Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

5 míst v České republice, kde si užijete aktivní dovolenou

21. července 2015 | 09:56
Prezentace klienta |

Chystáte se letos na dovolenou zůstat v Česku, ale nejste si tak úplně jisti kde? Máme pro vás 5 tipů na zajímavá místa, kde si na své přijdou turisté, cyklisté, vyznavači aktivního pohybu, ale i milovníci historie nebo ti, kteří si chtějí o dovolené jen odpočinout od denních stresů a nabrat energii do dalších dnů.

1. Špindlerův Mlýn

Autor: OREA HOTELS & RESORTS


Oblíbeným horským centrem, vyhledávaným i během letní dovolené je Špindlerův Mlýn, město na soutoku Labe a Dolského potoka. Nespočet turistických a cyklistických tras v okolí, sjezdová trať pro horská kola, bobová dráha, sjezd na silničních či terénních koloběžkách, rafting, výlety na koních, aquapark, lanový Adventure Park, rybaření, minigolf a mnoho dalších aktivit pro milovníky adrenalinu i pro rodiny s dětmi. Zde se nebudete nudit celý měsíc, natož pár dní během dovolené.
Nejkrásnější výhled ve Špindlerové Mlýně nabízí Orea Resort Horal ve Sv. Petru, kde se můžete po náročném dni zrelaxovat ve wellness centru s bazénem, whirlpoolem a saunou.

2. Harrachov

Autor: OREA HOTELS & RESORTS


Pod Čertovou horou v údolí říčky Mumlavy se rozkládá další významné krkonošské letovisko. Ani tady se rozhodně nudit nebudete. Přímo ve městě je možné navštívit muzeum skla se sklárnou nebo minipivovar. Sportovně založené jako magnet přitahují skokanské můstky na okraji Harrachova, včetně „mamutího“ můstku K180, kde musí člověk pořádně zaklonit hlavu, aby dohlédl na vrchol nájezdové věže. Celé území je protkáno bezpočtem turistických a cyklistických tras, v posledních letech vznikla i bobová dráha, ohromný lanový park nebo zázemí pro golf a bowling, ve městě je přírodní koupaliště, minigolf.
Přímo ideální umístění má Orea Resort Sklář, kde si v případě nepříznivého počasí můžete zaplavat v bazénu, zrelaxovat se v sauně, whilpoolu či parní lázni, zacvičit ve fitnesu či si zahrát tenis, stolní tenis nebo biliard.

3. Železná Ruda

Autor: OREA HOTELS & RESORTS


Zatímco Krkonoše drží status spíše živější lokality, Šumava sází na klid, pohodu a zázemí pro rodinnou dovolenou v přírodě. I tady narazíte na perfektně upravené cyklotrasy, pěší turistické stezky pak vedou i k nejkrásnějším přírodním lokalitám. Na Šumavě nečekejte velká města, centrem celé oblasti a de facto i branou do šumavského národního parku je Železná Ruda. Městečko, jehož poznávacím znamením je barokní kostel Panny Marie Pomocné z Hvězdy s dvojitou kopulí, leží pod vrchem Špičák a v jeho okolí se nachází např. Černé jezero a Čertovo jezero. V Místním muzeu se můžete seznámit s historií města, která byla úzce spjata se sklářstvím.
Po náročném dni se večer ve wellness centru Orea Resortu Horizont ocitnete za doprovodu uklidňující hudby a romantického osvětlení ve světě fantazie, klidu a pohody a vychutnáte si relaxační romantickou atmosféru.

NÁŠ TIP: zkuste animační program pro celou rodinu!
* ve vybraných resortech OREA HOTELS
* po celé letní prázdniny
* pro hotelové hosty zdarma
* určené jak dětem, tak dospělým
* celodenní program pro děti v Dětském klubu
* pro dospělé lekce aquaerobicu, zumby…
* turnaje – v šipkách, metané, lukostřelbě, míčových sportech…
* diskotéka pro celou rodinu

4. Žďárské vrchy

Autor: OREA HOTELS & RESORTS


Českomoravská vrchovina s chráněnou krajinnou oblastí Žďárských vrchů, neprávem nedoceněný a opomíjený kus Česka, je ekologicky nejčistší oblastí u nás, krajem ve kterém se střídají louky, lesy, přírodní i kulturní památky a který přímo láká ke sportu či odpočinku. Procházky v lesích, turistika a cykloturistika v krásné přírodě, plavání v četných rybnících, lezení po skalách (nejvyšší vrchol Devět skal měří 836 m n.m.), hraní tenisu či golfu je jen malou ukázkou aktivit, které zde můžete podniknout. Nejen sportem živ je člověk, a proto navštivte vesnickou památkovou rezervaci Krátká, poutní kostel sv. Jana Nepomuckého na Zelené hoře, který je vystavěný na půdorysu pěticípé hvězdy a od roku 1994 zařazen na seznamu světového dědictví UNESCO, nebo hrad Pernštejn, který byl postaven před cca 800 lety a nebyl nikdy dobyt.
Uprostřed přírody, u Milovského rybníka, na křižovatce turistických a cyklistických stezek, vám poskytne útočiště Orea Resort Devět Skal, kde si můžete zaplavat v bazénu, zahrát si minigolf, biliard, stolní tenis, košíkovou, odbíjenou, malou kopanou či basketbal, půjčit si horské kolo nebo trekingové hole nebo si sednout na terasu Milovské restaurace a užít si zasloužený odpočinek.

5. Pálava

Autor: OREA HOTELS & RESORTS


Pavlovské vrchy, hovorově Pálava, jsou vápencovým pohořím, které se táhne na samém jihu Moravy od ohbí Dyje dvacet kilometrů na jih okolo Mikulova až ke státním hranicím s Rakouskem. Přestože nedosahují velké absolutní výšky (Děvín 549 m n. m.), vystupují monumentálně nad okolní nížinu a tvoří přírodní dominantu jihu Moravy. Zdejší krajina je velmi vhodná pro milovníky turistiky a cykloturistiky, vyhledávaným centrem rybaření a vodních sportů jsou vodní nádrže Nové Mlýny, největší vodní plocha Moravy. Navštívit zde můžete mnoho zajímavých historických a kulturních památek: zříceninu gotického hradu Děvičky, přírodní rezervaci Svatý kopeček, světoznámé Dolní Věstonice, malebné historické město Mikulov či unikátní Lednicko-Valtický areál.
Přímo ve vinařské obci Pavlov, která je od roku 1995 chráněna jako vesnická památková rezervace, se můžete ubytovat v Orea Hotelu Iris, který vám nabídne příjemné prostředí s takřka domácí péčí.

Video se připravuje ...