Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Deštivý víkend? Vydejte se za skleněnými nebesy nebo do pražského podzemí

  • Plavba po Labi může být zážitkem pro celou rodinu
    7. května 2015 | 14:45

    Pravda, počasí na následující tři dny volna nebude podle předpovědi nic moc. Ale přesto nemusíte zůstat sedět doma. Nechte se inspirovat našimi tipy a vyberte si podle toho, co vám bude nejbližší. 

  • Na zámku Slatiňany pokrok nezastavíš

    ...
    Autor: http://www.zamek-slatinany.cz/

    Zámek v Pardubickém kraji zve tento víkend na speciální prohlídku, při které projdete budovu doslova "od sklepů až po půdy". Prohlédnete si unikátně dochované technické zázemí a navštívíte hned několik zajímavých prostor, které nejsou běžně přístupné. Prohlídky se uskuteční v časech 10.30, 12.30 a 14.30 hodin.

    Více na webu zámku

  • Chtěli byste usínat pod skleněnými nebesy?

    ...
    Autor: http://www.zamek-zakupy.cz/

    Pokud vás baví zámky, můžete v dešti zajet i na ten v Zákupech na Českolipsku, kde od května můžete vidět výstavu skleněných nebes nad postel od nizozemského designéra Hanse van Bentema, která bude součástí velkého okruhu. Na Novoborsku je van Bentem známý především díky svému Bojovníkovi, který zdobí kruhový objezd v Novém Boru. Ten však není jediným projektem, který vznikl ve spolupráci se společností Kolektiv Ateliers. Na zámku zároveň od letošního května otevřeli dětský prohlídkový okruh. 

    Více na webu zámku

  • Podzemí pod radnicí připomene Pražské povstání

    Staroměstská radnice je chloubou Prahy
    Autor: Tomáš Vrbenský
    Poprvé v historii se už v pátek 8. května otevírá podzemí pod blokem pražské Staroměstské radnice. Končí zde speciální prohlídková trasa připomínající 70 let od Pražského povstání, které bylo částečně řízeno i ze zdejšího podzemí. Její účastníci prostřednictvím historických fotografií zavzpomínají na zničené severovýchodní křídlo radnice a jeho někdejší interiéry, prohlédnou si sály jižního křídla, které byly posledními válečnými boji zasaženy, a uvidí i radniční kapli, kam se v den výročí poprvé po 70 letech vrátí velká část původního historického mobiliáře. Prohlídky začínají v časech 10.00, 12.30, 14.00, 16.00 a 17.30. 

     

    Více na webu

     

  • Býčí skála se otevírá jen v květnu

    ...
    Autor: www.byciskala.cz

    Opět po roce nastal čas tradičních dnů otevřených dveří v jeskyni Býčí skála v Moravském krasu, do které se jinak nedá dostat. Otevřeno tu budou mít 8. až 10. května 2015, 16. a 17. května a 23. a 24. května 2015. Akce se koná vždy od 9 do 16 hodin, za každého počasí, prohlídka zabere asi hodinu a půl. V podzemí nezmoknete ani na vás nebude moci vítr, ale počítejte s tím, že je tam ani ne deset nad nulou, a tak se na to oblečte. Organizátoři doporučují také pevnou obuv. 

    Více na www.byciskala.cz

  • Kdyby přece jen tolik nepršelo... Zkuste vyjet na Labe

    ...
    Autor: www.polabinalodi.cz

    Od 8. května začne brázdit řeku Labe výletní loď Blanice. Plavba bude spojovat město Nymburk, Hrabalovo Kersko, jezdeckou školu Equus Kinský v Hradišťku a Botanicus v Ostré. Loď Blanice zajišťuje pravidelné výletní plavby mezi Nymburkem, Hradišťkem, Kerskem a Ostrou. Můžete tak navštívit jezdeckou školu Equus Kinský v Hradišťku, Hrabalovo Kersko spojené s jeho románem Slavnosti sněženek nebo Botanicus v Ostré. Na lodi vám bez problémů přepraví i kola. Lze si tedy naplánovat příjemný cyklovýlet v návaznosti na Hrabalovu nebo Labskou cyklostezku a zpříjemnit si cestu projížďkou na lodi.

    Více na www.polabinalodi.cz

Diskuse ke článku
.
Video se připravuje ...