Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Kam na víkend s dětmi? Do milovického Mirakula!

8. srpna 2014 | 06:00

Je všeobecně známo, že v milovickém Parku Mirakulu se zejména během prázdnin každodenně prohání stovky a někdy dokonce tisíce dětí. Není divu, Mirakulum totiž snadno nadchne i dospělé.

Rodinný Park Mirakulum se nachází na ploše 10 hektarů v Milovicích, mezi Nymburkem a Benátkami nad Jizerou, nedaleko od Prahy.

Nabízí celodenní vyžití pro celou rodinu, včetně dědečků a babiček. Najdete tu totiž několik desítek herních prvků, minizoo nebo lesní naučnou stezku - to vše v nápaditém a kvalitním provedení se zapojením zeleně.

Středověký hrad si zamilujete

Nepřehlédnutelnou dominantou Mirakula je bezesporu dřevěný hrad, který se promítl i do loga celého parku. Děti z něj budou doslova uchvácené, protože hrad nabízí nejen nádvoří, jako stvořené pro rytířské souboje, ale také desítky metrů podzemních chodeb, jež skýtají opravdu adrenalinové zážitky.

Kromě toho se připravte také na atrakce vyžadující trochu pohybu a odvahy. Zejména propadliště na principu střídajících se lanových výpletů nebo přes 12 metrů dlouhou a opravdu rychlou skluzavku.

Unavené a spokojené dítě zaručeno

Své pohybové dovednosti si vaše ratolesti jistě rády otestují také na obří trampolíně nebo v lanovém centru. Větší z  trampolín má rozměry 25 x 13 metrů nachází se v blízkosti hlavního vstupu. Trampolínu pro menší děti pak naleznete v části, která je jim doslova zasvěcená- v takzvané zemi prasátka Pigyho.

Lanové centrum pak snadno rozpoznáte podle akátových konstrukcí, vysokých od 60 centimetrů po 4,5 metru nad zemí. Jsou zde zavěšená lana, dřevěné překážky, prolézačky, síťové chodby, visuté mostky a lávky. Jde o plně certifikovanou atrakci, na jejíchž částech si děti užijí dostatek adrenalinu a zábavy, ale budou se muset prokázat i jistou dávkou motorických schopností.

V roce 2013 byla navíc lanová dráha protažena na vysoký tobogán, skrz objekt dílniček a zakončena v korunách vzrostlých stromů! Takže jí jen těžko odolají i dospělí.

Zvířátka a mnohem, mnohem víc

Jen těžko zde můžeme vyjmenovat, co všechno si společně s vašimi dětmi ještě užijete. Nelze ale nezmínitmísto, které malí návštěvníci vyhledávají suverénně nejčastěji -  mini zoo umístěné v zadní části Mirakula.

Pro zhruba dvacetihlavé stádo mini oslíků, holandských mini koz a Quessanských ovcí zde vybudovali nádhernou dřevěnou „vesničku“, která je na dvou místech prostupná a umožní vám dostat se do těsného kontaktu se zvířaty. Na místě je navíc možné zakoupit krmení, kterým se zvířátka ochotně nechají občerstvit. Samozřejmě zde ale platí striktní zákaz krmit zvířata vlastními potravinami.

Zde ale výčet zdaleka nekončí! Pořádnou zábavu si můžete užít blouděním v přírodním bludišti, objevováním chodeb v podzemním bludišti nebo naopak v nadzemním "podzemí" plném tobogánů.

Atrakce i pro batolata

Ani nejmenší dětičky a jejich rodiče však nepřijdou zkrátka. Snadno se se svými vrstevníky zabaví v kouzelné zemi prasátka Pigyho, které vévodí nádherný hrádek vyvedený v pestrých barvách. Středový bod pak tvoří obří pískoviště s rozměry 15 x 20 metrů, naplněné velmi kvalitním říčním pískem a plné nezbytných pomůcek pro kreativní stavění a kopání.

Kromě toho zde vaše dítka objeví také trampolínu, minihoupačky, minilanové centrum, lanovky se závěsnými koši, skluzavky a prolézačky a množství dalších herních prvků. a pro rodiče je zde, jako všude v Mirakulu, přichystán dostatek laviček, míst pro rozložení dek a další příjemné posezení s možností kontroly jejich dětí.

Mirakulum je skutečným rájem pro děti i jejich rodiče a vy byste si ho rozhodně o letošních prázdninách neměli nechat ujít. Naleznete zde totiž mnohem víc, než o čem jste si pravě přečetli a park se neustále rozšiřuje. Již brzy se tak můžete těšit i na úchvatný vodní svět nebo voliéry a výběhy pro lesní zvířata. Více informací naleznete na www.mirakulum.cz

Autor: Brigita Zemen
Video se připravuje ...