Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Proč jet na dovolenou do Řecka? Známe spoustu důvodů !

11. července 2013 | 10:20
Prezentace klienta |

Řecko je zemí s bohatou historií, rozmanitou krajinou, která od hor postupně přechází až k pobřeží s nádhernými plážemi. Řecko poskytuje svým návštěvníkům klid, ale i společenské a kulturní vyžití. Řecko je tou pravou volbou pro každého, kdo si chce užít perfektní dovolenou za dostupnou cenu.

Proč jet na dovolenou do Řecka?

  • Teplé klima
  • Členité pobřeží a čisté moře
  • Dobrá dopravní dostupnost a infrastruktura
  • Dobré ceny a kvalitní služby
  • Mnoho historických a přírodních památek
  • Kulturní rozmanitost

 

Autor: Dovolena.cz

Řecko je členem EU a tak nejsou pro Čechy zapotřebí žádná zvláštní povolení ani víza. Na dovolenou si sebou vezměte pouze platný pas, nebo občanský průkaz. Po řidičích dokonce není vyžadován ani mezinárodní řidičský průkaz. Pro vjezd do Řecka postačí národní řidičské oprávnění, technický průkaz a zelená karta.

Řecko je přístupné autem, letadlem i vlakem. Vlak je však nejméně užívanou variantou. V poslední době se nejčastěji do Řecka létá a z letiště se do cílové destinace využívají autobusy. Dopravní infrastrukturu má Řecko na dobré úrovni a tak se nemusíte obávat ani cestování na vlastní pěst autem.

Autor: Dovolena.cz

V Řecku se platí eurem. Vyměnit je za koruny není vesměs žádný problém.  Výměna je možná v hotelech, směnárnách i v bankách. Většina hotelů i restaurací přijímá standardní platební karty. Ceny za potraviny má Řecko srovnatelné s našimi. Některé produkty, jako kvalitní olivový olej, víno a další řecké speciality seženete většinou levněji a kvalitněji, než u nás. Tým serveru DOVOLENA.CZ doporučuje nakupovat v supermarketech pouze základní potraviny a regionální produkty pořizovat od drobných prodejců. Především z důvodu vysoké kvality nabízeného zboží.

Kromě odpočinku u moře na pobřeží, nebo na ostrovech Řecko disponuje mnoha turistickými lákadly z řad historických i přírodních zajímavostí.

Autor: Dovolena.cz

Kdo nenavštívil Atény, jako by v Řecku vůbec nebyl, tvrdí některé průvodce. Něco pravdy na tom skutečně bude. Řecko je zemí s bohatou historií, která sahá daleko před náš letopočet. A právě z této doby je převážná většina památek, přičemž jejich největší koncentrace je v Aténách. V Řecku se nacházejí mnohá archeologická naleziště jako Delfy, Mykény, Mystra a další. Dle serveru DOVOLENA.CZ  jsou největšími atraktivitami Řecka, kromě výše zmíněného, kláštery na vrcholcích slepencových skal Meteora v oblasti Thesálie. Dále například ostrovy Rhodos a Samos se svojí historií.

Řecko je charakteristické střídáním hřebenů hor a kotlin. Z většiny turistických center je to jen kousek do kopců pokrytých olivovými háji, ze kterých se vám naskytne nezapomenutelný pohled na moře.

Autor: Dovolena.cz
 

Velmi příjemným zpestřením vaší dovolené jistě bude například plavba lodí mezi ostrovy, podél řeckého pobřeží. Budete tak moci objevovat krásná zákoutí, pláže a laguny, která jsou jinak schovaná.  Na severu Řecka leží nádherná jezera, která jsou častým cílem turistů směřujících na jih.  Řecko také nabízí možnost agroturistiky.

Tradiční řecká kuchyně patří mezi nejoblíbenější na světě. Základem jsou lehké pokrmy se zeleninou a olivovým olejem. Nejčastějším masem je skopové, jehněčí, drůbeží maso a ryby. Řecko se proslavilo především gyrosem, salátem tzatziki a řeckým jogurtem. I když si možná říkáte, že to vše znáte, určitě ne v pravé řecké kvalitě a provedení. Z nápojů nezapomeňte na anýzovku zvanou „ouzo“ a i v našich končinách oblíbenou Metaxu.

Autor: Dovolena.cz

Je skutečně jen na Vás jak využijete čas během dovolené v Řecku. Ale byla by chyba zůstat na jednom místě. Podnikněte výlet za historií, či do přírody a poznejte Řecko ještě blíže.

Řecko je zemí, která vás nepřestane bavit. Nasměrujte svoji dovolenou do země ostrovů, hor a příjemných lidí, kteří se postarají o vaši spokojenost.

Autor: Dovolena.cz

Více na www.dovolena.cz

   

   

Video se připravuje ...