Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Projděte si Londýn po stopách Kate Middleton! Kde randila s Williamem?

  • Chcete navštívit místo, kde se Kate vdávala? Zavítejte do Westminster Abbey
    9. října 2014 | 07:00

    Kate Middleton je živoucím důkazem, že pohádka O Popelce se může stát realitou. Ženy po celém světě ji milují od hlavy až po paty, chceme její vlasy, její úsměv, kosmetiku, jakou používá i oblečení, které nosí. A protože zpáteční letenku do Londýna pořídíte v akci klidně i za tisíc korun, vydejte se do této kouzelné metropole a užijte si ji po stopách vévodkyně Kate!

  • Nákupy ve stylu Kate

    Londýnská Oxford Street je opravdovým rájem pro všechny shopaholiky.
    Autor: shutterstock.com
    I když má Kate ve svém šatníku spoustu kousků od slavných návrhářů, které si my, obyčejné smrtelnice nemůžeme dovolit, velmi ochotně a ráda zůstává věrná také konfekci. Londýn je navíc naprostým rájem všech shopaholiček, takže při jeho návštěvě si určitě vyhraďte jedno odpoledne na návštěvu Oxford Street - zhruba 3 kilometry dlouhé ulice, lemované po obou stranách obchody s botami a oblečením.

     

    Právě na ní naleznete také řetězce oblíbených značek Kate, jako je například Reiss, Gap nebo Topshop, který má mimochodem zastoupení i v České republice. Na svém lovu za obuví byla Kate také několikrát spatřena v obchodě Russell & Bromley ve čtvrti South Kengsington. Tady ovšem již budete muset sáhnout hlouběji do kapsy, protože balerínky zde začínají zhruba na 5000 korunách.

    Safírový zásnubní prsten po princezně Dianě
    Autor: ČTK, EPA, Reuters
    Pokud se rozhodnete utratit prakticky malé jmění, nebo jen pokochat něčím opravdu nádherným, zavítejte do rohového klenotnictví Garrard ve čtvrti Mayfair, ve kterém se v roce 1981 zrodil zásnubní prsten pro princeznu Dianu, který dal poté William Kate. V Gerrards mají ostatně celou kolekci překrásných zásnubních prstenů a dokonce vám umožní navrhnout si svůj vlastní design.

     

    Jste-li stejně jako Kate těhotná, bude pro vás Londýn ideálním místem k nakoupení stylového oblečení pro vaše děťátko. Ještě než se narodil princ George, prošla Kate spoustu londýnských obchodů zaměřených na zboží pro malé děti, například Dragons of Walton Street nebo obchod s dětským oblečením Trotters na ulici King's Road.

  • Kultura ve stylu Kate

     

    Slavné londýnské muzeum voskových figurín Madame Tussauds má vám nabídne pohled i na Williama a Kate
    Autor: Isifa.com
    Londýn, s jeho deseti miliony obyvatel se pyšní obrovským množstvím galerií, muzeí a divadel, které vám nabízí spoustu způsobů, jak ukojit své choutky po kultuře. Ze všeho nejdřív navštivte muzeum voskových figurín Madame Tussauds. To londýnské se pyšní samostatnou sekcí členů královské rodiny a nechybí tu také slavný pár - vévoda a vévodkyně z Cambridge. Vosková Kate je oblečena v replice svých modrých zásnubních šatů a na ruce se jí dokonce třpytí safírový prsten po princezně Dianě.

     

    Chcete-li si projít galerie, které si oblíbila i vévodkyně, pak zamiřte do první galerie v Anglii otevřené pro veřejnost - Dulwich Picture Gallery. Naleznete zde širokou řadu obrazů evropských mistrů 17. a 18. století. Nesmíte pak zapomenout také na National Portrait Gallery na Trafalgar Square, jejíž patronkou není nikdo jiný, než samotná Kate Middleton. Zde ostatně visí také její vůbec první oficiální portrét namalovaný Paulem Emsleym.

  • Památky ve stylu Kate

    Tower of London
    Autor: shutterstock.com
    Hlavní město země s tak bohatou historií, jako ve Velká Británie, vám nabízí spoustu památek, při kterých na vás doslova dýchne duch královské rodiny. Rozhodně si nenechte ujít prohlídku Toweru, který je napěchován historií britských králů a královen a ve kterém se psaly dějiny Anglie.

     

    Kate v den svatby
    Autor: Profimedia.cz
    Poté zamiřte rovnou do Wesminster Abbey, místa, kde se odehrála svatba Kate a Williama, stejně jako mnoha dalších významných královských párů, včetně královny Alžběty II.  Toto opatství ale také skrývá bohatou historii a ostatky mnoha významných Angličanů. V neposlední řadě se vypravte na prohlídku veřejnosti otevřené části Kensington Palace, který je momentálně domovem královského páru i malého prince George. Ve veřejné části naleznete výstavu překrásných šatů královny Alžběty II. a princezny Diany, stejně jako výstavu věnovanou královně Victorii.
  • Hodování ve stylu Kate

    Kate a William
    Autor: profimedia.cz
    Díky bohatému míchání nejrůznějších světových kultur vám Londýn nabízí opravdu bohaté zážitky, co se týče jídla a chutí. Naleznete zde nepřeberné množství restaurací a bister, od těch nejlevnějších, až po ty nejluxusnější. Kuchyni pak můžete ochutnat prakticky jakoukoliv, na kterou si vzpomenete, nejpopulárnější je tu ale indická, asijská, italská, francouzská a samozřejmě britská, která se v posledních letech doslova zvedla z popela a stojí za to, abyste jí dali šanci.

     

    Právě na britské speciality zavítejte do oblíbené restaurace Kate a Williama - Bluebird. Královský pár ji hojně navštěvoval ještě před jejich svatbou, také proto, že zdejší šéfkuchař si potrpí na britskou klasiku v moderní, odlehčenější verzi. Chcete-li něco méně tradičnějšího, navštivte Dans Le Noir? ve čtvrti Clerkenwell, kam si několikrát zašli na večeři i Kate s Williamem. Jídlo je zde podávané v naprosté tmě, servírované nevidomými číšníky, což pro vás jistě bude kompletně jiná zkušenost.

Autor: brig
Diskuse ke článku
.
Video se připravuje ...