Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

10 nejpodivnějších hotelů světa: konečník, kanalizační roura i kotelna

  • 10. dubna 2014 | 11:47

    Unavuje vás už dovolená v luxusních hotelech? Možná budete chtít vyzkoušet některý z mnoha jedinečných a někdy i vážně podivných hotelů, které se nacházejí po celém světě. Na prázdniny tak tentokrát můžete vyrazit do jednoho z 10 bizarních hotelů.

  • Hotel CasAnus - tlusté střevo s konečníkem

    1968829:gallery:true:trueZa asi nejbizarnějším hotelem vůbec nemusíte cestovat příliš daleko. Najdete ho v Belgii, nedaleko hranic s Holandskem. Má tvar velikánského umělého střeva a nechybí mu dokonce ani obří konečník. Za nocleh v hotelu s příznačným názvem CasAnus, který je dílem výstředního holanského designéra Joepa van Lieshouta, zaplatíte v přepočtu asi 3500 korun za noc.
  • Das Park Hotel - kanalizační roura

    Das Park Hotel
    Autor: dasparkhotel.net
    Opravdu levně a také ekologicky se můžete na svých cestách ubytovat v Rakousku. Nedaleko Lince jsou tam od května do října turistům k dispozici levné hotelové buňky. Jde vlastně o kanalizační roury s dveřmi, postelí a nočním stolkem. Cenu za přespání si určujete sami. Zaplatíte jen tolik, kolik uznáte za vhodné.
  • Hotel Palacio de Sal - solný palác

    Hotel Palacio de Sal
    Autor: palaciodesal.com.bo
    Solíte rádi? Pak si zajeďte do bolívijských And, kde na Bílé poušti Salar de Uyuni najdete vskutku unikátní hotýlek. Je celý postavený ze soli, včetně nábytku.  "Turisté, kteří se k nám přijedou ubytovat nebo se jen porozhlédnout, často nevěřícně šťouchají do stěn a nakonec, nikým nepozorováni, stěny i nábytek ochutnají. Proto ten nápis..." popisuje majitel unikátního hotýlku nutnost - vyvěsit na stěny hotelu upozornění: Prosíme, nelízejte zdi.
  • Dog Bark Park Inn - obří pes

    Dog Bark Park Inn
    Autor: http://dogbarkparkinn.com/
    Hotel pro milovníky psů najdete v městečku Cottonwood, ve státě Idaho. Za dvoulůžkový pokoj v největším beaglovi světa zaplatíte v přepočtu asi 2000 korun za noc. A jak to v takovém hotelu vypadá? Psí nohou vystoupáte do druhého patra, kde je útulný pokojíček. Druhý pokoj najdete přímo v hlavě, a v mordě je koupelna. Hotel je ale psí nejen zvenku, ale i zevnitř, kde vás překvapí dekorace vyrobené dřevořezbáři Dennisem & Francesem, kteří vyřezávají psí sošky jen pomocí motorové pily.
  • The Hobbit Motel - Hobití motel

    The Hobbit Motel
    Autor: woodlynpark.co.nz
    Pokud patříte mezi fanoušky Pána prstenů, měli byste zamířit na Nový Zéland do Hobbit Motelu v Otorohanze. Věrnou repliku hobitího pelouchu naleznete ve Woodlyn Parku. A je přesně takový, jaký si ho vysnil J. R. R. Tolkien. Ukrývá se v kopci, má kulatá okna i dveře a interiér je zařízený zcela po "hobitsku". Nemusíte ale mít obavy, že se tam budete cítit stísněně, vše je vytvořeno v rozměrech pro běžné lidi.
  • Null Stern Hotel - hotel s nulovým počtem hvězdiček

    Null Stern Hotel
    Autor: null-stern-hotel.ch
    Pokud máte hluboko do kapsy, určitě uvítáte tenhle hotel s nulovým počtem hvězdiček. Najdete ho ve švýcarském v St. Gallen. Jde vlastně o přetvořený atomový kryt. I když provedené změny nebyly nijak nákladné – přibyly jen postele a noční stolky. V pokoji pro více hostů ale za noc zaplatíte v přepočtu jen 150 korun.
  • Capsule Hotels - kapslové hotely

    1969305:gallery:true:trueV Japonsku, které je vyhlášené nedostatkem volného prostoru, vytvořili pro cestovatele takzvané kapslové hotely, které na první pohled vypadají spíš jako chladící boxy v márnici. V přepočtu za 600 Kč můžete přespat v kapsli o velikosti lidského těla, kde je ale dokonce i malá televize. Pokud ale trpíte klaustrofobií, radši tam přespat nezkoušejte.
  • IceHotel - ledový hotel

    1969317:gallery:true:truePro poněkud otrlejší cestovatele je určený ledový hotel. Třeba ten, který každý rok od konce listopadu do dubna najdete v Kanadě poblíž Quebecu. Z 10 tisíc tun ledu a 30 tisíc tun sněhu jsou zde vybudovány nejen tlustostěnné pokoje, ale i kino, bar, galerie nebo kaple, kde si své ano řekne ročně několik set párů. Z ledu je samozřejmě vytesán i nábytek včetně postelí, a dokonce i skleničky. Vnitřní teplota -5°C se sice s venkovními -40°C srovnat nedá, i tak je to ale dovolená hlavně pro otužilce.
  • V8 Hotel - hotel pro milovníky aut

    1969319:gallery:true:truePro milovníky aut je určeny tenhle hotel v německém Stuttgartu. Z automobilů je tady vyrobené v podstatě všechno: postele, sedačky, stolky. Zrcadlo v koupelně tvoří zrcátka. Pokoje jsou pojaté jako myčka, autodílna, kino, rallye...
  • Forest Hut Hotel - lesní chýše

    1969324:gallery:true:trueTen, kdo má rád přírodu, by se zase měl vypravit do Švédska. Rustikální hotel Kolarbyn Ecolodge se nachází jen dvě hodiny jízdy od Stockholmu. Je v blízkosti vesnice Skinnskattebergu v lese Bergslagen. V těhle prapodivných lesních obydlích není elektřina, nenajdete tady ani sprchu. Přesto si tohle místo zamilujete! Můžete si tady užívat božský klid, poslouchat šumění větru v korunách stromů, zpěv ptáků a dýchat čerstvý lesní vzduch.

Diskuse ke článku
.
Video se připravuje ...