Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Kde jsou nejslavnější nudapláže planety a kde se bez plavek opalují hvězdy?

Někde není koupání bez plavek problém, jinde vás za něj mohou i zavřít!
1. února 2012 | 00:01
Prezentace klienta |

Kompletně opálené tělo bez bílých míst je moderní. Pozor ale na to, že někde můžete za odložení podprsenky skončit až ve vězení. Víte, kde jsou nejslavnější nuda pláže planety, jaká je historie opalování nahoře bez a kde plavky odkládají slavní?

Divoká šedesátá léta. Hnutí hippies nabírá na síle, mění se pohled na lidské tělo. To, co bylo dříve striktně zakrýváno, je teď vystaveno na odiv. Není divu, že právě v této době se poprvé naplno rozmáhá nudismus, popřípadě jeho radikálnější odnož naturalismus, kde kromě absence plavek jde o celkové souznění s přírodou.

V Evropě se nudismus rozšířil nejprve ve Francii a Španělsku – a proti Spojeným státům měl dvacet let zpoždění, masivní rozvoj tady nastal až v 80. letech. I dnes jsou Španělsko a Francii hlavními nudistickými centry Evropy, ve Francii byla nedávno nahoře bez přistižena i Angelina Jolie. V Československu byl potom nudismus až do roku 1989 trestný. První oficiální nuda pláže u nás začaly vznikat až v 90. letech.


Kde se sluní světové celebrity?

I světové hvězdy rády chytají bronz a mnohdy bez plavek. Kde je paparazzi nachytali? Megan Foxová byla přistižena na Havaji, tenistku Serenu Williamsovou bylo možné potkat na South Beach na Floridě, Britney Spears odhodila zábrany a vršek plavek v Rio de Janieru, Milla Jovovich v mexickém Los Cabos. A Angelina Jolie byla přistižena na Francouzské riviéře.

V Thajsku je nudismus zakázaný, jedinou výjimkou jsou některé soukromé hotelové pláže.
Autor: ESO travel

Třeba Češky ale vše, co se týká nudismu, dohnaly poměrně rychle. Společně s Maďarkami jsou největší vyznavačky opalování bez plavek v Evropě. Pokud patříte mezi milovníky nudismu, vydejte se do Francie, Chorvatska nebo Španělska. V Itálii se přístup k naháčům liší oblast od oblasti a v Řecku je tolerované opalování nahoře bez, ale nudismus už ne.

V Thajsku nebo Egyptě bez plavek ne!

Opalování bez plavek naopak rozhodně nezkoušejte v arabských zemích a v muslimských oblastech. Absenci plavek neradi vidí i jinak mírumilovní buddhisté. Striktní pravidla ohledně nudismu dnes panují i v zemi svobody, ve Spojených státech, omlouvají je tady tím, že by mohl být narušený morální vývoj mládeže.

Nuda pláž má také svá přísná pravidla. Aby byly eliminovány případné problémy, je vyloučené osahávat ostatní, nepřiměřeně si je prohlížet, neakceptuje se jakékoli chování s erotickým podtextem. Stejná pravidla jsou nastavená i ve speciálních resortech „pro dospělé“, kde si po celou dobu pobytu vystačíte jen s ručníkem.

V Mexickém Cancúnu najdete speciální resorty pro dospělé.
Autor: ESO travel



… a kde ty české?

Možná doufají v to, že je za hranicemi nikdy nepozná, ale dost často se najde „dobrák“, který je zvěční tak, jak je pánbůh stvořil. Na přelomu tisíciletí tak celý národ věděl, že Petra Buzková vyráží bez horního dílu plavek do Chorvatska, v Turecku fotoaparáty zvěčnily Zuzana Belohorcovou, ale i osmdesátiletou Jiřinu Bohdalovou. Mezi čerstvé úlovky patří i Martha Issová, která vyrazila do Řecka.

Jeden z neslavnějších nuda resortů je třeba v mexickém Cancúnu. Naháči se tu mohou promenovat na soukromé pláži, je tu i nudistický bar a dokonce i nudiskotéka. Evropskou záležitostí je ostrov Ile du Levant u břehů Francie. Tady je dokonce nahota přikázána městskou vyhláškou. Ostrov totiž nudistům patří, a tak tu platí jejich pravidla.

Na nudaplážích panují striktní pravidla.
Autor: www.fynaturism.tumblr.com

A jaké jsou tedy nejlepší nuda pláže planety? Možná vás překvapí, že velká část z nich je v Evropě. Nejznámější nudistickou pláží planety je Cap d´Agde ve Francii. Pro nudisty jsou tu otevřené i speciální bary a obchody. Za hlavní propagátorku opalování nahoře bez je dodnes považována Brigitte Bardot, výrazně se zasadila o to, že je nudismus tolerovaný a pokuta člověku hrozí jen na Korsice.

Nizozemí nebo Nový Zéland – země nudistům zaslíbené

Nudistům zaslíbené je Nizozemí – bez plavek a bez obav, že vás místní policie pokutuje, se můžete slunit kdekoli. V Řecku přejí nudistům ostrovy. Paradise Beach na ostrově Telendos proslavily místní útesy a celebrity, které se tu občas objeví. Mezi nudisty je oblíbená i pláž Mirtiotissa. Pevninské Řecko je naopak velmi prudérní.

Největší nuda pláž světa je potom na Novém Zélandu . Na paty jí ale šlape pláž Gunnison neboli Sandy Hook Beach ve Spojených státech. I tady platí, že je pro naháče připraveno kromě opalování i spoustu atrakcí.

Plavat chladivou vodou bez plavek je prostě nádhera. To vám potvrdí každý, kdo podlehl nudismu.
Autor: Flickr.com, diluvi

Nejblíž Česku jsou asi chorvatské pláže. Oficiálně jich tady je okolo třicítky, větší problémy ale nebudete mít, ani když odhodíte horní díl plavek na veřejné pláži. Právě Chorvatsko je potom další destinací, kde se v posledních letech rozmáhají nudistické kempy. Tím nejznámějším je Koversada.

Existuje i takzvaný bazénový nudismus. Ve vyhrazených hodinách je možno vyrazit bez plavek i do krytých bazénů. S nimi vás sem prostě nepustí.

 

Tipy na zájezdy za nudistickými plážemi:

Cestovní kancelář ESO travel, specialista na Asii, Severní, Jižní a střední Ameriku, Tichomoří a Afriku vybírá z nabídky pobytových zájezdů za nudistickými plážemi.

Natal – Brazílie

Natal se po právu chlubí tím, že má jedno z nejčistších ovzduší planety. Město samotné leží u ústí řeky Potengi, plážovou lokalitou je však předměstí Ponta Negra.

Autor: ESO travel

Mexický Cancún

Vydejte se na Mayskou riviéru, do Cancúnu, kde najdete krásné pláže, s vyhrazenými nudi resorty, a kvalitní hotely, od jednoduchých, po velmi luxusní.

Autor: ESO travel

Božská Keňa

Keňa nepoznaná. Krásné pláže, unikátní resorty, luxusní vily s privátními plážemi, kdo by řekl, že tohle všechno najdete v nitru Afriky. Možnost nakombinovat se safari.

Autor: ESO travel

Viola Kratochvílová & ESO travel

Video se připravuje ...