Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Navštivte podzimní Paříž! Francouzská metropole potěší rodiny a gurmány

4. října 2013 | 15:00

Čokoládová show, dětský festival, Disney Halloween. To je jenom zlomek z nabídky podzimních akcí, které byste si v Paříži neměli nechat ujít. Od září až do prosince je v této francouzké metropoli k vidění spousta unikátních výstav, jakou je i expozice obrazů ze života Fridy Khalo nebo karikatury Asterixe. Pánové se zde zaručeně nudit nebudou. Pro ně se v Paříži koná ochutnávka whisky a rovněž vína, které zná celý svět.

"Češi poslední roky čím dál častěji využívají na podzim prodloužených víkendů, které vycházejí na termíny státních svátků, k cestám do Paříže. Jezdí tam za poznáváním památek, ale také za výhodnými nákupy či na kulturní události," říká Pavla Lauermannová zastupujícího autobusového dopravce Eurolines.

Dětský festival v Parc Floral
Pojďte se bavit! To je výzva pro všechny děti, které se nerady nudí. Chystáte-li se za památkami do Paříže, pak vaše děti jistě ocení, když si po celodenním poznávaní krás francouzské metropole odpočinou na festivalu, který je pro ně speciálně určen. Až do 25. září se vaši potomci mohou vydovádět při aktivitách, jejichž cílem je podpořit tvořivost a zvýšit povědomí o umění mezi mladší generaci. Děti se mohou těšit nejenom na hry, ale také na divadlo, loutky a interaktivní show. Pokud budou vaše ratolesti celý den hodné, pak je můžete odměnit sladkostmi, které se zde budou ve speciálních stáncích prodávat.

Více informací najdete ZDE.

Whisky
Autor: Profimedia.cz
Whisky Live Paris
Pánové se nemusí bát, že by pro ně na podzim nebyla připravena alespoň jedna zajímavá akce. Do 30. září se v Paříži koná veletrh whisky. Mnoho výrobců kvalitních lihovin budou na svých stáncích prezentovat  ty nejlepší nápoje, likéry a koktejly. O výrobním procesu takové whisky se můžete dozvědět od světově uznávaných odborníku. Zatímco dámy si budou pořizovat novou zimní garderóbu, panové si mohou odskočit za vůní whisky.

Více informací najdete ZDE.

Navštivte podzimní Paříž!
Autor: archiv
Montmartrem poteče víno
Podzimní sklizeň hroznů je v Paříži očekávanou událostí, a proto se od 9. do 13. října můžete těšit na novou várku skvělých vín. Festival sklizně hroznů je v Montmartru již tradicí a každoročně jej navštěvuje více lidí. Toto vinobraní je horečně očekávanou akcí spojenou s degustací vína a dobrého jídla. Během oslav budou probíhat i různé výstavy, koncerty a hudební show. Milovníci čokolády, sýrů a hlavně vína si jistě přijdou na své.

Více informací najdete ZDE.

Netradiční módní přehlídka šatů z čokolády je každoročně vyvrcholením festivalu Salon du Chocolat. Zájem o přehlídku je takový, že místa k sezení je nutné obsadit dlouho dopředu.
Autor: profimedia.cz
Čokoláda místo oděvu
Jsou dvě věci, které ženy milují. Jednou z nich je móda a tou druhou čokoladá. A jak to vypadá, když se tyto dvě věci skloubí? To se můžete na vlastní oči přesvědčit, pokud od 30. října až do 3. listopadu zavítáte na Salon Du Chocolat v Paříži. Unikátní módní show, kde se čokoláda nejenom pojídá, ale také nosí. Při pohledu na krásné šaty se vám dozajista budou sbíhat sliny. Nebudete vědět, zda očima sledovat oděvy nebo pochutiny.

Více informací najdete ZDE.

Disney Halloween Festival
Prožijte Halloween v Disney stylu. Od 5. října až do 3. listopadu se v Paříži pořádá strašidelný festival pro milovníky kreslených pohádek. Zažijte měsíc smíchu a zábavy se svou rodinou a přáteli. Nechte se ponořit do atmosféry Halloweenu s pohádkovými bytostmi. Párty, na které nebude chybět ani princ a princezna se můžete zúčatnit 31. října, v den, který patří příšerám všeho druhu.

Více informací najdete ZDE.

Asterix a Obelix
Autor: HCE
Asterix v Paříži
Slavná karikatura Asterixe od umělce Uderza bude od 16. října až do 19. ledna k vidění v BNF v Paříži. Přijďte nahlédnout do světa neporazitelných Galů a zkuste rozluštit tajnou přísadu lektvaru, díky kterému na Galy nikdo nemůže. Asterixe a Obelixe milují jak děti, tak i dospělí. O tom svědčí i fakt, že za dobu 50 let bylo vytvořeno více jak 34 komiksových alb, které byly přeloženy do 107 jazyků. Nenechte si ujít příležitost vidět tuto velkolepou výstavu.

Více informací najdete ZDE.

Několik posledních let malovala těžce nemocná Frida Kahlo převážně vleže
Autor: Isifa.com
Život Fridy Kahlo a Diega Rivery
Orangerie muzeum hostí od 9. října do 13. ledna výstavu mexických umělců Fridy Kahlo a Diega Rivery. Díla ilustrují bouřlivý a vášnívý vztah této dvojice, která společně sdílela vizi lepší budoucnosti Mexika. Obrazy evokují témata, jakými je cyklus života a smrti, revoluce a náboženství a také v sobě ukrývají kousek mysticismu a realismu. Společná výstava manželů, kteří se v roce 1938 rozvedli, ale poté se k sobě znovu vrátili bude trvat pouhé tři měsíte, tak se rychle vydejte poznat krásy mexického umění.

Více informací najdete ZDE.

NÁŠ TIP:
Autobusový dopravce Eurolines má až do 10. 12. 2013 akci 1+1, kdy vás do Paříže (a dalších 41 evropských metropolí) zaveze dva za cenu jednoho. Jízdenky koupíte online na www.eurolines.cz, zaplatit je můžete platební kartou a elektronické tikety vytisknete přímo z vašeho počítače. A ceny? Ve 2 do Paříže a zpět za 2 990 Kč = 1 495 Kč pro 1 osobu!

Video se připravuje ...