Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Sbalit na týden do příručního zavazadla? Žádný problém

Zapomeňte na objemný kufr
26. července 2013 | 06:00

56x45x25 cm. Pro někoho děsivá představa, pro jiného výhoda. Co ta čísla znamenají? Rozměr povoleného kabinového zavazadla. Jenomže je potřeba si uvědomit, že i do tak zdánlivě malého zavazadla si můžete sbalit garderóbu na celý týden.

Skladný vršek 2x

Vyberte si dva topy. Materiál, (pokud jedete na dovolenou) by měl být lehký, rycheschnoucí a dobře skladný. Takový kaftan, nebo halenku si můžete přehodit přes plavky a večer doladit s kalhotami a doplňky třeba na večeři do restaurace. Další věcí, kterou si určitě sbalte, je hedvábná košile. Ta nesmí chybět v žádném zavazadle.

Spodní prádlo

Kupte si speciální sáček na spodní prádlo a všechno ho tam naskládejte. Nezapomeňte, že skoro neustále budete chodit v plavkách, takže šetřete. Sáček na prádlo je velmi praktický. Například v případě, že by vám na letišti prohledávali kufr.

Toaletní potřeby

Kupte si sadu toaletních potřeb v malých tubičkách. Rozhodně s sebou netahejte nový, nerozbalený sprchový gel, tubu s maskou na vlasy apod. Pokud se neobejdete bez svého oblíbeného krému, kousek si ho "přestěhujte" do malého praktického kelímku.

Kalhoty a kraťasy 2x

Jedny kalhoty a jedny šortky. Víc nic. Kalhoty volte světlé, volné a bavlněné. Kraťasy? Klidně džínové, ale pro úsporu místa je lepší lehčí materiál. Z barev bychom volili modrou.

Šaty 3x

Žádná sukně a topy. Zabalte šifonové šaty, které lehce poskládáte a navíc nebudou pomačkané. Klidně si vezměte tři. Jedny dlouhé, večerní, druhé již zmíněné šifonové a poslední? Třeba delší pruhované tílko, které oblečete na snídani i k vodě.

Boty 2x

Klasika. Na večer boty na klínku, přes den sandálky. Nic víc není potřeba. Boty na klínku použijte jako malý kufřík. "Nacpěte" do nich třeba plavky.

Plavky 2-3x

Jděte na to rafinovaně. Zabalte jednodílné plavky bez ramínek, které můžete obléct klidně jako top ke kalhotám. Pokud máte ještě dost místa, sbalte jedny bikiny (do bot) a jedny plavky s vystuženými košíčky.

Doplňky 2x

Abyste se doopravdy sbalila co nejpraktičtěji, pak vám postačí jen sluneční brýle a pěkný náhrdelník. Cestou na dovolenou si vezměte oblíbené naušnice a hodinky. Být všude v čas se vyplatí!

Hezkou dovolenou!

Autor: ema
Video se připravuje ...