Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Jak na last minute? Hlavně nečekejte až na poslední chvíli

I dovolená na poslední chvíli může mít svá úskalí
20. července 2013 | 06:00

Nejste zrovna plánovací typ a rádi byste letos vyrazili na dovolenou na poslední chvíli? Lákají vás last minute zájezdy? Ano, jsou super výhodné, ale je potřeba, abyste si dávali při výběru dobrý pozor.

Doba letních dovolených je totiž v plném proudu, a ne všichni však mají jasno, kam za odpočinkem vyrazí. Ušetřit na last minute se totiž dá spousta peněz. Jenomže spousta lákavých nabídek vás může i pěkně obalamutit.

Last minute

Pokud máte termín své dovolené stanoven na pevné datum, nečekejte až do posledního dne. Jestli se vám zájezd líbí a je za přijatelnou cenu, nepřemýšlejte nad tím, zda bude levnější nebo přijde lepší nabídka. Nakonec vám totiž vaši vysněnou dovolenou může někdo "vyfouknout" a vy odjedete tak maximálně na Slapy, nebo na Orlík. Doporučujeme proto vybírat a koupit (!) zájezd nejpozději 14 dní před nástupem na dovolenou.Super last minute

Naopak pokud si můžete dovolit odjet na dovolenou v podstatě kdykoliv, máte možnost vyzkoušet takzvaný „super last minute“. Dříve se takto lidé se sbaleným kufrem vydávali na letiště a zájezd kupovali podle aktuální nabídky, a dokonce i jen pár minut před odletem.  Dnes se ceny na internetu aktualizují většinou online, takže přesně uvidíte cenu, za kterou byste zájezd na letišti koupili.

Výhodněji za hranice

Pamatujte že, při výběru dovolené se nemusíte omezovat jen nejbližším letištěm. S nabídkou odletů z blízkých podívejte zahraničních letišť jako Vídeň, Drážďany, Norimberk, Mnichov a další můžete ušetřit další tisíce.

Pozor na cenu

Cena nemusí být vždy zárukou spokojené dovolené. U last minute nabídek platí, že rozpětí cen není přímo úměrné kvalitě služeb. Cestovní kanceláře totiž potřebují prodat hlavně letenku. Může se vám tedy stát, že za 3* hotel s all inclusive zaplatíte třeba jen o pět set korun navíc než za 3* hotel a polopenzí. Nekoukejte tedy jen na cenu, ale porovnávejte i to, jak hotel vypadá a jaké služby vám může nabídnout.

Pojedete letos na dovolenou Last minute?
72,9%
27,1%
Děkujeme za Váš hlas!
156 hlasů
58 hlasů

Autor: ema
Video se připravuje ...