Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Velký horoskop lásky: V čem nejčastěji chybujeme?

  • Které chyby vám brání v nalezení šťastného vztahu?
    22. května 2013 | 10:00

    Děláte v lásce pořád stejné chyby? Opakují se vám stejná trápení? Možná za to může vaše znamení – poznejte své slabosti, ať se jich můžete snáze zbavit! Pojďme se podívat na zoubek všem dvanácti znamením. Čím si, byť nechtěně, kazí své štěstí?

  • Beran (21.3. - 19.4.)

    ...
    Autor: Shutterstock
    Musí být vždy po vašem

    Berani řeší v lásce často otázku, jestli bude po jejich nebo ne. Toto znamení má vrozenou potřebu se prosadit, a ani partnerské vztahy nejsou výjimkou. Pokud je Beranův protějšek pasivnější typ, obvykle mu dovolí, aby vyhrál. Jestliže však Beran narazí na stejně bojovně naladěného partnera, stává se z lásky bitevní pole.

    Když si to Beran uvědomí, rozhodne se být ohleduplnější, a začne to realizovat, vede to u něj často k vnitřním rozporům. Snaží se totiž vyhovět partnerovi, ale přitom ví, že by si přál něco jiného. Klíčem k úspěchu je tedy najít rovnováhu mezi jedním a druhým extrémem.

  • Býk (20.4. - 20.5.)

    ...
    Autor: Shutterstock
    Jste víc v práci než doma

    Býk považuje lásku a vztah za součást svého zázemí. Přináší mu jistotu a pocit bezpečí, podobně jako domov nebo majetek. Od protějšku čeká, že tady pro něj bude vždy, když bude potřebovat. Chce se na něj spolehnout. A to samé také nabízí. Až posud je to skvělé, jenomže pozor – Býk je totiž rozený workoholik!

    Dřív nebo později začne typický Býk věnovat víc času svému zaměstnání než svému milému protějšku. Zároveň však tak nějak čeká, že partner či partnerka zde pro něj bude vždy k dispozici, že automaticky spraví kapající vodovod nebo připraví teplou večeři. Zanedbávanému instalatérovi nebo kuchařce však kolikrát nezbude, než se po kouzlu romantiky poohlédnout jinde...

  • Blíženci (21.5.- 20.6.)

    ...
    Autor: Shutterstock
    Jeden partner vám nestačí

    Pro Blížence je láska především duševní záležitostí. S partnerem si musí mít o čem povídat a musí mezi nimi být intelektuální pouto. Přitahují ho zajímavé protějšky, které jsou pro něj inspirací. Ale problém je v tom, že inspirace není nikdy dost. Pokud byste hledali člověka, který vede dva souběžné vztahy, hledejte jej mezi Blíženci.

    Říká se, že toto znamení jsou dva lidé v jednom, a tito dva lidé často potřebují i dva partnery. Blíženec není klasický záletník, který by hledal pouze povyražení, vedlejší vztahy často navazuje s někým ze svých kamarádů či kamarádek. V lepším případě se mu to povede udržet v rovině nevinného flirtu, a to už snad ani nestojí za žárlivost!

  • Rak (21.6. - 22.7.)

    ...
    Autor: Shutterstock
    Zaplavujete partnera romantikou

    Pro Raka znamená láska a city hodně. Je to rozený romantik, který touží držet se za ruce na procházce rozkvetlým sadem, dívat se společně na romantické filmy a večeřet při svíčkách. Jenže i romantika a záplava citů se mohou přejíst! Rakům se líbí mluvit o plamenných citech, ale jiná znamení to může naopak odradit.

    Na začátku to může být krásné, ale když Rakův protějšek slyší každý den třikrát, jak je jedinou a největší láskou jeho života a jak by nepřežil ztratit ho, může se cítit pod tlakem, protože to zkrátka není schopen opětovat. Je lepší si hezké věci trochu šetřit, aby se z nich nestala samozřejmost nebo dokonce citové vydírání.

  • Lev (23.7. - 22.8.)

    ...
    Autor: Shutterstock
    Chcete hrát první housle

    Lev se narodil proto, aby hrál první housle. V práci mu to obvykle skvěle vychází, ale láska, to už je jiná káva. Pokud nenajde protějšek, kterému se bude pod jeho pantoflem líbit, na problém je zaděláno.

    Lev potřebuje zářit a potřebuje komplimenty, ať už si to přiznává nebo ne. Právě z důvodu, že se mu nedostává obdivu a že ho protějšek příliš popichuje, může ze vztahu vycouvat. Lev si sice přeje silného partnera, který je osobnost, ale ne až tak silného,  aby mohl ohrozit jeho vlastní důležitost.

    Jenomže v každém vztahu někdy přijde čas na konstruktivní kritiku. Pro Lva by mělo výzvou naučit se ji přijmout, zamyslet se nad ní a dát někdy protějšku za pravdu, i když se mu to nemusí moc líbit.

  • Panna (23.8. - 22.9.)

    ...
    Autor: Shutterstock
    Používáte rozum místo srdce

    Panna patří mezi lidi rozumné a praktické. Rozhodně jí nelze vytknout přílišné snílkovství, nad věcmi se zamýšlí a analyzuje je dřív, než se do nich pustí. Díky tomu je v lásce spolehlivá, ale odvrácenou stránkou stejné mince je nuda a nedostatek romantiky ve vztahu plném rozumu.

    Samozřejmě, i Panna se občas odváže na večírku, a pak to obvykle pořádně roztočí. Ale spontánní a poeticko-romantické nápady nejsou ani tehdy její parketou. Spíš bude protějšku zcela prozaicky vyprávět veselé historky, třeba z práce. Panny zkrátka dávají větší slovo hlavě než srdci. Ale pokud to má v lásce klapnout, na srdce se nesmí zapomínat!

  • Váhy (23.9. - 21.10.)


    ...
    Autor: Shutterstock
    Obětujete se pro druhého

    Pro Váhy je vztah v životě velmi důležitá věc a bez partnera se jim žije těžko. Proto aby jim láska vydržela, jsou toho schopny udělat hodně. Nezřídka si uvědomí až příliš pozdě, že kvůli štěstí partnera obětovaly velkou část toho, co samy chtěly, a někdy i zbytečně se přizpůsobily protějšku.

    To je totiž věc, která Vahám zas tolik nevadí. Vadí jim však, když je jejich protějšek přes veškeré snahy opustí. Mají mu pak za zlé, že odešel za někým, kdo by pro něj ani zdaleka neudělal to, co ony. V lásce hledají rovnováhu, ale ta nespočívá v tom, že budou dělat vše jen pro toho druhého. Časem většinou pochopí, že se jim vyplatí razantněji prosazovat svá vlastní přání.

  • Štír (22.10. - 21.11.)


    ...
    Autor: Shutterstock
    Ničí vás osudové vztahy

    Štír je znamením vášně, a takový je i jeho partnerský život – plný silných a hlubokých citů a s příchutí osudovosti. Když Štír něco v lásce chce, je v tom vytrvalý a počká si na tu správnou dobu. Nedbá na rady okolí nebo i vlastního rozumu, které mu mohou říkat, že jeho přání není rozumné a že se žene do záhuby. Štír totiž bere lásku osudově, možná až příliš.

    Nezřídka ho můžete potkat po boku partnera, který je na první pohled prevít, ale Štír ho nemůže opustit, protože věří jejich lásce. Nechává se stahovat ke dnu partnerem, který se k němu přitom nehodí. Je pro něj typické, že své problémy sice jasně vidí, ale neumí se z nich dostat ven.

  • Střelec (22.11 - 21.12.)

    ...
    Autor: Shutterstock
    Neumíte se vzdát svobody

    Střelec miluje svobodu, a to i v lásce. I když má dlouhodobý vztah, je mu proti srsti trávit s protějškem všechen volný čas. Hlavně v mládí se Střelci neradi vážou, a když se protějšek zmíní o zakládání rodiny, jsou v pokušení zařadit zpátečku.

    To se sice časem změní, ale koníčky a přátelé pro Střelce nikdy zcela neustoupí rodinnému životu a mít na víkend jiný program než partner je pro něj zcela běžné.

    Tyto vlastnosti samy o sobě nejsou špatné, problém je v tom, že často narážejí na nepochopení ze strany partnerů. Střelec se však nedá a řekne vždy to, co si myslí – i kdyby to byla krutá pravda. Jen pozor, ať to zároveň není hřebík do rakvičky!

  • Kozoroh (22.12. - 19.1.)

    ...
    Autor: Shutterstock
    Jste uzavření a nedůvěřiví

    Pro Kozoroha je důležité působit na své okolí dobrým dojmem. Touží vypadat jako správný partner, seriózní, spolehlivý a dokonalý, a to jak před svým protějškem, tak před ostatními lidmi. Do vztahů se proto obvykle nehrne příliš po hlavě a raději zůstává opatrný, i když někdy se i jemu stane, že se vášnivě zamiluje.

    Problém je v tom, že Kozoroh svému protějšku jen velmi pomalu otevírá svoji duši. Má trochu strach, aby náhodou neztratil svoji tvář. Může se uchýlit dokonce i k zatajování některých skutečností, a v tom je asi největší kámen úrazu. Bez otevřenosti je totiž těžké vybudovat důvěru, na které musí opravdová láska vždy stát!

  • Vodnář (20.1. - 18.2.)


    ...
    Autor: Shutterstock
    Stále hledáte nové podněty

    Pro Vodnáře je láska vzrušujícím duchovním zážitkem, a každý vztah je podnětem a inspirací k tomu, zjistit něco nového o životě a světě. Když ho někdo nadchne, příliš nehledí na to, že už ho doma čeká jiný partner. Ne že by byl Vodnář typickým záletníkem – na to příliš intenzivně vnímá duševní pouto, které ho s protějškem spojuje. Rozhodně si však velmi rád zaflirtuje!

    Co dokáže spolehlivě zabít jeho vášeň ve vztahu, je nuda a stereotyp. Pak se opravdu může začít rozhlížet po něčem novém. Jenže společný život, to nejsou jen hezké zážitky, inspirativní pocity a zajímavé debaty. Občas je nutné přežít i dny, které jsou si podobné jako vejce vejci.

  • Ryby (19.2. - 20.3.)

    ...
    Autor: Shutterstock
    Utápíte se ve zraněných citech

    Ryby mají citlivou a zranitelnou duši, i když to na nich není vždy na první pohled znát. V lásce dávají velké slovo intuici a svým pocitům, a když jednou utrží ránu, vzpamatovávají se z ní jen pomalu a potřebují hodně něhy a pochopení ze strany protějšku.

    Jenže někdy to milé Rybičky se svými zraněnými city přece jen trochu přeženou. Pak mají sklon rezignovat na lásku nebo naopak hledat dokonalost, jaká nemůže existovat.

    Navíc se nijak nehrnou do toho, aby začali své trápení aktivně řešit, a místo toho marně čekají, že to někdo udělá za ně. Pak není divu, že zůstávají zklamané – musí zkrátka pochopit, že strůjci svého štěstí jsou jen a pouze ony samy!

    Tak co, našli jste se?

    Držíme vám palce, ať své problémy v lásce úspěšně zdoláte. A pamatujte, že když znáte svého nepřítele, zbývá už jen malý krůček k tomu ho přemoct!

    Kartářka Monika
    Autor: E.M.A. Europe


    POTKALY JSTE MUŽE SVÉHO ŽIVOTA? Dám vám odpověď! Zavolejte mi na tel.: 906 707 080! Kartářka Monika

Autor: E.M.A. Europe