Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

2.díl: Co se dá na Kapverdách podniknout?

Klid pláží na Kapverdách
19. září 2013 | 12:49
Prezentace klienta |

Pokud by vás omrzelo relaxování na pláži či u bazénu, můžete se zúčastnit některého z výletů a poznat ostrov na vlastní kůži. Také si rozhodně vyzkoušejte některý z adrenalinových vodních sportů, pro které je kapverdské podnebí naprosto ideální.

Na ostrově Sal doporučujeme celodenní okruh ostrovem při kterém poznáte život ve vesnici, uvidíte přírodní lávové koupaliště a vykoupete se v léčivé vodě solného jezera, které se nachází v kráteru vyhaslé sopky. Zdejší bahno má místy až 50°C a voda obsahuje 26% soli. Milovníky moře jistě zaujme výlet na katamaránu s ochutnávkou místní kuchyně a šnorchlováním v průzračně modrém oceánu. Pro vyznavače adrenalinu je připraven i výlet na čtyřkolkách, kurzy potápění nebo surfování.

Na ostrově Boa Vista můžete navštívit například starý vrak lodi na severu ostrova, nebo se projet na čtyřkolkách a poznat celý ostrov, kde každá jeho část je naprosto odlišná. Výlety pro vás ochotně zajistí i na recepci hotelu. Například taxi z hotelu k vraku a zpět s projížďkou po poušti i mezi políčky a palmovými oázami stojí cca 60 EUR. Přijede pro vás SUV s otevřenou korbou, takže si projížďku užijete doslova na vlastní kůži.

Terasovité zahrady
Autor: Dovolena.cz

Pokud toužíte navštívit opravdový zelený tropický ostrov cestovním ruchem nedotčený, vřele doporučujeme výlet na ostrov Fogo. Je to malý sopečný ostrov (sopka je doposud aktivní), kde se na rozdíl od Salu nebo Boa Visty pěstuje cukrová třtina, ovoce a zelenina, vyrábí se tu kozí sýr a další pochutiny. Pozor ale, výlet není procházkou růžovým sadem, připravte si kvalitní obuv a pokrývku hlavy.

Klid pláží na Kapverdách
Autor: profimedia.cz

Na závěr bychom vám za náš tým DOVOLENA.CZ přibalili několik užitečných rad a doporučení:

Ostrov Sal: pokud rádi poznáváte místní kulturu, vyberte si hotel na jihu ostrova poblíž městečka Santa Maria, kde se nachází i restaurace a obchody. Z toho důvodu můžete zvolit i stravování formou polopenze nebo jen snídaně. Pokud si vyberete hotel dál od města, rozhodně si připlaťte za all inclusive.  Doprava taxíky do města není drahá, ale hotelové ceny nejsou právě lidové. Jen za vodu byste utratili možná více než za all inclusive. V městečku Santa Maria se nacházejí i městské hotely, ale doporučujeme volit raději plážové resorty.

Vlajka Kapverd
Autor: ing

Ostrov Boa Vista: ostrov Boa Vista je klidnější, nachází se zde jen několik málo plážových resortů, takže není příliš z čeho vybírat. Ať zvolíte kterýkoliv z nich, chybu neuděláte. Zde opět doporučujeme stravování formou all inclusive, protože město s obchody a restauracemi je celkem daleko. Ostrov Boa Vista doporučujeme hlavně těm, kdo touží po ničím nerušeném odpočinku na nekonečné prázdné pláži.

Ostrov Boa Vista
Autor: Dovolena.cz

Související články
Video se připravuje ...