Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Kam vyrazit o víkendu? Třeba na Pražský Oktoberfest nebo Svatováclavské vinobraní!

Chcete potěšit a příjemně překvapit přítele či manžela? Vezměte ho na Pražský Oktoberfest 2013!
27. září 2013 | 15:18

Vychlazené pivo, grilované klobásky, kolínko, žebírka, křupavé slané preclíky. Přiznejte si, že se vám sbíhají sliny. Naštěstí už nemusíte jezdit k našim německým sousedům, abyste si slavnosti piva užili. Tohle všechno , a k tomu navíc nepřekonatelný výhled na celou Prahu ze střechy architektonického skvostu, naleznete totiž tento víkend i v Česku.

Pražský Oktoberfest
Autor: archiv firmy
Pro muže i ženy: Za pivem i za výhledem

Chcete potěšit a příjemně překvapit přítele či manžela? Vezměte ho na Pražský Oktoberfest 2013 v restauraci T-anker, který začíná už v pátek 27.9. v 11 hodin a končí až v neděli v 16 hodin odpoledne. Těšit se můžete na pět speciálních německých čepovaných piv, vychutnat si můžete třeba pravé Oktoberfest beer, které vaří populární pivovar Paulaner. V nabídce najdete i desítky lahvových piv z celého světa. K tomu samozřejmě nemůže chybět grilované koleno, žebra, klobásky a další dobroty!

Vinobraní právě začínají!
Autor: archiv
Pro ženy: Svatováclavské vinobraní

Pokud holdujete spíše vinnému moku, nezoufejte! S příchodem podzimu nastává doba, ke které neodmyslitelně patří slavnosti vína zvané "vinobraní". Nevšední slavnost vína můžete ve dnech 28.-29.9. prožít v jednom z nejkrásnějších a nejstarších vinohradů v Čechách. Vinobraní ve Svatováclavských vinicích na Pražském hradě představí vína našich významných vinařství. V celém areálu bude nabízena doplňková gastronomie, masa na rožni a grilu, sýry a ostatní pochutiny hodící se k vínu.

Čarodějnice v perníkové chaloupce vypadá jako živá
Autor: Iva Dvořáková
Pro děti: Perníkové hodování

Milovníci voňavé medové pochoutky si na své přijdou na Svatováclavské perníkové tlačenici. Do Perníkové chaloupky pod hradem Kunětická hora u Pardubic se již tradičně ve svátek svatého Václava sjíždějí malí i velcí návštěvníci, aby si zde sami mohli zkusit vytlačit, vykrojit a upéci staročeský perníček - třeba právě ten s motivem českého krále.

Království perníku otevře své brány v 9 hodin ráno a po celý den až do 17 hodin budou mít příchozí návštěvníci možnost nejen nakoupit u řemeslných stánků, seznámit se s ukázkou tradičního zdobení perníčků, ale k návštěvě bude lákat i Muzeum perníku s Perníkářskou dílnou Ježibaby.

Klíčová slova: tipy na víkend, cestování
Diskuse ke článku
.
Související články
Video se připravuje ...