykládací karty nebo jiné věštecké pomůcky, určitě tam patří svíčky v ozdobném svícnu,  sošky sloužící jako amulety, něco se symbolem vašeho znamení, magické drahokamy a polodrahokamy, lunární kalendář... Zkrátka všechno, co má pro vás duchovní význam.

Přinese tajemný rituál hostům štěstí?
Autor: FTV Prima
Pro posílení spojení s přírodními sílami obměňujte výzdobu oltáře podle ročního období. Na jaře a v létě přidejte kytici rozkvetlých sezonních květů,  o Vánocích  jehličnaté větévky a jmelí, na podzim třeba ozdobné tykve či jablíčka. Fantazii se meze nekladou!

Oltář je důležité udržovat energeticky čistý. Pro očistu se skvěle hodí kouř z bylinného, asi nejlepší pro tento účel šalvěj. Kromě toho si dávejte pozor, ať ke svému oltáři nepřinášíte negativní energie, například z hádek nebo když se na někoho či něco zlobíte. Pokud se tak náhodou stane, pak oltář opět očistěte. Nedělejte u oltáře nic, co nesouvisí s esoterikou a duchovním životem, zbytečně by ho to energeticky zaneřádilo!

V případě, že nám jde o nefyzickou lásku nebo máme přání související s dětmi, hodí se růžová barva svíčky.
Autor: profimedia.cz
U svého oltáře vykládám karty, medituji a rozjímám. Je to přesně to místo, kam se člověk může vrátit kdykoliv, když cítí potřebu spojit se s vlastní duší a s neviditelnými energiemi, které ji přesahují. Navíc se při jeho vytváření můžete umělecky trochu vyřádit, a to je skvělá zábava.

Tak co, zkusíte si taky udělat svůj osobní oltářek?

Článek připravila kartářka Martina


Zlomila Vás ztráta zaměstnání? Co bude dál? S pomocí karet nahlédnu do Vaší budoucnosti. Na tyto a veškeré další otázky ohledně práce a financí Vám odpoví kartářka Martina na tel.: 906 707 080.