Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Jste vášnivými milovníky relaxu, vína a golfu? Máme pro vás tipy na skvělou dovolenou!

15. července 2013 | 00:00
Prezentace klienta |

Nechcete trávit dovolenou lenošením na pláži? Máme pro vás ideální řešení, při kterém zrelaxujete své tělo i mysl. Ideální volbou jsou termální lázně.

Rádi bychom vám představili v našich krajích méně známou oblast termálních pramenů v Itálii, kterou pro léčbu různých neduhů využívali již staří Římané a léčebným významem ji můžeme směle srovnat se západočeským lázeňským trojúhelníkem (Karlovy Vary, Františkovy lázně a Mariánské lázně). Ačkoli je třeba dodat, že místní prameny neslouží k pitným kúrám, ale především ke koupelím a bahenním zábalům.

Autor: CK Italieonline

Tato oblast se nachází v severní Itálii, v pádské nížině, poblíž města Padova a cca 30 km od věhlasných Benátek. Jmenuje se Terme Euganee a zahrnuje několik v Itálii velmi známých lázeňských městeček - Abano Terme, Montegrotto Terme, Battaglia Terme, Teolo a Galzignano Terme. Z Prahy se sem dostanete za necelých devět hodin jízdy autem, tudíž se nemusíte bát, že byste na cestě strávili věčnost.

Autor: CK Italieonline

Ideální je tato destinace v tom, že kromě termálních lázní zde naleznete spoustu dalších příležitostí, jak strávit aktivní dovolenou. V okolí se totiž nachází několik kvalitních golfových hřišť, kde si na své přijdou i ti největší profesionálové. No, a když vás golf nebere, vyrazte třeba na sklenku kvalitního italského vína do některého z vinařských podniků, kterých je v okolí Terme Euganee plno.

Autor: CK Italieonline

Doporučujeme tuto dovolenou pojmout jako dárek pro manžela, protože nejen, že si užijete společné chvíle při bahenních zábalech, procházkách po kolonádě či nad sklenkou vína, ale když si budete chtít udělat čas jen sama pro sebe, prostě ho pošlete na golf. Uvidíte, že mu tím ještě uděláte radost a vy sama si můžete zajít na kosmetiku, masáže nebo nákupy!

Autor: CK Italieonline

Dále vás určitě potěší záruka koupání v teplé vodě. V každém hotelu je několik venkovních i vnitřních bazénů s termální vodou, jejíž teplota neklesne pod 33°C. A pokud budete mít chuť na koupání v moři, není nic jednoduššího, než si zajet do letoviska Rosolina Mare, kde na vás dýchne klasická přímořská atmosféra.

Více naleznete na www.italieonline.eu

Video se připravuje ...