Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Věštec Raven Argoni: V roce 1975 jsem předpověděl, že Havel bude prezident

Raven Argoni - věštec, kartář, astrolog, spisovatel, fotograf a filmový scénárista
26. března 2013 | 14:10

Astrolog, mág, kartář, specialista na partnerské vztahy, spisovatel, fotograf... Na první pohled nenápadný pětašedesátiletý muž vstoupil do dějin české esoteriky společně se svojí ženou jako nezapomenutelná dvojice Ariana a Raven Argoni.

Ravene, kdo vlastně jste? Jak se lidem představujete?
Většinou buď jako Raven Argoni, mág a věštec, pod tímto označením mě zná hodně lidí, zvláště ještě z doby, kdy jsem hojně čaroval a věštil v různých časopisech a v televizi nebo se také představuji o něco skromněji jako spisovatel a fotograf, odborník na magii a rituály. Mantice, divinaci, magickým rituálům, předpovídání budoucnosti, meditacím a samozřejmě také tantře a sexuální magii se věnuji již dlouhá léta a to nejenom teoreticky, ale i prakticky. Je to můj koníček, zájem, hobby a možná bych použil i slovo vášeň.

Víno
Autor: profimedia.cz
Jak dlouho se věnujete studiu ezoteriky?
Správně bych měl asi říct, že jsem se s tím už narodil nebo bych mohl hodit k dobru historku, jak mě v dětství málem zasáhl blesk, ale naštěstí udeřil do železného plotu, který jsem se chystal přelézt a který se částečně roztavil, takže jsem ho už přelézat nemusel a u mě se od té doby začaly projevovat sklony k dominantnímu chování a věštecké schopnosti...

Studiu ezoteriky se věnuji od pubertálních let, kdy jsem začal cvičit jógu, později jsem se seznámil s tarotovými kartami a začal o ezoterice zasvěceně psát.

Předpověděl jste někdy nějakou katastrofu či událost, která se později opravdu stala?

První velkou věštbu jsem pronesl v roce 1975, dokonce jsem ji sepsal a vyzdobil symboly a ornamenty, znázorňujícími věčný boj Pravdy se Lží, podobně jako Nostradamus sepisoval své Centurie a částečně ve verších jsem napsal, že se Václav Havel jednou stane prezidentem České republiky. Teď si nedělám legraci, tuto předpověď jsem skutečně sepsal a hodně lidí jsem tím tak upřímně pobavil, že mě zvali na různé večírky, svátky, svatby a narozeniny.

Je důležité nahlédnout třeba prostřednictvím karet, kyvadla nebo astrologie do toho, co je našemu běžnému zraku skryté, abychom zjistili, co nás čeká a co bychom právě teď měli udělat, aby se náš osud vyvíjel podle našich přání a představ!
Autor: profimedia.cz
O třicet let později jsem téměř na den předpověděl pád na burze, kterým začala současná světová ekonomická krize. Moje předpověď byla i s horoskopem uveřejněna na internetu téměř rok dopředu. Nikdo tomu nevěnoval žádnou zvláštní pozornost, protože tomu nikdo nevěřil a když se to stalo, tak všichni říkali, že se to dalo předpokládat. Čistě technicky vzato jsem na to přišel tak, že jsem porovnával budoucí planetární konstelace s rozestavěním planet, jaké bylo na Černý pátek 1929, kdy se odehrál krach na americké burze. Kupodivu to vyšlo téměř na den.

Tarot jsou nejsilnější i nejsložitější karty.
Autor: SHUTTERSTOCK.COM,
Jsou také nějaké předpovědi, které vám nevyšly?
Všechny ostatní... bane, ono to s tím zíráním do budoucnosti je podobné jako s tipováním, kdo vyhraje zápas a který kůň doběhne jako první. Do budoucnosti nikdo nevidí, protože neexistuje a celá řada jevů, které jí ovlivňují patří k jevům náhodným. Rozhodně bych se nepouštěl do předpovědí typu, v létě vybuchne na Sumatře sopka, v jižních Čechách bude řádit tornádo a v dubnu shodí Američané atomovku na severní Koreu. Podobnými věštbami se nikdo populární nestane, protože je téměř jisté, že žádná taková věštba nevyjde. Navíc je otázka, jestli je to ještě věštění nebo už spíše sázení do loterie.

kyvadlo
Autor: Shutterstock.com
Osobně nad kartami a horoskopy přemýšlím víc o tom, kdo s kým a jak dlouho bude šťastný a pokud je jeden ve vztahu nespokojený, kde asi tak přibližně hledat chybu. A pokud chybu najdeme, jak se dá odstranit. Občas si připadám jako vyjednavač s Osudem. Ze své bohaté praxe vím, že se konstruktivní dialog s Osudem dá lépe vést, když se změní v trialog. Člověk se většinou nedomluví ani sám se sebou, jak se potom má domluvit s partnerem nebo partnerkou? Ve třech se to v případě komunikace, přece jenom lépe táhne.

373269:gallery:true:trueMáte za dobu své dlouhé praxe i nějaký zvláštní zážitek?
Jednou někdo zazvonil u dveří, já otevřu a koukám - na chodbě stojí skupinka černochů. Tři muži a dvě ženy. Doslechli se prý, že vykládám karty. Hned ale dodali, že je karty vlastně ani tolik nezajímají, ale že v kmeni, ze kterého pocházejí, zajdou jednou za dva až tři měsíce za šamanem. I když nemají žádný konkrétní problém. Zajdou na kus řeči, pohovoří o svých plánech do budoucnosti, o partnerství, o sexu, o zdraví, poslechnou si, co šaman řekne na jejich názory a jdou zase domů. Teď jsou tady, v daleké cizině, a tak přišli za mnou, protože předpovídám budoucnost.

Šamani týmu Senegalu nepomohly. Zápas kvalifikace mistrovství Afriky ovládlo Pobřeží slonoviny. V Senegalu vedlo 2:0 po gólech Drogby, pak byl duel kvůli násilnostem ze strany domácích fanoušků přerušen.
Autor: ČTK/AP
Nakonec jsem celé odpoledne strávil tím, že jsem s každým asi hodinu hovořil o jeho starostech i radostech, probrali jsme i věci kolem práce. Potom zaplatili za můj čas a jak se objevili, tak zase zmizeli. Vlastně nic neřešili, byli zdraví, práci měli a žádné partnerské problémy na povrch nevypluly. A přesto bylo celou tu dobu o čem mluvit a to se neptali na žádné hlouposti, jako jestli jim mohu říct něco z minulosti, ani na zdravotní stav svých zesnulých příbuzných, jak je zvykem v Česku.

Zajímavá zkušenost... Možná je to něco, co na našem trhu chybí, protože tady, dokud neteče do bot, tak nikdo nepřemýšlí, že by měl něco preventivně udělat pro svoje duševní a potažmo i s tím související fyzické zdraví. Jako šaman vám řeknu, že by bylo docela zajímavé, kdybychom něco podobného zkusili i u nás. Možná by to pomohlo i lidem, kteří se o sobě domnívají, že žádnou pomoc nepotřebují.