Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Češi jezdí za wellness pobyty až 500 km! Nejčastěji platí kolem 4 000 Kč za dvě osoby!

25. listopadu 2013 | 00:00
Prezentace klienta |

V zimě bývá naše tělo unavenější než přes teplejší části roku, navíc se blíží Vánoce, proto zájem o wellness pobyty pro dvojice roste. Tento trend podporují i slevové portály, které šly s cenami dolů a z jejich široké nabídky si musí vybrat každý.

Dle průzkumu portálu Slevoteka.cz vyplývá, že páry nejčastěji jezdí na wellness pobyty do Mariánských Lázních, kde si většinou užívají 6 dní a s plnou penzí. Většinou vyzkouší kolem 14 různých procedur.

Když nakoukneme do zahraničí, většina párů si jezdí odpočinout do Budapešti, kde je nabízen neomezený vstup do wellness lázní. Jezdí tedy ochotně za relaxací až 530 kilometrů.

Autor: Slevotéka.cz

Nejoblíbenější lokality pro wellness pobyty

Při výběru wellness pobytu je zásadní cena a lokalita. Nejčastěji navštěvují léty prověřená místa a snaží se vyhnout ruchu velkoměst. „V posledním roce jsme zaznamenali zvýšený zájem o pobyty v Mariánských Lázních, v Lužických horách a Budapešti. Již tradičně jsou v oblibě lázně v Luhačovicích a termální lázně Bešeňová. V tomto případě zaplatí za 3 dny s polopenzí a zlevněným vstupem do termálů přibližně 3 000 korun za dvě osoby,“ říká Lukáš Przybylski, obchodní ředitel specializovaného pobytového slevového portálu Slevoteka.cz, který nabízí celou řadu wellness pobytů. „Češi si také rádi jezdí užívat wellness do Tater, Piešťan a Bojnic,“ dodává Lukáš Przybylski.

Autor: Slevotéka.cz

Vzdálenost do místa určení

Lidé jsou ochotni cestovat za svými wellness pobyty opravdu daleko. V podstatě to závisí na délce pobytu. Dle portálu Slevoteka.cz, který nabízí celou řadu relaxačních zájezdů, pokud je pobyt delší, lidé nejsou líní za ním cestovat i několik stovek kilometrů. Oblíbenými destinacemi jsou Slovensko, Maďarsko nebo Rakousko. Lidé jsou tedy ochotni za relaxem jet až 500 km. V zimě však přemýšlí jinak a využívají především horských pobytů, při ketrých mohou zkombinovat denní lyžování s večerním oddychem v podobě wellness procedur, sauny nebo vířivky.

V čem se jednotlivé pobyty liší

Každý wellness pobyt má jinou úroveň. Vše je dáno kvalitou procedur, ubytování, jídla a lokality. Je velmi důležité, aby cena odpovídala kvalitě, proto se lidé naučili dávat přednost wellness resortům, jenž jim umožňují výběr a kombinace procedur. „Nejdůležitějším parametrem při srovnávání wellness pobytů je samozřejmě šíře a originalita nabídky jednotlivých procedur, saun, vířivek či zážitkových koupelí. Lidé navíc stále častěji vyhledávají možnost využít masáží či plaveckého bazénu s neomezeným vstupem. Za tento komfort jsou ochotni si i připlatit,“ uvádí Lukáš Przybylski z pobytového slevového portálu Slevoteka.cz.

Autor: Slevotéka.cz

Aktuální trendy v oblasti wellness

Lidé už nejezdí na wellness pobyty pouze kvůli masážím, zábalům, parním lázním či solným jeskyním. Nyní jsou v kurzu léčebné pivní koupele doplněné o konzumaci piva a pivní zábaly. Ve vinných lázních zase můžete zalehnout do dřevěné kádě s přípravkem vinného oleje a vinné soli. Dalším tipem jsou klimatické lázně. V těchto lázních je bazén plný slané vody a opravdových mořských řas. Jde o zážitek srovnatelný s pobytem u moře, proto si ho tolik klientů oblíbilo. Velký úspěch mají masáže za pomoci medu a čokolády. Užít si v neposlední řadě můžete i zážitkovou sprchu, při níž uslyšíte zpěv ptáků, bouřku nebo dokonce šumění větru.

Autor: Slevotéka.cz

Slevotéka.cz

Slevotéka.cz je web kolektivního nakupování. Jako první v ČR přišla s vymezením nabídky na tuzemské i zahraniční pobyty. Projekt kolektivního (hromadného) nakupování je vyzkoušený model ze zahraničí, který se prosazuje i v ČR. Prokázal, že nejen funguje a je bezpečný, ale také že přináší kvalitní služby, zážitky a odpočinek se slevou až 90 %. Ke každému zakoupenému voucheru na www.slevoteka.cz obdrží zákazník automaticky garantovanou kvalitu služeb a jistotu vrácení peněz v případě reklamací nebo úpadku poskytovatele. Služba je poskytována ve spolupráci s Axa Assistance.

Autor: Slevotéka.cz

Více informací a konkrétní nabídky wellness pobytů naleznete na slevovém portálu Slevoteka.cz.

 

Související články
Video se připravuje ...