Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Ložní prádlo

Přesvědčte se, že i v ložnici je pro tuto barvu místo.
30. června 2008 | 11:32

Bez kvalitního spánku se neobejde nikdo z nás. Proto je velmi důležité udělat všechno pro to, abychom se vyspali co nejlépe. Které ložní prádlo je nejlepší pro blížící se léto?

Nejlepší na léto
Seersucker je příjemná krepová tkanina s jemnou řádkovanou strukturou, díky které ji nemusíte žehlit. Proto je tak oblíbeným materiálem pro ložní prádlo! Její mírně zvlněný povrch nás v létě navíc příjemně chladí.

Bez žehlení
Froté látky jsou trochu těžší, ale zato neuvěřitelně hebké a příjemné na dotyk. Jejich velikou výhodou je, že se při jejich používání obejdete bez žehličky.

Osvědčená klasika
Není nad spolehlivě vyzkoušenou bavlnu! Sice se dost mačká, ale vyhovuje i lidem s citlivou pokožkou, dobře saje pot a je vzdušná.

Odolný len
Ložní prádlo vyrobené ze lnu je chladivé, trochu drsnější a tvrdší, ale zato velmi pevné a odolné vůči potrhání. A jeho nevýhody? Je drahé, snadno se mačká a dost špatně žehlí.

Luxus v posteli
Ložní prádlo z hedvábí je elegantní, ale velmi náchylné k poškození nebo dokonce roztržení. Vhodné je zejména v létě, protože příjemně chladí. Hedvábí perte jen v síťce na praní s jemným pracím prostředkem při teplotě 20 °C s programem"ruční praní." Neždímejte je, přebytečnou vodu vyklepejte a nechte prádlo vyschnout volně na vzduchu.

Lehčí než bavlna
Ložní prádlo z mikrovlákna zažívá momentálně "boom." Je lehčí než bavlna, málo se mačká a přitom lehce a rychle saje pot. Není náročné na praní, může se sušit v sušičce, netvoří se na něm žmolky a nemusí se žehlit.

Extra tip: Nikdy ho neperte spolu s jinými látkami, protože by se vám na nich tvořily žmolky a nepoužívejte aviváž! Prádlo jen zlehka vyždímejte!

Autor: pk, ola, duš
Související články
Video se připravuje ...