Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Kam s dětmi na Den dětí? Akce pořádají Zoo i Aquaparky!

Vyražte s dětmi o víkendu třeba do jednoho z mnoha aquaparků.
30. května 2014 | 09:00

Tento víkend nás čeká Den dětí a společně s ním také vymýšlení programu pro vaše zlatíčka. Pokud si nevíte rady, nechte ostatní, aby udělali těžkou práci za vás a přitom buďte za hrdiny! Vyrazte na Den dětí někam, kde to bude bavit vaše malé uličníky i vás.

Protože počasí by se o víkendu mělo umoudřit a přinést nám zase příjemných 20°C, nic vám nebrání vzíd své ratolesti na víkend do jedné z mnoha českých Zoo. V nich si pro děti samozřejmě naplánovali také speciální program.

Zoo Liberec připravila na sobotu zábavnou a vědomostní stezku "Po stopách gibonů". Sobotní program přitom vám i dětem nabídne hned spoustu zábavy a benefitů. Jedním z nich je i to, že  po celý den budou moci děti do 15 let v doprovodu platících dospělých osob vstoupit do zoologické zahrady zdarma.

Ostravská Zoo připravila ne neděli pro všechny děti bohatý program v podobě celodenního vystoupení žáků ze základních uměleckých škol a setkání se se známými pohádkovými postavičkami. Víla Amálka, brouk Pytlík, Červená karkulka s kamarádem vlkem a další kolegové pro ně budou mít připravené zábavné úkoly a hádanky ze života zvířat.

Zoo Praha oslaví tento rok nedělní Den dětí ve velkém stylu. V dolní části zoo rozbije svůj tábor Městská policie. Mezi výběhy zvířat vyroste skákací hrad, dětská dopravní školička nebo zkušebna alkobrýlí. Dojde také na oblíbený bungee running a mnoho dalšího. Horní část zoo bude patřit filmovému festivalu Mental Power. Zábavná a vzdělávací stezka o zajímavé ceny přiblíží prolínání světa herců a zvířat. Zlatým hřebem programu se stane v 11.00 hodin křest dvou tajemných mláďat herci Vojtou Kotkem a Terezou Voříškovou. Navíc mají všechny děti do 15 let vstup jen za 1 korunu.

Na své si děti přijdou také v českých aquaparcích. V Aqua Parku Špindlerův mlýn můžete v sobotu, v rámci Špindlerovského otevírání, ušetřit na vstupném. Čeká vás zde totiž nabídka na 1+1 vstupenku zdarma. Za vstupné pro děti ušetříe také v Aqua Palace v Praze. Po celou neděli dostanete dětskou vstupenku jen za 1 korunu. Podmínkou je zakoupení vstupenky dospělé a dítko menší než 150cm.

Pokud jste zvědaví spíš na zábavný program pro děti, v Olomockém aquaparku se v neděli mohou děti těšit na jízdu na tobogánu na čas, aquazorbing, malování na obličej a mnoho dalších soutěží. A také největší český aquapark - Aqualqnd Moravia v Pasohlávkách si pro vás připravil na Dětský den zajímavé akce. Veše děti se v sobotu i neděli pobaví při hledání mořského pokladu, spoustě pohybových aktivit, soutěži v malování a čeká na ně i sladká odměna v podobě zmrzliny.

Nejrůznější aktivity pro děti ale naleznete prakticky po celé České republice.

Ve Velkých Karlovicích se v neděli otevře nový dětský zábavní park Razulák. Pro děti je v areálu připravena řada venkovních atrakcí, mj. kuličkodráha, lanáček, obří pískoviště, skákací hrad, aquazorbing či šlapací autíčka, během června bude ještě dobudován tubing.

Již devátým ročníkem Skautských dní oslaví letošní den dětí skauti a skautky z Brna Židenic a  okolí. Sobota bude na Juliánovském náměstí patřit hrám a soutěžím pro malé i velké z řad široké veřejnosti. Pro návštěvníky budou připraveny disciplíny jako lanová dráha nebo airsoftová střelnice, ale také řada praktických úkolů, jako je ošetření zraněného kamaráda nebo rozdělání ohně. Na tvořivé děti bude čekat výtvarná dílna, malování na obličej a další.

V sobotu a v neděli přiletí do Pardubic v rámci Aviatické pouti letadlo, které si zahrálo ve velkofilmech o Indiana Jonesovi. Známý filmový Pilatus zpestří bohatý letový program, který je pro  návštěvníky na tento víkend připraven.

Pražské Žluté lázně obsadí o víkendu komiskoví hrdinové. Historii i současnost komiksů dětem v sobotu připomenou Superman, Spiderman, Rychlé šípy i další legendární hrdinové z bájí či sci-fi příběhů. Na děti čekají tematické hry, soutěže a zábavný program. 

Superhrdinové za dětmi přijedou také do pražského Centra Černý Most. Expozici s bohatým programem slavnostně zahájí již v sobotu osobní návštěva Superhrdinů. Setkat a vyfotit se budete moci se Spider-Manem, Iron Manem, Captainem America nebo Thorem. Originální výstava čítá celkem šest stanovišť s exponáty zaměřenými na tematiku filmových či komiksových superhrdinů a každý víkend nabídne i atraktivní doprovodný program.

Pražské obchodní centrum Arkády Pankrác vás v sobotu zve na Den dětí s časopisem ABC. Těšit se můžete na horolezeckou stěnu, skákací hrad, trampolínu, herní konzole, dětské hřiště a mnoho dalšího. Největším lákadlem je ale možnost vyhrát dárek v ABC desetiboji.

V brněnské Olympii slaví Den dětí v sobotu od 13 hodin. Děti se setkají s Majdou z kouzelné školy, Václavem Upír Krejčím, plyšovou dvojicí Jů a Hele a dostanou také spoustu dárků. Navíc budou všechny atrakce pro děti po celé odpoledne zdarma.

Autor: brig
Video se připravuje ...