Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Co letos o Vánocích poletí? Poukazy na luxusní pobyty. Pořizuje je stále více Čechů!

Řešíte, co svým blízkým věnovat k Vánocům? Co třeba luxusní wellness pobyt?
25. listopadu 2013 | 00:00
Prezentace klienta |

Češi nejsou, co se vánočních dárků týká, příliš originální. Každý rok tak pod vánočním stromkem dominuje kosmetika a v závěsu za ní knihy. Pokud chcete letos být opravdu originální a věnovat dárek, na který se nezapomíná, darujte poukaz na pobyt – antistresový, čokoládový nebo třeba pro gurmány. Nabídka tematických pobytů je široká, a pokud si přesto nejste jistí výběrem, můžete pořídit „dárek na zkoušku“.

Vánoce mají být svátky klidu a míru, obchody v předvánočním čase nicméně připomínají spíše válečnou zónu. Přeplněné uličky, dlouhé fronty, vydýchaný vzduch. Ono vlastně ani není divu, že pak člověk sáhne po první kosmetické kazetě a mizí pryč. Celá pětina Čechů pak do obchodů ani nechodí a pod stromeček schová obálku s penězi.

Takový dárek je ale značně neosobní – mnohem elegantnější a originálnější je pořídit dárkový poukaz na pobyt. V západní Evropě jde o jeden z nejoblíbenějších dárků, který v posledních letech dobývá i Česko. Výhody jsou jasné: originalita, osobitost a snadné pořízení přímo z domova. Poukaz na luxusní wellness pobyt, romantickou večeři nebo víkend na horách ve dvou pořídíte za pár minut přes internet.

Vybírejte pečlivě, ať má obdarovaný opravdu radost

Nicméně je dobré si nejdřív internetové nabídky v klidu prohlédnout a ne bezhlavě kupovat první pobyt, na který narazíte. Pravda, hitem posledních let je nákup podobných pobytů skrze slevové portály, ale ne všechny z nich jsou kvalitní a důvěryhodné. Kvalita služeb často kolísá, klientů je tolik, že se na vás s termínem často dostane až po několika měsících a nákup podobného poukazu je mnohdy o kompromisu – ať už se to týká lokality, služeb nebo termínu.

Vybírejte pečlivě – ideálně přímo na stránkách hotelů.
Autor: OREA HOTELS

S poukazem nedarujete jen pobyt!

Pokud pořídíte některý z dárkových poukazů u OREA HOTELS, pak vězte, že nedarujete „jen“ pobyt a stravování. V ceně balíčku jsou obvykle ukryté ještě další benefity – parkování zdarma, volný vstup do bazénu, vířivky, fitness, některé z wellness procedur, drobné dárky na pokoji, slevy na další služby a mnohé další.

Pokud má jít o dárek „bez kompromisů“, který potěší a nezpůsobí starosti, pak je rozhodně lepší nakupovat přímo u konkrétního hotelového řetězce. Například OREA HOTELS mají na svých stránkách dokonce samostatnou sekci, jež je věnovaná dárkovým poukazům. „V nabídce jich máme v řádu stovek, platnost poukazu je jeden rok a obdarovaný si sám vybere, v jakém termínu chce dorazit,“ popisuje manažerka jednoho z hotelů, do kterého můžete pořídit třeba poukaz na wellness pobyt.

Možností jsou stovky, vybere si každý

Tady vybraný poukaz je tak téměř ušitý na míru – můžete si vybrat „jen“ víkendový pobyt s wellness aktivitami, nebo zvolit poukaz třeba na týdenní dovolenou. V nabídce jsou i pobyty cílené na seniory, na odbourání stresu, romantické pobyty pro zamilované i pro celé rodiny. Hotelový řetězec má navíc své hotely po celé republice – nemusíte proto cestovat nijak daleko, nebo naopak vybrat lokalitu, ke které má obdarovaný blízko. Ať už jsou to Krkonoše, nebo Šumava. 

Wellness pobyty, třeba ty čokoládové, patří k nejoblíbenějším.
Autor: OREA HOTELS

V oblíbenosti vedou wellness pobyty

„Nabídku neustále rozšiřujeme, ale největší zájem je dlouhodobě o relaxační a wellness pobyty,“ přibližuje preference Čechů manažer OREA Vital Hotelu Sklář v Harrachově. Dárkový poukaz tak kromě ubytování a polopenze zahrnuje i některé wellness procedury – masáže, zábaly, volné vstupy do bazénu, vířivky, sauny. V nabídce poukazů jsou i tematické „čokoládové víkendy“, antistresové pobyty s medovými procedurami, pobyty „jen pro ženy“…

Dárek na zkoušku

Pokud se vám nějaký pobyt líbí, ale nejste si stoprocentně jistí, jestli ho ocení i obdarovaný, pak využijte služby „dárek na zkoušku“, kterou poskytují OREA HOTELS. Věnujete poukaz, který vypadá jako klasický dárek, a pokud se líbí, pak ho obdarovaný jen telefonicky, nebo mailem potvrdí. Až potom vám přijde výzva k uhrazení a obdarovanému následně ten „pravý“ voucher.

„Velmi oblíbeným dárkem jsou i romantické pobyty pro dva,“ dodává. Jejich součástí bývá romantická večeře při svíčkách, drobné dárky na pokoji, společná aromatická koupel s lahví sektu nebo pobyt v privátní vířivce. Na oblibě v poslední době získávají i poukazy na gastronomické zážitky, případně pobyty cílené na seniory, které jako netradiční vánoční dárek pořizují děti nebo vnoučata. 

Nadělte si dárek společně s partnerem a vyrazte na romantický víkend ve dvou.
Autor: OREA HOTELS
 

Když si nejste jistí…

Pokud si člověk není jistý výběrem, může pořídit i univerzální voucher v konkrétní hodnotě. Tisícikorunový se rovná opravdu luxusní večeři, pětitisícový potom pokryje velkou část luxusních pobytů pro dvě osoby. „Nicméně škála cen, hotelů, délek pobytů a jejich zaměření je natolik široká, že se konkrétním poukazem trefíme do vkusu téměř každého,“ říkají v OREA HOTELS.

A v neposlední řadě je tu ještě takzvaný „dárek na zkoušku“, jehož cílem je zbavit Vánoce i té poslední špetky stresu z toho, že se dárek nebude líbit. Vánoce tak opravdu budou svátky klidu – bez reklamací, stornování a zkoumání, jak vrátit nevhodný dárek, už na První svátek vánoční.

  

Video se připravuje ...