Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Letní dovolená s dětmi: Rodinám s dětmi se last minute nevyplatí!

4. února 2015 | 19:48

Máte děti a chcete v létě k moři? Pak se už začněte pídit po katalozích cestovek. Letní zájezdy zaměřené především na děti už začínají být přebrané a ceny brzy začnou stoupat. Víme, jak je vybrat.

„Lidé již přestávají spoléhat na výhodné ceny last minute nabídek a raději si rezervují svou letní dovolenou s velkým časovým předstihem. Mají tak nejen garantovanou cenu, ale mohou si i lépe vybírat lokalitu či typ ubytování,“ říká Michal Tůma z cestovní agentury Invia.

Jedete s dětmi? Přichvátněte si!

Děti zdarma: Celý zájezd, letenka nebo pobyt pro dítě zdarma. To nabízí v rámci first moment řada českých cestovek. Nabídka je ale kapacitně omezená. Někde platí navíc jen do poloviny března.

Rodinný pokoj: Chcete bydlet společně jako rodina? Přichvátněte si. „V některých hotelech a termínech již začínají být vyprodány rodinné pokoje typu 2+2, tedy dvoulůžkový pokoj s dvěma přistýlkami,“ upozorňuje Petr Šatný z CK Alexandrie.

Krátký let: Malé děti nesnášejí dlouhé cesty. Krátkým letům vévodí Itálie, ale i Bulharsko, kde jste za necelé dvě hodiny, nebo Řecko, kam letíte o hodinku déle.

All-inclusive: Pitíčka, svačinky, zmrzlinky. Bez all-inclusive vás budou stát balík. „Děti se nemusí omezovat a rodiče nemusí řešit dodatečné výdaje,“ připomíná Petr Šatný z CK Alexandrie.

Zábava: Dětské animační programy a tobogany zdarma. To láká rodiny s dětmi především. „Kupříkladu v Turecku je kladen důraz jak na animační týmy, tak na vyžití ve formě akvaparků, které jsou již zahrnuty v ceně. Tomuto trendu se přizpůsobilo i Bulharsko, Španělsko nebo Řecko. Chorvatsko v tomto směru pokulhává,“ tvrdí Tomáš Brejcha z Čedoku.

Pláž: Na rozeklané útesy, které vám připadaly za svobodna romantické, můžete s dětmi zapomenout. Ideální je písečná pláž s dlouhým mělkým vstupem.

Nižší teploty: Především s menšími dětmi a miminky se vyhýbejte jižním destinacím, jako je Egypt, kde jsou v sezoně náročná vedra.

Výbava pro miminka: Všechny hotely jsou na děti připraveny. „Jedině snad aby hotel nabízel dětskou postýlku, případně rychlovarnou konvici,“ připomíná Lenka Berberi z CK Blue Style. Narazíte ale i na přebalovací pult na pokoji nebo ohřívač. lahví.

Kam Češi pojedou v létě?
Autor: CK Alexandria

Autor: ja, lmk
Video se připravuje ...