Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Vánoce bez stresu a v teple na pláži: Zaleťte si do nákupního ráje!

12. listopadu 2018 | 12:00

Vyměňte vánoční shon, stres a nevlídnou českou zimu za příjemných několik dní na pláži v Dubaji. Závěr roku v Orientu vás skvěle připraví na první měsíce roku 2019. Vstoupíte do něj opálení, odpočatí a s novou energií. Co se tedy dá v Dubaji na sklonku roku zažít?

Stýská se vám po létě? Příjemné počasí a vyhřáté moře v Dubaji bude i v prosinci ideální na relaxační plážovou dovolenou. I v prosinci jsou zde totiž teploty od 25 do 30 stupňů. Přivítá vás také příjemně vyhřátý Perský záliv a spousta možností, jak si dovolenou užít buď jen s knihou na písku, nebo aktivněji.

Pokud plánujete to druhé, během dovolené v Dubaji můžete vyzkoušet třeba adrenalinové pouštní safari, navštívit staré trhy se zlatem a kořením, podívat se na nejvyšší budovu světa a pokud máte malé děti, tak je třeba i vzít do rozsáhlých zábavních parků.

Slevy, kam se podíváš

V této metropoli si přijdou na své také ti, co rádi relaxují nakupováním. Dubajský Shopping Festival bude zahájen 26. prosince 2018 a potrvá až do 26. ledna 2019. Stejně jako každý rok přiláká zákazníky z celého světa, kteří se mohou těšit na stovky slevových akcí.

Festival tradičně doprovází i bohatý program plný soutěží s cenami od drobných slevových poukázek, až po luxusní automobily. V Dubaji se vyplatí kupovat oblečení, kosmetiku, parfémy i orientální dobroty na starých trzích. Samozřejmostí jsou ale také obchody se světovými značkami.

Ohňostroj z nejvyšší budovy světa

Většina metropolí světa se na závěr roku předhání v tom, která bude mít ten nejpompéznější ohňostroj. Jeden z nejpůsobivějších si každoročně můžete užít právě v Dubaji, a to přímo na nejvyšší budově světa Burj Khalifě. Pokud tedy budete v tomto emirátu i v době příchodu nového roku, čeká vás jedna z nejpompéznějších oslav na světě.

Autor: red
Video se připravuje ...