Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Užijte si léto bez alergie!

Sušička prádla Miele řady T1
22. června 2015 | 00:00
Prezentace klienta |

Stále si říkáte, že sušička se vám nevyplatí, protože máte velký byt, dům s technickou místností či terasu? A že stejně nejradši sušíte prádlo na čerstvém vzduchu? I vám ale dokážeme, proč je sušička nesmírně praktickou záležitostí!

Proč jsou sušičky prádla novým trendem v domácnostech?

Sušičky prádla se stávají čím dál větším fenoménem. Obzvláště vícečetné domácnosti oceňují jejich praktičnost, rychlost a šetrnost sušení.

Vůně prádla usušeného na sluníčku je jistě příjemná, ale zároveň s ní si domů přinášíme také mnoho nečistot, zejména prach a pyl, na něž je alergické stále větší množství dospělých i malých dětí. Agresivní pyl si běžně nosíme domů na botách, ve vlasech i oblečení, což moc neovlivníme. Eliminovat však můžeme alergeny alespoň tím, že v exponovaném období budeme své prádlo sušit mimo jejich přímý dosah, tedy venku.

A to už nemluvíme o tom, že díky prudkému slunečnímu světlu se na vašem oblíbeném tričku či nových džínách mohou snadno objevit stopy vyšisování. Další starostí, kterou se sušičkou přestanete řešit, je předpoklad hezkého počasí. A to jsou jen ty nejmenší důvody, proč si tento praktický přístroj pořídit.

11 mýtů o sušení prádla

Mezi těmi, kdo zatím nevyzkoušeli výhody sušičky, panuje také dost pověr, které však lze velmi snadno vyvrátit:

Mýtus č. 1: Prádlo sušené na slunci je krásně bílé.

Skutečnost: To je sice pravda, ale co barevné prádlo? To přece na slunci vybledne. Navíc se nemusíte znepokojovat nepříznivým počasím – vaše prádlo bude za každého počasí uložené suché ve skříni. 

Mýtus č. 2: Prádlo sušené venku je voňavé a čisté.

Skutečnost: Sušení v sušičce je více hygienické, protože dnes je vzduch plný prachu a dalších nečistot, což již při věšení prádla může ovlivnit čistotu prádla. 

Mýtus č. 3: Prádlo sušené na sušáku nebo šňůře není po usušení tak zmačkané jako ze sušičky. 

Skutečnost: Prádlo sušené v sušičce je ideálně připraveno na žehlení nebo mandlování. Nikdy nepřeschne tak jako na šňůře. 

Mýtus č. 4: Prádlo se v sušičce více opotřebovává.

Skutečnost: 70 % žmolků na prádle vzniká nošením, 20 % při praní a pouze 10 % sušením. 

Mýtus č. 5: Prádlo je po vyprání 100% čisté. 

Skutečnost: Sušička Miele zachytí i po důkladném vyprání v pračce ještě spoustu nečistot. 

Mýtus č. 6: Provoz sušičky je energeticky náročný.

Skutečnost: Sušička spotřebuje sice o trochu více energie než běžná pračka, zato však ušetříte čas a energii při žehlení. Prádlo ze sušičky totiž nemusíte téměř vůbec žehlit. 

Mýtus č. 7: Jemné látky nemůžete sušit v sušičkách. 

Skutečnost: Voštinový buben sušiček Miele šetrně vysuší i tu nejcitlivější tkaninu, jako je např. hedvábí. 

Mýtus č. 8: Sušení v sušičce trvá dlouho. 

Skutečnost: Pro pověšení a sundávání prádla potřebujete v běžné domácnosti cca 100 hodin. Sušička Miele vás toho ušetří a navíc máte čistě vyprané prádlo opět rychleji k dispozici než prádlo sušené venku. 

Mýtus č. 9: Sušičky zabírají spoustu místa. 

Skutečnost: Možnost věžového uspořádání sušičky s pračkou Miele je vhodné i pro minimální prostor, navíc odpadají starosti s nedostatkem místa na prádelní šňůře i s nepohodlným sušákem na prádlo např. v obývacím pokoji. 

Mýtus č. 10: Prádlo musím do sušičky složitě třídit. 

Skutečnost: Speciální program sušiček Miele vám umožní sušit dohromady různé druhy textilií a přesně takové množství prádla, které vyjmete z pračky.

Mýtus č. 11: Sušičky Miele jsou drahé. 

Skutečnost: Sušičky Miele jsou k dostání za cenu od 21 900 Kč, což je zcela srovnatelné s dalšími značkami na trhu. Pokud navíc vezmete v úvahu testovanou životnost 20 let, vysoce kvalitní komponenty, praktické programy sušení a perfektní servis, není moc o čem přemýšlet.

Pro perfektně vysušené a voňavé prádlo

Na trhu je velké množství sušiček rozličných značek, a zrovna u sušiček byste si měli dát pozor na to, jaký přístroj si přinesete domů. Existují firmy, u nichž si můžete být kvalitou přístrojů zcela jisti – patří mezi ně třeba německá značka Miele. Ta nedávno představila řadu sušiček T1, funkční a designový protějšek praček W1. V závislosti na modelu disponují např. systémem SteamFinish pro perfektně vyhlazené prádlo, Perfect Dry pro dokonale (na stupeň) usušené prádlo nebo asistentem sušení pro navržení nejvhodnějšího programu sušení. Příjemnou a dlouhotrvající vůni prádla zajistí systém Fragrance Dos. Samozřejmostí je šetrný voštinový buben nebo integrovaný odvod kondenzátu. U Miele si vybere každý. Nabídka zahrnuje několik tříd, od nejzákladnějšího modelu TDA 150 C, přes úspěšný model z jubilejní Edice 111 – T 8861 WP, až po zmíněné přístroje řady T1. Vybrané modely sušiček Miele lze dokonce napojit na stávající či plánovaný systém inteligentní domácnosti a ovládat a kontrolovat je přes mobilní telefon, počítač nebo tablet.

Kvalita především

Důležité je, že se můžete spolehnout i na ten nejzákladnější model sušiček Miele. Jsou totiž vyrobeny jen z nejkvalitnějších komponentů a testovány na životnost 20 let – také proto vítězí v našich i mezinárodních testech kvality. Důležitým kritériem kvality pro sušičku prádla je především těsnost. Díky kvalitnímu těsnění zůstává účinnost kondenzace a tím pádem i spotřeba energie po celou dobu životnosti přístroje konstantní. Nejlepší těsnosti, a tím i nejvyšší třídy účinnosti kondenzace, dosahují právě sušičky Miele.

www.miele.cz

Video se připravuje ...