Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Jaká káva vám sedne? Lvům zachutná šlehačka, kozorohům klasika

  • Jaká káva se k vám hodí nejvíc? Hvězdy vám to napoví!
    23. března 2014 | 06:00

    Není novinkou, že každé znamení má své charakteristické vlastnosti a srší z nich úplně jiná energie. Tomu odpovídá také vaše denní dávka kofeinu. Podívejte se, jestli vaše oblíbená úprava kávy koresponduje s vaším znamením zvěrokruhu. A pokud ne, co takhle to vyzkoušet? Třeba vám zachutná víc...

  • Beran 21.3. - 19.4.

    beran
    Autor: Shutterstock.com
    Berani jsou živelní lidé plní dobrodružství, kteří musí být vždy v pohybu a všude jim je dobře. Ideální kávou je pro ně ta, která je nadopuje energií i na 10 dnů dopředu. Objednejte si double shot espresso nebo-li espresso s dvěma dávkami kávy. Noc nikdy nekončí!
  • Býk (20.4. - 20.5.)

    býk
    Autor: Shutterstock.com
    Tvrdohlaví býci mají málokdy rádi změny a na všechno mají čas. Těžko je proto uvidíte sedět u mini šálku s espressem. Tito lidé vědí, jak si svoji kávu vychutnat. Tou pravou je pro ně proto pořádný šálek horkého cappuccina s krémovou mléčnou pěnou, ideálně doplněné o estetický latte art.
  • Blíženci (21.5. - 20.6.)

    blíženci
    Autor: Shutterstock.com
    Blíženci nikdy nevědí co chtějí. Vlastně ve skutečnosti chtějí vyzkoušet úplně všechno a nebojí se o to snažit celý svůj život. Nenávidí nudu a stereotyp, s klasickou horkou kávou na ně proto nechoďte. Tím pravým nápojem pro blížence je kapkou sirupu ochucené frappé - chlazené espresso vyšlehané s mlékem, ledem a špetkou třtinového cukru.
  • Rak (21.6. - 22.7.)

    rak
    Autor: Shutterstock.com
    Hraví a něžní raci jsou od přírody velmi citliví na vnější podněty, takže jejich ideální káva by měla být především bez kofeinu. Pokud se jí ale nejste schopni vzdát volte alespoň tu s mlékem. Klasické latté macchiato je pro vás dobrou volbou také proto, že vás dokonale uklidní pohled na jednotlivé vrstvy tohoto oblíbeného nápoje.
  • Lev (23.7. - 22.8.)

    lev
    Autor: Shutterstock.com
    Vždy první, vždy nejvíc slyšet a vždy jen to nejlepší, takoví jsou klasičtí lvi. Těžko je tedy potěšíte turkem z bufetu na hlavním nádraží. Cibetková káva utěší toho malého snoba, kterého v sobě každý lev má, pokud ho ale dokáže upozadit, stejně dobře poslouží také espresso con panna neboli klasické espresso doplněné o pořádný kopeček pravé šlehačky.
  • Panna (23.8. - 22.9.)

    panna
    Autor: Shutterstock.com
    Citlivé panny tíhnou ke všemu jednoduchému, přírodnímu a krásnému. Milují dokonalou plnou chuť jednoduchých jídel i nápojů a ani u kávy si příliš nepotrpí na nejrůznější experimenty. Nejčastěji je proto uvidíte držet v ruce espresso macchiato - espresso s kapkou horkého mléka.
  • Váhy (23.9. - 22.10.)

    váhy
    Autor: Shutterstock.com
    Teplé nebo studené? S mlékem nebo bez? Věčně nerozhodné váhy budou vždy pochybovat, jestli neudělaly chybu, že si zvolili právě toto a ne něco jiné. Těžko se jim proto zavděčíte jen jednou variantou. Ve výběru kávy se snažte o rovnováhu a vyváženost. Skvělou volbou je proto espresso lungo, tedy shot espressa prodloužený horkou vodou.
  • Štír (23.10. - 21.11.)

    štír
    Autor: Shutterstock.com
    Vášniví štíři chuť kávy z podstaty milují, protože je horká, hořká a skrývá v sobě mnoho energie. Mléko je pro ně přísadou pro padavky a nejlépe si proto pochutnají na zodpovědně připraveném ristrettu - kávě o objemu 20 mililitrů, která se od klasického espressa liší dobou extrakce a množstvím kávy v šálku.
  • Střelec (22.11. - 21.12.)

    střelec
    Autor: Shutterstock.com
    Neúnavní střelci se svým smyslem pro humor a věčně dobrou náladou nejsou žádnými suchary ani co se výběru kávy týče. Přesto potřebují něco, s čím jsou rychle hotoví, aby mohli dál pracovat na svých báječných projektech - ať už je to výzkum léku na rakovinu, nebo oprava synkova kola. Správnou volbou je pro ně caffé americano, tedy espresso připravené do šálku na cappuccino, dolité horkou vodou v poměru 1:5.
  • Kozoroh (22.12. - 19.1.)

    kozoroh
    Autor: Shutterstock.com
    Nechtějte po kozorozích žádné výstřednosti, vyjetí z osvědčené rutiny nebo nejisté experimenty. Tito lidé moc dobře vědí, co je pro ně dobré a vždy se toho budou zuby nehty držet. Proto v případě kozorohů vsaďte na naprostou klasiku. Na perfektně připravené espresso s jemnou a lahodnou cremou.
  • Vodnář (20.1. - 18.2.)

    vodnář
    Autor: Shutterstock.com
    Vodnáři jsou jediným znamením, pro které ideální nápoj prostě neexistuje. Věčně totiž musejí zkoušet něco nového a málokdy jim něco zachutná natolik, aby byli ochotni pít pouze tento jeden nápoj. Nabídněte jim proto něco netradičního, třeba irskou kávu. Nápoj o objemu cca 2,3 dcl obsahující 3 až 4 cl pravé irské whiskey doplněné filtrovanou kávou s třtinovým cukrem. Na povrchu je asi dva centimetry vysoká vrstva ze smetany vyšlehané tak, aby byla stále tekutá.
  • ryby
    Autor: Shutterstock.com
    Přemýšlivé a introvertní ryby nejvíc potěšíte pořádně velkým šálkem horké kávy, do kterého budou moci dlouhé minuty zasněně koukat. Jednoduchá klasika, zjemněná o plnotučné mléko sedí tomuto znamení nejvíc. Potěší je proto šálek cafe au lait, původně francouzské filtrované kávy připravené v poměru 1:1 s horkým mlékem.

Autor: brig
Diskuse ke článku
.