Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Tipy na hory: Levné areály pro rodiny s dětmi

  • Lyžování s celou rodinou? Žádný problém!
    31. ledna 2014 | 13:00

    Dejte sbohem přeplněným střediskům, kde za denní skipas zaplatíte horentní sumu a strávíte hodiny ve frontách na lanovku. Hledáte místo, kde si užije sněhových radovánek na skvěle upravených sjezdovkách celá rodina a s veškerým komfortem pro vaše nejmenší? Přinášíme vám pár vyzkoušených tipů.

  • Dolní Morava


    V divokém kraji pod Králickým Sněžníkem si užije zimu celá rodina. Zdejší Relax & Sport resort Dolní Morava připravil opravdu bohatý program. Na co se můžete těšit? Když se ubytujete ve Wellness hotelu Vista, můžete na sjezdovku vyrazit naprosto kdykoli, nástup na lanovku máte totiž přímo před hotelem. V areálu se nachází celkem pět sjezdovek všech stupňů obtížnosti. Samozřejmostí je půjčovna lyžařského vybavení a ski servis, dětská školička i kurzy s instruktory pro dospělé.
    ...
    Autor: archiv skiareálů

    Pro letošní sezonu je připravena řada novinek. Jednou z nich je dětské sněžné taxi, které bude vozit děti na saních od hotelu Vista do dětského parku. Dětí se týká i další atrakce – výukový park se snowtubingem a indiánským teepee.

    Adrenalin si můžete dopřát na sáňkařské dráze. Jedinečným zážitkem je noční sáňkování na osvětlené trati. Další atrakcí je jedna z nejdelších bobových drah v České republice s množstvím zatáček, 360tistupňovými otočkami a terénními zlomy ve výšce až šest metrů. I bobování si díky osvětlení můžete užít v noci.

  • Skiaréna Jizerky


    Tento název označuje propojení areálů Tanvaldský Špičák, Severák a Bedřichov jednotným odbavovacím systémem pro lyžaře, a tedy společným skipasem. Mezi areály jezdí skibus, který vás dopraví až ke sjezdovkám. Střediska nabízejí celkem 17 km sjezdovek.
    ...
    Autor: archiv skiareálů

    Zmodernizovaný a rozšířený areál Tanvaldský Špičák nabízí sjezdové tratě vhodné pro nejmenší děti, začátečníky ale i pokročilé lyžaře. Čeká tu na vás sedm vleků a moderní čtyřsedačková lanovka. Všechny tratě jsou zasněžovány, takže jistotu sněhu máte po celou zimu. Večerní lyžování probíhá na Špičáku II., kde nechybí ani pojízdný koberec a atrakce pro děti.
    Středisko Severák najdete u obce Janov nad Nisou.

    Severák je nejchladnějším místem v Jizerských horách a nabízí tratě vhodné zejména pro rodiny s dětmi. V areálu najdete bufety s občerstvením, na oběd si můžete zajít do některé z restaurací a lyže vám půjčí v půjčovně. Večerní lyžování si užijete na sjezdovce u Arniky. Pro vaše nejmenší je připravena lyžařská škola a také dětská herna, která je v provozu denně a za malý poplatek nabízí prostor na hraní a odpočinek, kuchyňku i přebalovací pult.

  • Lipno nad Vltavou


    Máte Lipensko spojené jen s létem a koupáním? Děláte chybu, protože je tady rušno po celý rok. Servis pro rodiny s dětmi je totiž v místních hotelích, penzionech, lyžařských střediscích i restauracích na prvním místě.

    O Ski areálu Lipno se tvrdí, že je jediným pětihvězdičkovým lyžařským střediskem v Čechách. Délkou ani počtem sjezdovek se sice nevyrovná velkým destinacím typu Špindlerův Mlýn, převýší je ale svou „alpskou“ atmosférou, komfortem a servisem pro nejmenší lyžaře. Čeká vás tady osm mírnějších sjezdovek v celkové délce 8280 metrů. Na vrchol vás vyvezou tři moderní čtyřsedačkové lanovky a občerstvit se můžete ve více než 20 restauracích, kavárnách a bufetech.

    ...
    Autor: archiv skiareál

    Chloubou areálu je rozsáhlé instruktorské zázemí pro malé lyžaře –  Foxpark kapitána Lipánka, který patří v České republice mezi největší. Přístup do něj je zdarma. Foxpark a přidružená lyžařská škola zahrnují dvě výukové plochy, čtyři kobercové pojízdné pásy a spoustu interaktivních prvků pro děti. Více než stovka školených instruktorů se postará jak o první lyžařské pokusy vašich ratolestí, tak o zdokonalení vašeho sjezdového stylu, ať už jste začátečnice nebo pokročilá. S výukou dětí zábavnou formou pomáhá instruktorům i Lišák Fox, plyšový maskot celého areálu.

    Prohánějí se vaše děti rády na bruslích? Pak nesmíte vynechat největší bruslařskou dráhu na zamrzlé hladině lipenského jezera. Pokud pořádně mrzne, vzniká vždy na přelomu prosince a ledna a měří přes 11 kilometrů. Nemusíte si vozit vlastní brusle, rádi vám je tady zapůjčí.

  • Špičák – Železná Ruda


    V nejoblíbenějším šumavském středisku Špičák u Železné Rudy si přijdou na své rodiny s malými dětmi i nároční lyžaři. Kromě tohoto největšího sportovního areálu se lyžuje i na Samotách, Nad nádražím, Hojsově stráži a na Pancíři. Středisko Nad nádražím najdete kousek od Špičáku, a pokud vyhledáváte klidnější prostředí, budete tady nadšené. Příjemná modrá sjezdovka je ideálním místem pro výuku vašich ratolestí a méně zkušených lyžařů, nedaleko se nachází i cvičná louka pro nejmenší děti.
    ...
    Autor: archiv lyžařských areálů

    Pohádkové Česko je název pro dětské hřiště s baby vlekem, pohyblivým kobercem, figurkami zvířátek a dalšími pomůckami, díky kterým se vaši potomci naučí brázdit sjezdovky zábavnou formou. Když popojedete jen o pár kilometrů dál, v německé části Železné Rudy, městečku Bayerischer Eisenstein, najdete další ráj lyžařů – Velký Javor. Zajezdíte si tady pohodlně a bez front, díky moderní kabinkové lanovce. Najdete tu podmínky jako v pravých alpských střediscích.

Autor: Simona Procházková
Diskuse ke článku
.
Video se připravuje ...