Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Tipy na volné dny: Přívoz na Berounce, divadlo, noc muzeí, Lego i věž frýdlantského zámku

  • Lodí po Berounce? V Černošicích pod bájným Kazínem ano!
    11. června 2015 | 06:00

    Následující dny si na své přijdou snad všichni. Nabídka různých aktivit je velká a neomezuje se jen na všední dny – jak je vidět z pozvánky do divadla Kašpar. Zatímco u Vltavy na Lipně můžete stavět lego, na Berounku vyrazte přívozem nebo si užijte historie na zámku Frýdlant. 

  • Když do muzea, tak v noci

     

    ...
    Autor: Prazskamuzejninoc.cz

     

    Muzejní noc už si během let vydobyla velké renomé i oblibu. Další ročník vypukne na mnoha místech, včetně pražských muzeí, už tuto sobotu 13. června. Letos se do Pražské muzejní noci zapojí 48 muzeí, galerií a dalších kulturních institucí v 80 objektech. Nováčky letošního ročníku jsou Charita Česká republika, Knihovna AV ČR, 1. lékařská fakulta Univerzity Karlovy v Praze, Galerie Villa Pellé, Sdružení českých umělců grafiků Hollar, Muzeum historických nočníků a toalet, Pražská plynárenská s Plynárenským muzeem a České dráhy s Vládním salonkem na hlavním nádraží.

     

    Více na stránkách Pražské muzejní noci

     

     

     

  • Rozmarná plovárna Antonína Důry

     

    ...
    Autor: Divadlo v Celetné

     

    Divadelní spolek Kašpar patří k souborům, které v červenci a srpnu nemají na programu divadelní prázdniny. V létě bude rušno nejen v Divadle v Celetné, ale tradičně také na hradě Kašperk. Od června do září nasazuje spolek Kašpar na repertoár letní speciál Rozmarné léto, koncerty a speciály pro ty, kteří chtějí vidět víc. A aby nezůstalo jenom u dospělých, i oblíbené představení Mikulášovy patálie má svou letní verzi – Mikulášovy prázdniny. Nejvyšší čas zarezervovat si lístky a místo v diáři. 

     

    Více na stránkách Divadla v Celetné

     

  • Rozhlédněte se z věže zámku ve Frýdlantu

     

    Video se připravuje ...
    .... • VIDEO: www.zamek-frydlant.cz

     

    Tenhle tip je až na příští víkend, alespoň budete mít čas si výlet do odlehlého kraje pořádně naplánovat. Příští sobotu a neděli tu mimořádně zpřístupní jako samostatnou prohlídku hradní věž. Z věže je krásný pohled na město i okolí včetně celého panoramatu Jizerských hor. Je nejstarší památkou Frýdlantska. Místní hrad je jedním z nejnavštěvovanějších historických objektů v České republice. Z původního gotického hradu během staletí vznikl rozlehlý renesanční zámek s bohatou výzdobou a rozsáhlými sbírkami nesmírné historické a umělecké ceny.

     

    Více na stránkách zámku

     

  • Berounka láká na přívoz

     

    ...
    Autor: Přívoz Kazín

     

    Nedaleko od Prahy, v Černošicích a okolí, mají novou atrakci. Na klidnou hladinu Berounky pod skálou Kazín tu vyráží přívoz. Zajišťuje přímé spojení mezi levým a pravým břehem řeky, spojí tak přístaviště Mokropsy a Kazín. Provozovatel zároveň nabízí vyhlídkové plavby.

     

    Více na www.privozkazin.cz

     

  • A co takhle Chebské dvorky?

     

    ...
    Autor: Chebskedvorky.galerie4.cz

     

    Už dnes, ale také zítra a v sobotu můžete vyrazit na Chebské dvorky. Velká výstava pod širým nebem v historickém centru města Cheb nabízí tvůrčí dílny, filmové projekce, prezentace designové tvorby, koncerty, divadla, interaktivní představení. Vystoupí mimo jiné Micl (Černé jaro), Gábina Fárová, Darina Alster & Jana Orlová Živý oltář, Traband, Chantal Poullain, Olats Otesoc, Dáša Vokatá a Oldřich Kaiser, Stinka, Amanitas, Už jsme doma & Buchty a loutky, Vobezdud, Minikapela (Ňam,Ňam), Umskup.

     

    Více na webu akce

     

  • U Lipna se staví z kostek

     

    ...
    Autor: Kostkománie

     

    V rámci areálu Amenity Resort Lipno probíhá až do září velká výstava nazvaná Kostkománie. Na návštěvníky na více než tisíci metrech čtverečních čeká svět filmů, pohádek, sci-fi, moderní i historické architektury a důmyslných technických modelů na ovládání, zároveň se mohou zapojit do stavby největšího města z kostek stavebnice Lego v Česku. 

     

    Mezi lákadla patří hrad Karlštejn, dvoumetrová věž Orthank z Pána prstenů, Mrtvá nevěsta z kultovního filmu Tima Burtona či Národní knihovna Jana Kaplického. Vše z kostek. 

     

    Více na webu výstavy

     

  • Liberecká zoo láká na giganty

     

    ...
    Autor: ZOO Liberec

     

    Do zoologické zahrady nemusíte jen za zvířaty, jak dokazuje nová expozice Giganti, kterou otevřeli v Liberci. Jde o unikátní kolekci modelů vyhynulých prehistorických zvířat i jejich lovců. Pro představu: obří pták moa, který připomíná pštrosa, dosahuje až těsně pod strop, na mamuta jsou také potřeba štafle a pravěký bobr se rozměry blíží slůněti.

     

    Více na webu ZOO Liberec

     

     

Autor: wall
Diskuse ke článku
.
Video se připravuje ...