Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Tipy na víkend: Kam vzít maminky? Třeba na zámek Loučeň! Vstupné tam mají zdarma

  • 9. května 2014 | 12:00

    Jako už tradičně, slavíme druhou květnovou neděli Svátek matek. Svátek těch nejdůležitějších osob v životě každého z nás. Překvapte je letos tak trochu netradičním dárkem a vezměte je někam na výlet. Uvidíte, že budou mít velkou radost.

  • Den matek na zámku Loučeň

    Romantický zámek Loučeň s rozlehlým parkem, labyrintáriem a celou řadou dalších zajímavostí zve všechny maminky s dětmi, a to i ty nastávající, na královskou oslavu.
    Autor: archiv
    Romantický zámek s rozlehlým parkem, labyrintáriem a celou řadou dalších zajímavostí zve všechny maminky s dětmi, a to i ty nastávající, na královskou oslavu. 

    V neděli 11. května od 11 hodin se mohou těšit na den plný relaxace, tanců, cvičení, na možnost profesionálního nalíčení od vizážisty či konzultace s homeopatem. První dárek pro ně bude připravený už na pokladně, a to v podobě vstupného do areálu zdarma. Slavnostním odpolednem plným zábavy a odpočinku provede herečka a několikanásobná maminka Veronika Žilková společně se svou dcerou Agátou Prachařovou.

    A také zámecké prohlídky se ponesou v duchu ženské tématiky. Právě v tuto květnovou neděli se při příležitosti Svátku matek budou například nabízet speciální prohlídky zámku, při kterých se návštěvníci potkají s císařovnou Marií Terezií, kněžnou Vilemínou Zaháňskou, a také Josefou Dohalskou, jejíž životní příběh začal na zámku, a skončil v továrně.

    Maminky v očekávání se budou moci v tento den zapojit do soutěže „Miss těhulka“ a získat tak při plnění snadných úkolů zajímavé ceny. Pozvání na akci přijala  také odbornice přes komfortní spodní prádlo, Helena Konarovská, která bude přednášet na téma krása a komfort žen a probíhat budou v rámci Dne matek i workshopy o rozvoji psychické odolnosti. 

    Po celý den bude připraven pro všechny návštěvníky divadelní program v amfiteátru, kde se bude hrát Líná Barča a Dívčí válka. Aktivní návštěvníci se mohou připojit v zámeckém parku k půlhodinovým lekcím cvičení pro těhotné, matky s dětmi i silné tatínky. Během této akce se nezapomíná ani na děti, pro které bude v tento den připravena zábava v podobě skákacího hradu a medvěda od společnosti HARIBO, který dopřeje všem dětem i maminkám sladké mlsání. Dále si mohou nejmenší návštěvníci užít malování na obličej nebo klaunské vystoupení Inky Rybářové.

  • Muzeum voskových figurín Grévin

    Bílá se zhlédla ve své dvojnici. Má prý hezčí nohy.
    Autor: Herminapress.cz
    Po roce příprav byla 1. května v Praze otevřena pobočka proslulého francouzského muzea voskových figurín Grévin. Ve třech patrech domu v Celetné ulici nabídne 80 figurín tuzemských i zahraničních osobnosti. Musée Grévin nabídne náhled nejen do světa současného showbyznysu Čech a zahraničí, ale také do historie. Na ploše neuvěřitelných 3 000 metrů čtverečních prožijete skutečně nepravděpodobná setkání v dokonale propracovaných scénách obohacených videomappingem a světelnými efekty, spoustu interaktivní zábavy a hlavně nezapomenutelné zážitky ze setkání s těmi, kdo tvořili či tvoří dějiny. Návštěvníci se mohou těšit na setkání s Mahátmou Gándhím, Karlem IV., Svatým Václavem, Charlie Chaplinem, Louisem Armstrongem, Janem Ámosem Komenským i s Mozartem. Ale nechybí ani současné české hvězdy, jako například Helena Vondráčkova, Karel Gott, Lucie Bílá, Dagmar Havlová, Tereza Maxová, Jolana Voldánová, Petr Čech, Dominik Hašek, Jan Tříska, Aňa Geislerová, music, ale třeba i Hurvínek a Krteček.
  • Průhonický park září barvami

    Průhonický park
    Autor: parkpruhonice.cz
    Pohádková příroda pouze pár kilometrů od hranic hlavního města - to je Průhonický zámecký park, ve kterém byla natočena řada pohádek. A opravdu je tam na co se dívat. Jde totiž o jeden z největších přírodně krajinářských parků v Evropě s rozlohou 240 hektarů, který se nachází v členitém údolí říčky Botič. Park je ideálním místem pro relaxaci i romantickou procházku. Navíc, teď v květnu je asi nejkrásnější, protože doslova září rozkvetlými rododendrony. Výjimečná je sbírka čítá okolo 8000 kusů ve 100 druzích a kultivarech.
  • Budoár pro princeznu na zámku Radíč

    Na zámku Radíč si holčičky určitě oblíbí Budoár pro princeznu, kde si mohou vyzkoušet desítky šatů a paruk.
    Autor: archiv
    Pro děti je zámek Radíč zámek rytířů a princezen, pro dospělé pak zámek hýčkající smysly… Po zážitkové prohlídce zámku čeká na děti i dospělé také interaktivní komnata nazvaná Budoár pro princeznu. V něm si holčičky i maminky mohou na vlastní kůži vyzkoušet, jak jim to sluší v šatech inspirovaných rokokem s nezbytnými krinolínami a spodničkami. Šaty jsou doplněné korunkami, vějíři, škraboškami a paraplíčky. V budoáru se najdou vhodné rokokové šatičky i pro ty nejmenší princezny ve věku 2-3 let. Takže nezapomeňte fotoaparáty s sebou!

    Ale nezapomínají zde ani na kluky. V těsném sousedství Budoáru pro princeznu je pro ně připravena Dětská zbrojnice - komnata plná rytířské zbroje - meče, štíty, brnění, helmy, halapartny a jiné tyčové zbraně. Vyjímečné a zábavné je, že si děti mohou vše nejen prohlédnout, ale i sundat ze stojanů a vyzkoušet na vlastní kůži. V zahradách je pak připraveno kolbiště pro rytířské turnaje, kde si malí rytíři mohou vyzkoušet rytířské dovednosti a utkat se třeba o srdce své oblíbené dvorní dámy.

  • Tropičtí motýli ve Fata Morganě

    Atlas velký
    Autor: Thinkstock
    Ojedinělý zážitek na vás čeká už jen do této neděle v tropickém skleníku Fata Morgana v Botanické zahradě hlavního města Prahy. Zde se můžete v nádherném autentickém prostředí tropů procházet mezi motýli všech barev a velikostí. Motýlí akce je unikátní jednak svým rozsahem, ale především skutečností, že vystavovány jsou živé exponáty. Botanická zahrada nechala tentokrát dovézt zajímavé druhy, které ještě v tropickém skleníku nelétaly. Jako každoročně jsou velkou atrakcí ptakokřídelci, kteří patří mezi největší denní motýly světa, kupříkladu otakárci rodů Ornithoptera, Trogonoptera a Troides. Ozdobou jsou také mnohé druhy pestrých martináčů.
  • Slavnostní zahájení lázeňské sezóny v Mariánských Lázních

    Mariánské Lázně
    Autor: profimedia.cz
    A všechny ženy určitě potěší i výlet do Mariánských lázní, kde se koná slavnostní zahájení již 206. lázeňské sezóny v Mariánských lázních. Svěcení pramenů a otevírání sezóny se pravidelně koná druhý květnový víkend. Tahle akce, která začíná už v pátek 9. května od 10 hodin a trvá až do neděle 11. května 2014 do 16 hodin, má dlouholetou tradici. Součástí oslav je slavnostní koncert, mše, svěcení pramenů a bohatý doprovodný program jako je řemeslný jarmark konaný po všechny dny, charitativní golfový a tenisový turnaj, letové ukázky dravců a nejrůznější koncerty.

Klíčová slova:  výlet, tipy na víkend
Diskuse ke článku
.
Video se připravuje ...