Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Dobro došli do království Jadranu...

6. srpna 2013 | 00:00
Prezentace klienta |

Oním dlouho zapomenutým královstvím není nic jiného než nádherná Černá Hora – místo, jehož se turistický ruch v určitém období příliš netýkal. Dnes je ale vše jinak a tato „zakletá princezna“ procitla, aby vás ohromila svou nevídanou krásou. A tak jako v každém království, i v tomto se dějí nevídaná kouzla – stačí jediná hodina v letadle a pohádka začíná...

 

Jak se z princezny stala královna...

Tento malý, dnes již suverénní stát, by mohl klamat „tělem“. Dosahuje totiž rozlohy pouhých 13 812 km². K vidění jsou zde ale úžasné poklady. Mezi ty nejvzácnější patří majestátní dvoutisícové hory, křišťálové moře hrající všemi odstíny modré, ryzí příroda jako z malířského plátna a nezaměnitelná kulturní tradice, jíž vévodí, jak jinak, výborné jídlo. Samostatnou kapitolou je pohostinnost místních obyvatel. Ti se řídí heslem „host do domu, bůh do domu“ – a pozvou-li vás na kávu nebo něco dobrého k snědku, pocítíte jejich dobrosrdečnost na vlastní kůži.  

Možná i vy patříte mezi ty, kteří si myslí, že Evropu na svých cestách kompletně „ochutnali“ a rozhlížíte se po jiných světadílech. Moment. Počkejte s tím ještě chviličku... Pokud jste totiž nebyli v Černé Hoře, nevíte o exotice zdaleka všechno. Toto místo stojí za návštěvu. Postupem let si natolik získalo lidská srdce, že se mu dnes přezdívá Královna Jadranu.

Autor: KOVOTOUR PLUS s.r.o.

A co že je v zemi zdejší nejlepší a nejkrásnější?

Při této otázce selhávají kompasy a nestačí mapy. Černou Horu byste zkrátka měli projet křížem krážem, abyste nepřišli vůbec o nic. Využijte její malou rozlohu a cestujte – zaručujeme vám, že se sem budete ještě dlouho poté vracet v těch nejkrásnějších snech.

Autor: KOVOTOUR PLUS s.r.o.

Kde začít?

Zeptejte se oborníka. Jedině ten bezpečně ví, jak vám během týdne ukázat co nejvíce pokladů z této čarokrásné země. Průvodcem na slovo vzatým je například cestovní kancelář Kovotour. Mezi názvem této cestovní kanceláře a názvem Černá Hora byste klidně mohli udělat rovnítko. Kovotour Plus s.r.o. je totiž specialistou na Černou Horu, který zde nabízí pestrý výběr ubytovacích kapacit na těch nejkrásnějších místech. Na místo Vás dopraví letecky za 1,5 hodinu, a to z Prahy, Brna, Ostravy i Pardubic. Pro ty, kdo mají respekt z létání, nabízí autokarovou dopravu ze všech částí republiky. A co radí?

Ulcinjská riviéra

Téměř dvacet kilometrů pláží, architektura jako z učebnic dějepisu a řada přírodních skvostů na jednom místě. Uchvátí vás písčitý ostrov Ada a Veliká plaža, která se může pyšnit přívlastkem nejdelší a nejkrásnější na celém černohorském pobřeží. Protéká tudy zdejší řeka Bojana a větví se na desítky pramenů a pramínků, které se rozprostírají do krajiny jako jemná pavučinová krajka.

Autor: KOVOTOUR PLUS s.r.o.

Budvanská riviéra

Intimní skryté zátoky, maličké tiché přístavy, čistý písek a stálé slunce – to je Budvanská riviéra. Jedním příkladem za všechna místní letoviska může být malé rybářské městečko Bečići – srdeční záležitost každého, kdo Budvanskou riviéru navštívil. Čeká vás zde malebná písečná zátoka, nad níž se tyčí husté borovicové lesy. A že není pláž jako pláž, potvrdila roku 1935 odborná komise v Paříži, která tu zdejší označila nejkrásnější pláží Evropy. Svůj půvab i věhlas si zachovává dodnes, i když se za tu dobu poměrně modernizovala. Dnes tedy překvapí i půjčovnami vodních skútrů, šlapacích kol nebo vodních lyží.

Barská riviéra

Bar by se dal označit útočištěm aktivních turistů. Protože je největším námořním přístavem Černé Hory, nezapomeňte fotoaparáty – pohled na všudypřítomné lodi vás bezesporu nadchne. Bar je moderní místo, na němž najdete řadu kulturního vyžití. Jeho dominantou jsou krásné a rozlehlé písčité pláže, kterých zde napočítáte až 20. Jejich rozloha dosahuje úctyhodných 9.000 m2 – no uznejte sami, není toto číslo pro dovolenkáře výzvou?

Autor: KOVOTOUR PLUS s.r.o.

Kam se ubytovat a kam na výlet?

I v tom má cestovní kancelář Kovotour plus s.r.o. jasno.

Zlatna Obala (Sutomore)

Krásná pláž přímo u hotelu a především klubový program, který vám nedovolí poznat nudu. Ubytování leží necelý kilometr od živého centra s diskotékami, bary, restauracemi, kolotoči, hernami a sportovními kluby. V samotném komplexu je vám k dispozici bodyfitness trenér a zkušení animátoři, kteří se o váš program postarají zcela ZDARMA.

Zlatna Obala
Autor: KOVOTOUR PLUS s.r.o.

Hotel Korali ALL INCLUSIVE Club (Sutomore)

Hotel Korali je celý v duchu ALL INCLUSIVE – budete zde totiž hýčkáni nejen dobrým jídlem. Pár krůčků od hotelu se nachází nádherná velká pláž, která je plná restaurací a barů. Hotel je navíc klubový, tak může využít zábavného programu českých animátorů.

Korali
Autor: KOVOTOUR PLUS s.r.o.

Depandance Bellevue (Ulcinj)

Do tohoto hotelu vyrazte ideálně tehdy, máte-li rádi vlastní klid, odpočinek a prostor utřídit si myšlenky. Pozvolný vstup do moře, nekonečně dlouhé pláže s léčivým pískem a šustící borovicové háje jsou dokonalou oázou klidu.

Autor: KOVOTOUR PLUS s.r.o.

Vila Drago (Budva)

Ideální místo pro milovníky procházek, kteří rádi objevují nová zákoutí. Několik pláží v okolí, tradiční kamenné uličky a nedaleká promenáda k tomu jen vybízí. Poznávejte večer co večer krásné okolí a nasajte místní vůně.

Drago
Autor: KOVOTOUR PLUS s.r.o.

Hotel Olympic Club (Ulcinj)

Hotel ležící přímo na Velike plaži s tím nejemnějším pískem. Jako všechny klubové hotely, i tento je výzvou pro všechny, kdo se neradi nudí: krytý bazén, sauna, posilovna, velké travnaté fotbalové hřiště, hřiště na malou kopanou, tenisové kurty, hřiště na volejbal, basketbal, házenou, stolní tenis, lesní i plážové běžecké tratě, vodní sporty na pláži, windsurfing... o zábavu je prostě postaráno.

Olympic
Autor: KOVOTOUR PLUS s.r.o.

Hotel Zlatibor Club (Čanj)

Tento hotel okouzlí ty, kdo se rádi „kochají“. Ze všech hotelů Barské riviéry stojí totiž na nejkrásnějším místě. Nabízí nádherná panoramata a výhled na Jadran. Promenáda a místní restaurace jsou nadosah. Nejen ony, ale i klubový program vám zpestří pobyt.

Zlatibor
Autor: KOVOTOUR PLUS s.r.o.

Hurá na výlet

To platí v Černé Hoře několikanásobně. Je totiž protkaná národními parky, divokými řekami, bujnou vegetací a na druhé straně místy plnými požitků civilizace. Cestovní kancelář Kovotour Plus s.r.o. Vám z toho všeho nabízí ten nejlepší koktejl. Můžete absolvovat výlet do nočního ruchu Budvy či Ulcinu, rafting na řece Tara, koupání ve Skadarském jezeře nebo nejoblíbenější lodní výlet po Bokakotorském zálivu s návštěvou historického města Kotor.

Autor: KOVOTOUR PLUS s.r.o.

...a to vše v duchu úžasné Černohorské pohostinnosti a za dobrý peníz. Vybírejte na www.kovotour.cz

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Související články
Video se připravuje ...