Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Kam na víkend: Výstava miniaturních ozdob nebo oživlé loutky

  • 9. prosince 2016 | 12:49

    Vánoce se blíží a každý adventní víkend je nabitý spoustou zajímavých akcí. Můžete se kochat malinkatými ozdobami na stromeček, zajít na super film s vánoční slevou nebo na žďárském zámku nahlédnout do míst, která jsou normálně nepřístupná.


    Autor: archiv
    Přes 4000 miniaturních vánočních dekorací na stromky a adventní věnce můžete obdivovat na výstavě vánočních miniatur konající se každý den od 10 do 17 hodin, a to od 25. listopadu do 1. ledna 2017 v Botanické zahradě Přírodovědecké fakulty Univerzity Karlovy v Praze. Bude vás inspirovat a překvapovat, z čeho všeho se dají ozdoby nebo betlémy vyrobit. K vidění bude i replika prvního adventního věnce, který vyrobil před 177 lety protestantský kněz. Další info zde.

  • Adventní trh na žďárském zámku

    Prelatura – kam se běžně nepodíváte
    Autor: žďárský zámek

    Kovář, trubači s koledami, koncerty, projížďky na koních, dílničky pro děti a k tomu prodej stromků, ryb i rybích specialit, vůně svařáku či medoviny, zkrátka vánoční atmosféra se vším všudy. Kus kouzla Vánoc si budete moci odnést 10. prosince od 10 do 18 hodin ze zámku ve Žďáru nad Sázavou. Adventní trh bude výjimečný i tím, že se bude konat v prostorách, které jsou pro veřejnost běžně uzavřené. Více se dozvíte zde

  • Koncert belgické hvězdy


    Milow
    Autor: Milow
    Belgický zpěvák a skladatel Milow vydal album Modern Heart a představí ho už v neděli 11. prosince 2016 v pražském klubu Roxy. Poslední vstupenky jsou za 495 korun. Milow se proslavil cover verzí písně Ayo Technology, která se stala úspěšnější než originál. Přední postavení si Milow získal hlavně v Německu, Švédsku, Nizozemí a pochopitelně v Belgii. Na pražský koncert si pozval speciálního hosta Kelvina Jonese. Ten je po vydání debutového alba Stop The Moment v domácí Británii vycházející hvězdou. Stihl vystupovat po boku Jamese Morrisona nebo X Ambassadors.

  • Kouzelný svět pohyblivých loutek v Galerii Portheimka

    Loutky
    Autor: Ota Palán
    Hravé, oživlé, interaktivní loutky, které samy reagují pohybem na každého nového příchozího – mořská panna mrskne ocasem, silák zatroubí na trumpetu a charlestonové tanečnice začnou divoce křepčit. Fascinující díla známé řemeslné výtvarnice Stanislavy Stuchlé představí výstava Kabinety Stuchlé v pražské Galerii Portheimka: otevřena bude od 9. prosince 2016 do 30. ledna 2017. Zejména děti, ale i jejich rodiče si tu budou připadat jako Alenka v říši divů – některé nové instalace loutek a mechanických hraček tu navíc návštěvníci uvidí úplně poprvé. Galerie je otevřena denně kromě pondělí od 13 do 18 hodin, plné vstupné je 60 korun, snížené 30 Kč a předškoláci se mohou na kouzelné loutky přijít podívat zdarma. Chcete vědět víc? 
  • Levná neděle v kině

    Video se připravuje ...
    Zapomnětlivý Bartoška, zpívající Trojan: Pokažené záběry z Anděl Páně 2! • VIDEO: Falcon

    Adventní čas je často ve znamení nákupu dárků, procházek a popíjení voňavého svařeného vína, a nejen to! Jsou tu i novinky na filmovém plátně! Multiplexy Cinema City si na třetí adventní neděli přichystaly pro všechny předčasný dárek, a to levnou neděli! Již 11. prosince 2016 tak můžete za zlomek standardní ceny vidět filmové novinky, které chcete, a díky prodloužené otevírací době je stihnete klidně všechny! Vstupenky na 2D promítání seženete již od 50 Kč, v případě 3D od 100 Kč, IMAX od 110 Kč a 4DX od 200 Kč pro členy klubu Cinema City.

  • Deset let designSUPERMARKET


    AV
    Autor: designSupermarket
    Již deset let podporuje platforma a festival designSUPERMARKET svou činností mladé české designéry. Během uplynulé dekády festival představil veřejnosti desítky dnes již renomovaných českých tvůrců a značek. Každoročně v předvánočním období realizuje přehlídku toho nejzajímavějšího, co se v uplynulých 12 měsících ve světě českého autorského designu událo, a jinak tomu nebude ani letos. Jubilejní desátý ročník se uskuteční od 8. do 11. prosince v pěti patrech Kafkova domu blízko Staroměstského náměstí. Festival představí pod jednou střechou devadesát mladých designérů a autorských projektů z Čech i hosty ze zahraničí, například z Izraele a Holandska. Již tradičně přinese také jedinečné knihkupectví s kurátorským výběrem nejžhavějších knižních novinek ze světa umění, designu, architektury i publikací pro děti, které jinde nejsou k dostání. Více informací zde.

    Naše články o českém designu a české módě najdete v sekci Trendy!

     

Diskuse ke článku
.
Video se připravuje ...