Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Pořádná dovolená? Jedině bez rodiny!

Užijte si jednou za čas dovolenou bez rodiny. Odpočinete si a načerpáte síly.
16. července 2012 | 09:41

Máte výčitky svědomí, že chcete trávit část volna bez muže a dětí? Klidně na ně zapomeňte. Odpočinete si, zvednete sebevědomí a zamilujete se do svého muže.

Rodinná dovolená toho s odpočinkem nemá moc společného. Když ale necháte všechny povinnosti a starosti pro jednou doma, máte šanci se konečně nadechnout.

Nic nemusíte

„Nemusíte vstávat, nemusíte stihnout podávání jídla v hotelové restauraci, protože na jídlo si může zajít kamkoli v doprovodu kamarádek. Žena si tak může konečně přečíst knihu, zajít si na masáž nebo na pedikúru, může dle libosti i denně cvičit, pokud má pohyb ráda,“ říká psycholožka Alex Doležalová. Podle ní vám navíc dodá sebevědomí, když na vás sem tam mrkne nějaký turista.

Dovolená
Autor: profimedia.cz

Zpátky domů a šťastná

Bojíte se, že vám pár dní volna bez partnera nabourá vztah? Psycholožka tvrdí, že je to naopak. „Budete vděčná, že vám partner takové volno dopřál a ráda ho za to odměníte tím, že ho pustíte na pánskou jízdu. Protože jen když si partneři dopřejí svobodu, tak jim pořádně dojde, jak jsou vlastně rádi, že jsou spolu.“

Nejezděte do Afriky

Nemá smysl riskovat a vydávat se na samostanou dovolenou do exotických destinací. Místo klidu byste se mohla dočkat komplikací a problémů. „Buďte v destinaci v kontaktu s někým, koho znáte a na koho se můžete spolehnout. Pokud toto není možné, informujte o svých cestách a záměrech své známé doma,“ radí odbornice z CK Neckermann Daniela Říhošek. V každém případě volte klidná místa pokud možno v Evropě.

Autor: Majka Vinická, Klena
Video se připravuje ...