Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Známe fígl, jak vyfouknout vajíčko jednou dírkou! Stačí vám dvě minuty!

Video se připravuje ...
VIDEO: Adam Balažovič
29. února 2016 | 06:00

Jedna dírka, druhá dírka, přiložit vajíčko k ústům a foukat z plných plic, dokud vám nebude praskat ve tvářích a oči vám nezačnou lézt z důlků. Tak si alespoň já vybavuji vyfukování vajíček. Ve většině případů mi navíc posléze praskla nebo dírky v nich byly tak velké, že s roztomilou velikonoční dekorací to nemělo nic společného. S tím je teď ale konec! 

Už to začíná, děti chodí ze školek a škol s jasným zadáním. Potřebují vyfouknuté vajíčko. Jak na to nejsnáze? Na vyfouknutí vajíčka už nebudete potřebovat trpělivost a plný objem plic! Budou vám stačit injekční stříkačka s jehlou, špendlík a mistička na vyfouknuté vajíčko. A pouze několik vteřin. 

Do vajíčka si udělejte špendlíkem dírku. Stačí tak malá, aby jí prošla jehla injekční stříkačky. Čím větší stříkačku si pořídíte, tím rychleji budete mít práci za sebou. Nepřeceňujte ale své síly. Čím větší objem bude mít, tím větší sílu na vyfouknutí vajíčka budete potřebovat. Ideální je zhruba 40 ml.

Do stříkačky natáhněte vzduch a ten poté vyfoukněte dírkou do vajíčka. Vznikne zde podtlak, který vytlačí bílek i se žloutkem ven. To opakujte do té doby, než bude vajíčko prázdné. 

Poté do stříkačky naberte trochu vody. Tu vstříkněte do vajíčka a zatřepte s ním. Opět si do stříkačky naberte vzduch a pusťte ho do vajíčka. Z něj pak vyteče voda smíchaná se zbytky vajíčka. To je nyní zevnitř čisté. Budete mít jistotu, že po chvíli nezačne zevnitř zapáchat. A je hotovo!

Vše o Velikonocích se dočtete ZDE >>>

Video se připravuje ...