Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Kam s dětmi? Za rytíři na Bezděz, za plaváním v Praze a za bludišti do Loučně

  • Bezděz stojí za návštěvu sám o sobě, v době rytířských turnajů pak dvojnásob
    2. července 2015 | 06:00

    Prázdniny začaly, ale ne každý může hned odjet na dovolenou k moři, na chatu či poslat potomky k babičce. Mnozí rodiče hledají i jednorázové nebo kratší akce, díky kterým by své potomky zabavili a zároveň se sami nenudili. Mám pro vás několik tipů na nejbližší víkend a následující týden. 

  • Zůstáváte v Praze? Tak plavte

    ...
    Autor: Lachmanek.cz

    Příjemný bazén pražského hotelu Juliš má otevřeno i o prázdninách. Přijďte si s dětmi zadovádět. A k vodním radovánkám budete mít připravené plavecké pomůcky i skluzavku. Po celé letní prázdniny mají děti plavání zdarma (maximálně dvě děti s 1 dospělou osobou). Vstupné je na 90 minut a zahrnuje bazén, vířivou lavici i plavecké pomůcky. Aktuální informace (provozní doba, rezervace, vstupné) naleznete na webu www.bazenjulis.cz

  • Ohňová show v Neratově

    ...
    Autor: Bombastico

    Ohňovou show nabídne v Neratově sociální cirkus Bombastico Praha, v němž účinkují lidé po psychické či psychotické krizi. Na jejich perfektním vystoupení to však nepoznáte!

    Vystoupení cirkusu Bombastico Praha bude vyvrcholením týdenního soustředění cirkusu v Neratově. A nabídne strhující hru s ohněm – ohňovou show. Představení se koná u barevného šapitó, které najdete na kopci za kostelem v Neratově.

    Koná se v sobotu 4. července, jakmile se setmí, takže někdy po deváté hodině. Samotný Neratov rovněž stojí za návštěvu, více na www.neratov.cz

  • Prohlídka hradu za starý vysavač

    ...
    Autor: www.hrad-cheb.cz

    Prázdninový projekt s názvem O zakleté Elektrolhotě má bavit celé rodiny. Připravil jej Karlovarský kraj a kolektivní systém Elektrowin, který sbírá a recykluje vysloužilé elektrospotřebiče, jako jsou například rychlovarná konvice nebo toustovač.

    Každý návštěvník, který s sebou na hrad nebo zámek přinese vysloužilý spotřebič, dostane vstupenku zdarma. Akce proběhne na zámku Sokolov (4. 7.) a hradech Hartenberg (5. 7.) a Cheb (11. 7.). Děti se mohou zúčastnit připraveného programu, ve kterém se formou pohádky dozvědí vše o recyklaci starého elektra.

    Pohádku pak doprovázejí hry, soutěže a veselé písničky tematicky zaměřené na sběr a zpracování starých elektrospotřebičů.

    Více na www.pohadkovarecyklace.cz

  • Řemesla v Letohradě slaví

    ...
    Autor: Muzeum řemesel letohrad

    Již 7. ročník Řemeslnické soboty se uskuteční 4. července 2015 a bude součástí oslav 15. výročí otevření Muzea řemesel Letohrad. Uvidíte  parní automobily, lokomobilu, kování koně, kovotlačitele, řezání na cylindrické pile, soustružení, broušení skla, kováře, výrobu keramiky, mlácení obilí na historické mlátičce, pletení košů, historické povozy, mechanickou trasu muzea, štípání dřeva na unikátní historické štípačce, ukázku hašení požáru historickou stříkačkou a mnoho stánků s tradičními řemeslníky.

    Speciálně pro děti jsou přichystány dílničky u jednotlivých řemeslníků, čertovská kovárna s opravdovými čerty, jízda na koních, historický kolotoč, provazový žebřík, zábavná školní třída, minioslíci a koníci, sovy a další atrakce. 

    Podrobnosti na webu muzea

  • Na Bezdězu bude řinčet brnění

    Na hradě se konají také rytířské turnaje
    Autor: Veronika Tardonová

    Milujete středověk? Pak byste tento víkend mohli vyrazit na Bezděz. Pořádají tam totiž akci nazvanou Tři dny středověku na Bezdězu, která vypukne v sobotu 4. července a potrvá až do pondělí, na které připadá státní svátek. 

    Oblíbené šermířské vystoupení skupiny Askalon vás nejen pobaví, ale i historicky poučí. Gotické brnění a zbraně budou řinčet na celém druhém nádvoří! 

    Více na webu hradu

  • Loučeňské labyrinty mají výročí

    Zámek Loučeň
    Autor: archiv

    Populární labyrinty u zámku Loučeň slaví již osmé narozeniny. Budou je tu slavit v sobotu 4. července odpoledne, otevřeno však mají tradičně od rána. Slavnostní program začne rytířským turnajem, dále se můžete těšit na pohádky (Hloupý král Midas a interaktivní pohádka pro celou rodinu Nábor šašků), na bubnování v kruhu, tancování, soutěž i na krájení narozeninových dortů.

    Na zámku samotném zároveň probíhá celoletní akce Sherwood mezi labyrinty aneb Návrat Robina Hooda, takže se můžete těšit na romantický středověk, kde zažijete mnoho dobrodružství.

    Více na www.zamekloucen.cz

  • Do Třebíče přijede pouť

    ...
    Autor: Město Třebíč

    Obnovení tradice slavné třebíčské pouti přichystali na nadcházející víkend v Třebíči. Čekat můžete tradiční pouťové atrakce – velký řetízkový kolotoč, malý koníčkový kolotoč, lodičkové houpačky, dětský vláček, stylovou střelnici. A také pouťové občerstvení, projížďky na koních pro děti i dospělé, harmonikáře, kočovné divadlo, pohádky. Nebo speciální benediktinské likérové víno s bylinkami a kořením.

    A jelikož jde o pouť svatoprokopskou, nechybí ani církevní program. Více na webu pořadatelů

Diskuse ke článku
.
Video se připravuje ...