Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Seriál zimní dovolená v Itálii - 1. část - Val di Sole

Madonna di Campiglio
9. září 2013 | 10:22
Prezentace klienta |

Ať už jste vášnivým lyžařem či začátečníkem, přinášíme vám tipy na ty nejlepší a nejkvalitnější sjezdovky a střediska v Itálii. Vybere si opravdu každý!

Val di Sole (sluneční údolí) je, se svými cca 340 km sjezdovek všech náročností, jednou z nejnavštěvovanějších italských lyžařských oblastí a nachází se cca 7 hodin cesty autem z Prahy. Jistě jste už někde slyšeli názvy středisek jako Passo Tonale, Ponte di Legno nebo Marilleva. Ano, jedná se o nejznámější zimní střediska oblasti Val di Sole v italském regionu Trentino. Přesněji je tento lyžařský region vymezen lyžařskými oblastmi Passo Tonale, Ponte di Legno, Peio, Marilleva/Folgarida, Madonna di Campiglio, Pinzolo a někdy se k této oblasti řadí i menší, ale stále oblíbené středisko Folgaria/Lavarone. Poslední jmenovaná oblast je se svými cca 70km sjezdovek vhodná především pro méně náročné lyžaře, kteří ocení nižší cenu skipasů.
přikrytý ledovec Presena
Autor: CK Italieonline
Vždy perfektně upravené sjezdové trati bez čekání a front u vleků lákají návštěvníky z celé Evropy, ale čeští klienti zde převažují a jsou místními velmi vítanými návštěvníky. Celá oblast nabízí pohodové lyžování v průběhu celé lyžařské sezóny a vzhledem k vysoké nadmořské výšce zde díky technickému zasněžování a ledovci Presena můžete využívat i zvýhodněné před a posezónní nabídky lyžování se skipasem zdarma - tzv. Freeski nabídky.
Informace o celoroční možnosti lyžování na ledovci Presena, kterou lze nalézt na mnoha internetových stránkách, již není aktuální, neboť ledovec se s ohledem na velmi horká léta a mírné zimy vždy po ukončení lyžařské sezóny přikrývá, aby během léta nadměrně neodtával. Využijte tedy nabídky lyžování na tomto ledovci v nadmořské výšce přes 3000m než nám definitivně zmizí a zarezervujte si svůj zvýhodněný pobyt z nabídky zimní first minute již nyní!
Madonna di Campiglio
Autor: CK Italieonline
Pokud před sjezdovým lyžováním upřednostňujete spíše pohyb na běžkách, určitě zvažte dovolenou v oblasti Madonna di Campiglio, která nabízí velké množství (cca 90km) vždy perfektně upravených běžeckých tratí. Zde si mimo jiné přijdou na své i děti se speciální dvoukilometrovou běžeckou tratí nebo si lze vyzkoušet i 7,5 km dlouhou trať Světového poháru. Madonna di Campiglio je jednou z nejvyhlášenějších italských lyžařských oblastí vůbec. Těžko říct, zda na tom mají hlavní vliv světové osobnosti, které zde rády tráví dovolenou, každoroční konání Světového poháru sjezdového lyžování, vyhlášený snowpark Ursus pro milovníky snowboardu nebo snad jedinečná atmosféra tohoto střediska se svými luxusními obchody, bary a rušným nočním životem. Nezbývá než se tam vydat a objevit krásy tohoto městečka osobně. Kvalita a množství lyžařských tratí vás jistě nezklame, stejně tak i kvalita ubytovacích a stravovacích zařízení.
Madonna di Campiglio centrum
Autor: CK Italieonline
Méně náročný lyžař jistě ocení blízké středisko Pinzolo, které se nachází cca 15 km od Madonna di Campiglio a nabízí ubytování i služby ve výrazně nižších cenových relacích. Ačkoli se jedná o menší středisko v blízkosti vyhlášené Madonny, najdete zde velmi kvalitní sjezdové i běžecké trati i velmi příjemný snowpark pro snowboarding. Doporučujeme využít zvýhodněnou nabídku kombinovaného skipasu Pinzolo a Madonna di Campiglio.
Folgarida
Autor: CK Italieonline
Více naleznete na www.italieonline.eu
Video se připravuje ...