Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Redaktorka v Legolandu: Zamilují si ho děti i dospělí!

2. srpna 2014 | 06:00

Pokud, stejně jako já, patříte mezi dospělé s duší dítěte nebo jen nevíte, co v létě podniknout, rozhodně si přijdete na své v německém zábavním parku Legoland. Vy i vaše ratolesti budou z atrakcí, obrovských Lego staveb i nejrůznějších sladkostí a suvenýrů naprosto nadšené.


Do německého Legolandu se můžete samozřejmě vydat autem. Já jsem dala přednost autobusovému zájezdu, konkrétně prostřednictvím cestovní kanceláře CK2, která vše perfektně zorganizovala a já se jen v pohodlí svezla tam a zpět. Cesta trvá zhruba šest hodin, proto je ideální vyjet v brzkých ranních hodinách, abyste stihli otevírání areálu v 9:30. Poté máte půl hodiny čas na „zmapování terénu“, protože veškeré zábavní atrakce startují až v 10:00. Od té doby se nezastavíte. Absolutně vás pohltí pohádková atmosféra i nadšení ostatních lidí. Zkrátka se na jeden den proměníte v dítě a budete si to maximálně užívat.

Londýn z lega.
Autor: archiv autorky

Nenechte si ujít

Mezi atrakce, které rozhodně nesmíte vynechat, bezesporu patří vláček, který vás proveze po celém areálu a odtajní tajné cesty vedoucí k dalším „pokladům“,  sjíždění obřího vodopádu ve speciální loďce nebo ďábelsky rychlá horská dráha. Pobaví vás však i pravidelné promítání Lego filmů, prohlídka hradu i továrna na kostičky.

Řízek na lavičce i luxus

Co se týče jídla, můžete si samozřejmě sbalit zásoby s sebou a posvačit na jedné z mnoha laviček, které bývají většinou situované tak, aby na vás během jídla nepařilo slunce. Já osobně doporučuji zajít na oběd do restaurace Dino Grill, ve které si pochutnáte na šťavnatých steacích a obrovských burgerech.

S mistrem Yodou.
Autor: archiv autorky

Z vlastní zkušenosti také doporučuji vzít si s sebou co nejvíce pití, protože časté nakupování půllitrových lahviček se dost prodraží.

Nezapomeňte

Před odjezdem rozhodně nezapomeňte navštívit obchod se suvenýry, kde pořídíte nejrůznější Lego sady, přívěsky na klíče, oblečení a další upomínkové předměty.  A hlavně využijte toho, že je v celém areálu povoleno fotografovat. Já osobně jsem se shledala s velkým nadšením ze strany rodiny i přátel, kteří především díky atraktivním fotografiím plánují, že do Legolandu pojedou taky.

 

Fotografie z Legolandu naleznete v naší fotogalerii!

Video se připravuje ...