Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Seriál zimní dovolená v Itálii - 2. část: Val di Sole - Folgarida Marilleva

Marilleva
30. září 2013 | 00:00
Prezentace klienta |

V dnešním dílu bychom vám rádi představili další z oblíbených zimních středisek italské lyžařské oblasti Val di Sole.

Jedním z nejnavštěvovanějších skiareálů je Folgarida Marilleva, který v mnoha případech nabízí ubytování přímo na svahu. Po dobré snídani a ranní kávě projdete obývacím pokojem na terasu, uděláte dva kroky, nasadíte lyže a jedete dolů - i takové apartmány lze najít v této lokalitě. Ve středisku Folgarida je to např. residence Mirtillo rosso, kterou od sjezdovky dělí pouze malá příjezdová cesta a týdenní pobyt se skipasem pořídíte již kolem 6.000 Kč za osobu. Dalším oblíbeným ubytovacím zařízením přímo u sjezdovek je residence Lores 2, kde 5 denní pobyt se skipasem najdete již pod 5.000 Kč/os. a jste ubytování přímo ve středisku Marilleva 1400. Z názvu lze odhadnout, že číslo 1400 udává nadmořskou výšku tohoto střediska. Kromě toho zde najdete i níže položenou Marilleva 900, která je se svou vyšší sestrou spojena kabinkovou lanovkou. Z Marilleva 1400 a vedlejší Folgarida (1300 m n.m.) vás lanovky vyvezou až na vrcholek Monte Vigo a Monte Spolverino v nadmořské výšce 2100 m.

Marilleva
Autor: G. Bernardi

Celý areál Folgarida Marilleva nabízí přes 50km sjezdových tratí, především pro rodiny a méně náročné lyžaře, ale najdeme zde sjezdovky i červené (cca 22 km) a černé (7 km). S ohledem na ideální položení svahů, vysokou nadmořskou výšku a více než 90% pokrytí oblasti umělým zasněžováním se nemusíte obávat nedostatku sněhu ani v okrajových termínech. Naopak, právě před zahájením a ukončením hlavní sezóny lze využít nabídky skipasů zdarma - Marilleva Folgarida free ski. Navíc v letošním roce je termín skipasů zdarma rozšířen i na vybrané týdny v lednu, únoru a březnu - tedy v období našich jarních prázdnin!

Marilleva sjezdovka
Autor: CK Italieonline

Milovníkům bílé stopy je zde k dispozici cca 40km výborně upravených běžeckých tratí a na své si v místním snowparku přijdou i vyznavači snowboardu. Pokud si tedy svou zimní dovolenou nedokážete představit jinak než s ubytováním přímo na svahu, využijte výhodných cenových nabídek v lokalitě Marilleva 1400. Pro lyžaře, kteří preferují spíše níže položená střediska s živým centrem lze doporučit Marilleva 900 nebo některé z údolních středisek jako jsou Pelizzano, Dimaro, oblíbená Mezzana s kvalitními ubytovacími zařízeními nebo hlavní městečko oblasti Malé. Z údolních městeček lze využít lanovku z Marilleva 900 nebo pohodlnou před několika lety postavenou lanovku Daolasa - Val Mastellina. Především lanovka v Daolasa výrazně zkrátila trasu skibusu ke sjezdovkám, ale i přesto hoteliéři ponechali stále velmi příznivé ceny ubytování. 

Folgarida - Residence Mirtillo Rosso
Autor: CK Italieonline

Dole v údolí je možné navštívit např. místní sýrárnu a prohlédnout si zde proces výroby sýra,  velmi dobře zásobenou vinotéku v Mezzaně, spoustu malých obchůdků s typickými místními produkty a ochutnat vynikající horskou kuchyni  nebo se jen tak večer projít malebným historickým centrem správního městečka Malé. Zimní dovolená ve Val di Sole zkrátka splní všechna přání.

První část článku o dovolené v Itálii si můžete přečíst ZDE!

Video se připravuje ...