Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Proměna kuchyně: Nová bílá linka a efektní varná deska na ostrůvku

23. dubna 2015 | 06:00

Tahle kuchyň v jednom plzeňském činžáku byla i před proměnou světlá a prostorná, ale nějak to nebylo úplně ono. Její majitelka Eva Kulíšková se proto přihlásila do soutěže vyhlášené redakcí časopisu Nové proměny bydlení a díky tomu si může užívat nový minimalistický nábytek i nové spotřebiče. 

Prostor Kuchyň v činžovním domě z padesátých let dvacátého století vznikla probouráním zdi mezi původní malou kuchyní a obývacím pokojem a následným propojením obou místností. Nově vzniklá místnost je prosvětlená a prostorná.

Problém Inspirativnímu prostoru však chyběl kompaktní kuchyňský nábytek. Dosavadní mobiliář sestával ze starých nesourodých kousků posbíraných po příbuzenstvu.

Řešení Zásadní bylo pořízení nové linky, která splní nároky současných kuchyní. Vzhledem k rázu bytu byla pojata v minimalistické podobě. Celková hodnota spotřebičů a nábytku na míru činí 120 tisíc korun. 

DŘÍVE Samotný prostor nedávno zrekonstruované kuchyně byl sice velkorysý a originální, ale scházelo zde to základní, co kuchyň dělá kuchyní. Plně funkční kuchyňský nábytek a spotřebiče.
Autor: Nové proměny bydlení

NYNÍ Nová bílá kuchyň je uměřená a až minimalisticky laděná. Pro Kulíškovy bylo důležité, aby dobře fungovala a aby stylově a harmonicky navazovala na ostatní místnosti bytu.
Autor: Nové proměny bydlení

DŘÍVE Kuchyň má bonus v podobě velkého okna, dostatek světla však o to více zvýraznil její neuspořádanost a vady.
Autor: Nové proměny bydlení

NYNÍ Povrch nové kuchyňské pracovní desky jsme vybrali tak, aby plynule navázal na cementovou stěrku.
Autor: Nové proměny bydlení

DŘÍVE Veškeré nádobí a menší spotřebiče byly kvůli absenci uzavíratelných kuchyňských skříněk příliš vystavené na odiv.
Autor: Nové proměny bydlení

NYNÍ Kuchyň je prakticky řešena. Vše potřebné je po ruce, a přitom ve skříňkách ukryté před prachem i pohledem návštěv.
Autor: Nové proměny bydlení

DŘÍVE Kuchyň sestavená ze starých a vysloužilých kousků nábytku neplnila příliš dobře své poslání. Špatně se udržovala a samozřejmě nebyla zrovna reprezentativní.
Autor: Nové proměny bydlení

NYNÍ Díky na míru navržené kuchyňské lince a středovému pultu se účelněji využil celý prostor. Vzniklo více pracovních ploch a jednotlivé zóny jsou lépe rozloženy, takže je vše při ruce.
Autor: Nové proměny bydlení

BARVY Bílá barva na nábytku působí elegantně, čistě a nevtíravě. Světle šedá cementová stěrka evokuje betonové panely. Tmavá antracitová podlaha nechá světlý nábytek vyniknout.
Autor: Nové proměny bydlení

Autor: Nové proměny bydlení

Design Zuzana Bernasovská, foto Petr Karšulín

Vyrobeno ve spolupráci s časopisem Nové proměny bydlení

Autor: wall
Video se připravuje ...