Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

2. díl: Jaká místa ve Španělsku navštívit?

Slavný chrám Sagrada Familia v Barceloně, jeho stavba trvá dodnes.
14. srpna 2013 | 00:00
Prezentace klienta |

Španělsko se může pyšnit 43 památkami zapsanými na seznam Kulturního dědictví UNESCO. Nenavštívit ani jednu z nich by byl hřích. Vzhledem k veliké rozloze Španělska je dobré si před odjezdem zjistit, jaké památky se nacházejí v okolí cílové destinace.

Z měst za návštěvu stojí Madrid se svým palácem Escorial, dále Barcelona a její stavby Antoní Gaudího, nebo Navarra, kde se nachází svatojakubská cesta. V Galicii navštivte historické centrum Santiaga de Compostela. V Kastiílii pak město Segovia, kde stojí staré město a akvadukt. V Burgosu katedrálu ze 13. Století. Vaši pozornost si zaslouží i Toledo a Cuenca. Ve Valencii hledejte kromě jiného hedvábnickou burzu.Córdoba i Sevilla v Andalusii nesmějí chybět ve vašem programu, při dovolené na pobřeží. A to je jen malý výčet všech historických památek, které lze ve Španělsku navštívit.

Španělsko je také zemí ojedinělých přírodních úkazů. Za povšimnutí stojí některý ze tří národních parkůzapsaných na seznamu UNESCO a ostrov Ibiza. Na ostrově Tenerife hledejte překrásný NP Teide. Další NP se nachází na ostrově la Gomera, který je součástí Kanárských ostrovů. Jeho jméno je Garajonay NP. Třetí z nich najdete v Andalusii na jihu Španělska. Jmenuje se Doñana a jeho doménou jsou laguny.

Autor: Dovolena.cz

Jak vidíte, Španělsko je poseté místy, kam se vyplatí zavítat. Aby toho nebylo málo, tým portálu DOVOLENA.CZ přikládá několik dalších možností, jak zpestřit svoji dovolenou o nezapomenutelné zážitky.

I přes odsuzování koridy mnoha světovými organizacemi jde o jedinečnou zábavu, která je neodmyslitelně spjata se španělskou kulturou. A právě proto stojí za návštěvu. Pokud budete mít možnost, účastnit se nějakého kulturního festivalu, určitě neváhejte. Španělsko je zemí vína, oliv a flamenca, které nesmí chybět při žádné oslavě. Právě kombinace těchto věcí zaručuje výbornou zábavu.

Nebojte se nakouknout pod pokličku masového turismu a doslova vyzkoušejte, jak chutná pravé Španělsko.

Přečtěte si také: 1.díl: Proč byste si měli vybrat dovolenou ve Španělsku?

Video se připravuje ...