Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Korfu – smaragdový ostrov, který uchvátí vaše srdce

2. července 2013 | 00:00
Prezentace klienta |

Že už jste chválu na Korfu někde slyšeli? Toho, kdo už se na tento úžasný ostrov podíval, to nepřekvapí. A pokud patříte mezi ty, kdo jej zatím znají pouze z vyprávění, neváhejte a jeďte. Korfu totiž patří mezi největší skvosty středomoří a dáme ruku do ohně za to, že se i pro vás stane srdeční záležitostí.

Kde začít?

Co je na Korfu vůbec nejlepší? To je těžká otázka. Člověku se chce odpovědět: „všechno“! Korfu je směsí chutí, vůní, barev a zážitků, které chcete prožívat znovu a znovu. Jako zelený smaragd uprostřed moře. Pouhých 74 km od Itálie a 2,5 km od Albánie, kterou můžete obdivovat z místních romantických vyhlídek. Pohled na její vyprahlá pohoří z místa plného vegetace bere dech, jako byste se dívali na jinou planetu.

Autor: KOVOTOUR PLUS s.r.o.

Mapa Korfu:


Zvětšit mapu

Klenot mezi ostrovy

Ne nadarmo se o Korfu mluví jako o smaragdovém ostrově. Vždyť jeho krása tkví především v nedotčené přírodě. Toto místo je oázou zeleně a exotiky. Políčka s vinnou révou, sady olivovníků, pomerančovníků, citrusů a fíkovníků vám nabídnou nejen příjemný stín, ale i to nejlepší ze svých plodů, které si můžete utrhnout přímo do ruky.

Autor: KOVOTOUR PLUS s.r.o.

Vše v jednom

Pokud se rozhodnete objevovat Korfu (udělejte to!), bude vaše dovolená skutečně pestrá. Je to jako nasypat ty nejlahodnější bonbony do jednoho pytlíku, vytahovat jeden za druhým a postupně si na nich pochutnávat…

Autor: KOVOTOUR PLUS s.r.o.

Ráj pro plavce, výletníky i dobrodruhy

Korfu je ostrov malebný, s rozlohou pouhých 613,6 km². Můžete jej tak projezdit křížem krážem a každý den prožít jinak. Všudypřítomné autopůjčovny potěší rodinky s dětmi, půjčovny skútrů mladé páry a místní autobusová doprava všechny dobrodruhy, které láká zažít „cestování po řecku“.  

Korfu nabízí desítky krásných veřejných pláží, klidnějších plážiček i maličkých zátok ukrytých mezi skalami, na kterých budete jen vy, slunce a šplouchající moře. Jste-li milovníci romantiky, učarují vám malé rybářské vesničky, které se táhnou napříč severním pobřežím. Rodinné taverny, vůně domácího chleba a usměvaví vesničané jsou důvodem, proč se zde budete cítit jako doma.

Autor: KOVOTOUR PLUS s.r.o.

Pohory s sebou! Máte-li duši dobrodruha, stane se pro vás výzvou nejvyšší hora ostrova Pantokrator, která se majestátně tyčí nad pobřežím. Na cestě k vrcholu na vás čeká hned několik půvabných cílů, mezi něž patří starobylý klášter, zapomenuté kostelíky a pozůstatky místních vesnic.

Také pro společenštější povahy nabízí Korfu množství zážitků. Jejich rájem se stane spíše jih ostrova. Velké písečné pláže zde lemují pobřeží a všude přítomné plážové bary a vodní sporty jen tak neomrzí. Výlety na lodích jsou pak samostatnou kapitolou. Za několik hodin díky nim doplujete na místa, která připomínají pohádku.

Autor: KOVOTOUR PLUS s.r.o.

Korfu, nebo Kerkyra?

Obojí. Ačkoli je Korfu oficiálním názvem ostrova, zapište si do diáře také ten druhý, alternativní. Pro zdejší obyvatele je totiž zažitý. A protože se zde na oficiality nehraje, každý místní vám řekne, že žije na ostrově Kerkyra.

Výlet do jiného světa? Kerkyra – Staré město

Výlet do největšího přístavního města ostrova si rozhodně nenechte ujít. Jeho úzké uličky, kamenné domy i stovky malebných obchůdků a taveren vás doslova pohltí svou neopakovatelnou atmosférou. Přivstaňte si a vyražte do Kerkyry brzy z rána. Budete svědky pravých řeckých trhů, které hýří barvami. Domácí zelenina, ovoce, víno, olivy na tisíc způsobů a úžasné čerstvé ryby, které rybáři vylovili teprve před pár hodinami – nebudete se chtít vrátit do reality.

Autor: KOVOTOUR PLUS s.r.o.

Na Korfu sází i cestovní kanceláře

Korfu patří k top krásám Řecka. Není proto divu, že je černým koněm v nabídce cestovních kanceláří. Své o tom ví i CK Kovotour, která tento ostrov nově zařadila do své nabídky. A jaké zázemí klientům nabízí? Skutečně pestré, navíc za výborné ceny. Jih nebo sever ostrova? Stačí si vybrat na www.kovotour.cz.

Naším osobním tipem je ovšem hotel Pantheon Hall v jihovýchodní části Korfu. Hotel ležící cca 50 m od písčito-oblázkové pláže se nachází v oblíbeném letovisku Messongi, cca 21 km od hlavního města. K jeho nej patří pozvolný vstup do moře i blízkost útulných restaurací, taveren a obchůdků.

Vydejte se sem s rodinou nebo přáteli!

…a nezáleží na tom, kolik je vám let. Hotel Pantheon Hall patří k tzv. klubovým hotelům, které nabízí dětským i dospělým klientům bohaté animační programy po celý den. Aktivní dovolenkáři si zde tedy rozhodně přijdou na své. Ale pozor, Kovotour nabízí také pobyty pro seniory – stejně dobře vymyšlené a zábavné, ovšem s ohledem na zdravotní stav, zájmy i peněženku.

Autor: KOVOTOUR PLUS s.r.o.

Tak co říkáte, bude to letos Korfu?






Video se připravuje ...