Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Na nábřeží Vltavy čeká na děti osm desítek atrakcí

Video se připravuje ...
Děti si budou moci vyzkoušet, zda mají vlohy pro florbal, fotbal, veslování, nebo třeba spíše pro malování a divadlo.
VIDEO: Ratolest Fest
29. května 2015 | 06:00

Chcete, aby váš potomek během léta nebo příští školní rok trávil volný čas jinak než u počítače? Vezměte ho tuto sobotu na pražské náplavky ve středu města, kde se koná už druhý ročník Ratolest Festu. Bude si tu moci na vlastní kůži vyzkoušet desítky různých sportů a volnočasových aktivit, které by ho mohly zaujmout. Organizátoři přitom myslí na děti od narození do čtrnácti let. 

Chcete navštívit místo, kde najednou narazíte na veslaře, florbalisty a zároveň si užijete divadlo, výtvarné dílny, a ještě navíc dobré jídlo? V takové místo se promění už zítra, v sobotu 30. května od devíti od rána do sedmi večer, náplavky Vltavy na pražském Rašínově a Hořejším nábřeží. Vypukne zde Ratolest Fest. Protilehlé břehy bude spojovat přívoz, který bude zdarma stejně jako všech osm desítek atrakcí a stanovišť. Děti si na nich budou moci vyzkoušet, zda mají vlohy pro florbal, fotbal, veslování, nebo třeba spíše pro malování a divadlo. 

Na Ratolest Festu potkáte i populární Loď Tajemství bratří Formanů, která přivítá mimo jiné výstavu a workshop k filmu Malý Pán, lákadlem může být i další žhavá novinka na programu – kus představení Národního divadla, a to opery Jeníček a Mařenka.

Najděte pro své dítě sport, který ho bude vážně bavit

...
Autor: Ratolestfest
V areálu budete marně hledat připálené klobásy, alkohol nebo statické prodejní stánky. "Festival vidí svět dětskýma očima a chce si pořád hrát. Ratolest Fest nepotřebuje doprovodný program. Celý areál je totiž jeden velký program. Na každém stanovišti můžete něco nového vyzkoušet, zažít nebo ochutnat. Ratolest Fest nabízí zážitky, ale hlavně představuje spoustu aktivit, kterým se děti i rodiny mohou věnovat po celý rok," vysvětluje za organizátory Matěj Špiroch. Menu vaří pečlivě vybraní kuchaři.

Dětem nabídnou obě náplavky široký výběr kratochvílí, kromě toho budou k vidění simulovaný zásah hasičského člunu Florián či třeba cvičení s kočárky. Festival v druhém ročníku navazuje na spolupráci s Českým olympijským výborem, jehož projektu Česko sportuje je součástí. "Děti se po splnění několika úkolů dozvědí, pro který typ sportu mají vlohy, což si budou moci vzápětí ověřit na stanovištích v areálu," dodává Špiroch.

Video se připravuje ...