Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Kam v letních měsících na dovolenou? Za poznáním i koupáním!

16. června 2014 | 00:00
Prezentace klienta |

Letošní rok je dle průzkumů na výběr dovolené velmi pestrý. Lidé však začali vyhledávat kratší než týdenní dovolené. Ideální délkou pobytu jsou tři až čtyři dny. I za ty se ale dá stihnout spousta věcí!

Poznejte Itálii a užijte si koupání

Itálie je momentálně nejoblíbenější destinací, kam vyráží Češi na dovolenou. Nemyslete si ale, že je nutné pouze ležet u moře. Kombinace poznávání památek a koupání v moři vám přinese mnohem více zážitků.  „Vyrazte třeba do Říma. Po cestě můžete strávit den koupáním na Palmové riviéře,“ říká Lukáš Przybylski ze specializovaného pobytového slevového portálu Slevoteka.cz, která nabízí garanci kompenzace ceny v podobě kreditových bodů. V Římě určitě doporučujeme návštěvu Kolosea, Fontány di Trevi a samozřejmě Vatikánu. Když už vás památky omrzí, není nic lepšího, než strávit den dva u moře na Palmové riviéře.

Pokud jste již Řím a Vatikán navštívili, vyzkoušejte Neapol, kterou by měl dle známého rčení každý alespoň jednou za život navštívit. Na serveru Slevoteka.cz si pobyt v Neapoli můžete za příznivou cenu zakoupit a nic vám už nestojí v cestě za příjemným výletem. Z Neapole si můžete zajet do legendárních Pompejí a následně za odpočinkem na nedaleký ostrov Capri, který nabízí nejkrásnější koupání v celé Itálii.

Vychutnejte si Krkonoše i v létě

Krkonoše jsou známé především v zimních měsících, ale vy si je můžete díky webu Slevoteka.cz užívat i v létě. Čeká na vás čerstvý horský vzduch, příjemné teploty a nádherná příroda, kterou si můžete díky výletům dostatečně vychutnat. Kromě procházek si lze užít i dostatek adrenalinu na bobové dráze nebo v lanovém parku. „Cílem vašeho výletu může být třeba Pančavský vodopád, který je s výškou 148 m nejvyšším vodopádem v České republice. Pamatujte ale na to, že vodopád se nachází v I. zóně národního parku, tudíž je přístup k němu omezen,“ vysvětluje Przybylski. V okolí vodopádu najdete několik krásných vyhlídek. Ze Špindlerova Mlýna lze vystoupat až na nejvyšší vrchol České republiky. Po značené stezce se dostanete až na Sněžku a zpět. Pamatujte na to, že počasí na horách se často mění, v batohu s sebou raději mějte pláštěnku i něco teplejšího na sebe, přestože ráno ukazuje teploměr přes dvacet stupňů. Po náročné túře a adrenalinové akci využijte k odpočinku hotelové wellness. Vířivka jistě přijde vhod vašim unaveným kloubům třeba v Hotelu Palace Club, kde se rekreovala i legendární rodina Homolků.

Se psím miláčkem jedině do Tater

Pokud preferujete vysokohorskou turistiku, je pro vás ideálním obdobím pro návštěvu Tatranského národního parku právě druhá polovina června. Návštěvou Tater v červnu se vyhnete davům turistů a vychutnáte si začátek letního období v přírodě. Turistické chodníky jsou pro návštěvníky národního parku otevřené už od 15. června. Na horské túry si můžete nově vzít také svého psa. „V Tatranském národním parku ještě donedávna platil omezený pohyb psů. Nyní si pejska vzít s sebou na túru můžete, ale musíte ho mít po celou dobu pod kontrolou. V místech s nejvyšším stupněm ochrany musí být pes na vodítku a mít náhubek,“ potvrzuje Karel Pospíšilík ze specializovaného pobytového slevového portálu Slevoteka.cz. Se psem i bez něj vyrazte třeba na Kriváň, jednu z dominant Vysokých Tater. Kriváň patří k nejznámějším a nejoblíbenějším vrcholům slovenských hor. Túru můžete začít buď na Štrbském plese, nebo od Tří studniček. Počítejte však s tím, že druhá trasa je o něco náročnější.

Pro cyklisty jsou tím pravým rájem Beskydy

Do třetice všeho dobrého nabízíme milovníkům hor další místo, kam vyrazit. Beskydy poskytují spoustu zajímavého vyžití. Kromě pochůzek po horských kopcích a obdivování krajiny, můžete navštívit sochu boha Radegasta na známé hoře Radhošť. V nedalekém Rožnově pak můžete navštívit Valašské muzeum v přírodě, největší a nestarší skanzen ve střední Evropě. „Beskydy jsou také rájem pro cyklisty. Najdete zde lehké trasy vhodné i pro děti, ale také náročné trasy pro sportovce,“ popisuje Pospíšilík. Specialitou Beskyd jsou cyklotrasy pro nevidomé. Celkem tři tandemové trasy jsou určené zejména pro nevidomé a slabozraké. Takový typ stezky prozradí specifické značení, bílé oko na bělomodrém pozadí. Dohromady trasy měří 80 km a nabízejí tři stupně obtížnosti: horskou, středně náročnou i lehkou. V celých Beskydech najdete také nepřeberné množství běžných cyklotras i pěších stezek.

Video se připravuje ...