Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

10 tipů, jak ušetřit i tisíce korun měsíčně

  • Možná ani nevíte, že vyhazujete peníze zbytečně.
    27. února 2015 | 06:00

    Ať děláte co děláte, pořád vám ke konci měsíce chybějí peníze, i když máte přiměřený stabilní příjem? Možná špatně hospodaříte a utrácíte tam, kde nemusíte. Máme pro vás deset tipů, které vám mohou ušetřit i několik tisíc měsíčně.

  • Nakupujte v akci chytře

    Při nákupu potravin sledujte i to, jaká je jejich energetická hodnota.
    Autor: Profimedia.cz

    Existuje celá řada ceny porovnávajících webů, ale většina z nich porovnává ceny jen v e-shopech. Proto jsem si tolik oblíbila webové portály jako např. www.akcniceny.cz nebo www.kupi.cz, kde najdete akční nabídky většiny velkých obchodních řetězců. Stačí nastavit své oblíbené obchody, kam chodíte nejčastěji nakupovat. Dále si vybrat zboží, které chcete ve slevě nakoupit, a kdykoli se objeví v akční nabídce zvolených obchodů, dostanete upozornění na váš e-mail.

  • Nekupujte polotovary

    Ne vždycky se vyplatí nakupovat v akci.
    Autor: Shutterstock

    Chcete-li šetřit, naučte se vyhýbat se polotovarům. Uvaříte-li si doma, určitě ušetříte. A co si budeme namlouvat, domácí sekaná nebo třeba polévka jsou vždy lepší než kupované. Můžete zkusit třeba naše levné recepty, které vám určitě zachutnají.

     

  • Inspirujte se akční nabídkou

    Dobrý chleba má krásně vonět a být dobře propečený.
    Autor: Shutterstock.com

    Chodíte-li na nákup po práci, rozhlédněte se v supermarketu po zboží se slevou. Obchodní řetězce takto často až s 50% slevou nabízejí zboží, kterému brzy projde spotřební lhůta. Ale nakoupíte-li třeba maso, které má spotřební lhůtu jen do druhého dne, můžete ho dát klidně zamrazit, a tím ji značně prodloužíte. Mléčné výrobky zase mají datum spotřeby už od výrobce nastavené s velkou rezervou. Výrobci se tak brání případným stížnostem. Takže například jogurt nebo sýr je výtečný i několik dní po datu spotřeby.

  • Vše za odvoz

    Společné bydlení je nový začátek, ale má svá pravidla.
    Autor: Shutterstock

    Pokud vybavujete byt a máte hluboko do kapsy, nemusíte hned vyrazit na nákupy. Zkuste se podívat na webové stránky www.vsezaodvoz.cz, www.darujizaodvoz.cz, www.siknese.cz nebo www.nevyhazujto.cz. Najdete tam širokou nabídku od nábytku, domácích spotřebičů přes oblečení až po nádobí a další věci. Možná tam objevíte to, co právě potřebujete, a ušetříte i tisíce z rodinného rozpočtu.

  • Bavte se zadarmo

    teenageři, holky, party, večírek
    Autor: Shutterstock

    I na zábavě můžete hodně ušetřit a tančit, užívat si hudby, divadla a nejrůznější zábavy, i když máte týden před výplatou. Výhodou samozřejmě je, pokud žijete ve velkém městě, kde se akcí bez vstupného koná nepřeberné množství. Žijete-li v Praze, Brně či Ostravě, podívejte se třeba na weby www.goout.cz a www.citybee.cz, kde najdete pozvánky na akce zdarma. Nedocenitelným pomocníkem je také Facebook, kde najdete řadu stránek a skupin, na kterých provozovatelé klubů a dalších zábavních či vzdělávacích podniků prezentují své akce zdarma.


    Vybrané facebookové stránky:

    Co je v Brně zadara
    Co je v Praze zadarmo
    Kam v Praze zadarmo
    Kultura zadarmo
    Kam v Praze zadarmo
    Budejce zadarmo
    Kulturní akce v Olomouci zadarmo
    Co je v Ostravě zadarmo 1
    Copa je v Plzni zadarmo

  • Rozbalené levněji



    žena, vysoké podpatky, boty
    Autor: Shutterstock

    Většina e-shopů se potýká s poměrně velkým množstvím zboží, které zákazníci z nejrůznějších důvodů vracejí. Obvykle jsou věci rozbalené, ale nejsou nijak poškozené. Značkové zboží od elektroniky po oblečení či vybavení domácnosti  najdete třeba na Rozbaleno.cz. Zlevněné rozbalené zboží seženete v samotných e-shopech, jako jsou www.kasa.cz, www.alza.cz, www.softcom.cz či www.okay.cz.

  • Vlasy za hubičku



    Přinásíme vám skvělé tipy od profesionálních kadeřníků, díky kterým vaše hříva konečně poroste.
    Autor: Shutterstock

    Větší kadeřnické salony čas od času dělají školení pro své zaměstnance a stejně tak firmy vyrábějící vlasovou kosmetiku či velkoobchody s kadeřnickými potřebami. Obvykle shánějí dobrovolníky, na kterých by si mohly kadeřnice nové produkty pod vedením zkušených lektorů vyzkoušet. Někdy se učí s novými barvami, jindy střihy – pokud se nebojíte trochu experimentovat, neváhejte. Budete mít skvělý účes zdarma či za symbolický poplatek. Zkuste se informovat třeba v Bomton Academy, Hair ServisL'Oréal Professionel Academie, Wella Hair Academy nebo Kadeřnický svět.
    Výhodné slevy na kadeřnické služby najdete také na všech slevových portálech. Podívejte se třeba na Slevydnes.cz, kde najdete na jednom místě nabídky všech slevových portálů v ČR.

  • Voníme se slevou

    Za uši a na šíji - místa, kde se vůně náležitě rozvine.
    Autor: profimedia.cz

    Ušetřit můžete také na parfémech. Všechny e-shopy, které je nabízejí, prodávají také často i o stokoruny levnější testery. Ty sice nejsou v krásné krabičce, ale pokud potřebujete vůni pro sebe, krabičku stejně po rozbalení vyhodíte. S výraznými slevami pořídíte parfémy a řadu další kosmetiky také v nákupních klubech typu BigBrands nebo Módní guru a řadě dalších.

  • Účty pod kontrolou

    žena, účty
    Autor: Shutterstock

    Další položkou, která vám může ulevit z měsíčního rozpočtu, jsou náklady na bydlení, telefony, finanční služby a podobně. Podívejte se, zda zbytečně neplatíte bankovní poplatky, vysoký tarif za mobilní telefon, zda nemůžete získat výhodnější cenu za energie nebo nepřeplácíte bankovní půjčku. Na webech, jako je
    Skrblík.cz nebo Usetreno.cz, najdete přehledně zpracované nabídky všech poskytovatelů těchto služeb. Skrblík navíc vydává šikovný newsletter, který vám bude každý týden chodit na e-mail, kde informuje i o řadě dalších výhodných nabídek nejrůznějšího druhu.

  • Cestování za babku



    Autor: Shutterstock

    S omezeným rozpočtem můžete i cestovat. Kromě tradičních last minute a first minute zájezdů za výhodné slevy můžete využít také výhodných cen letenek a hotelů. Zkuste třeba www.Akcniletenky.com, www.skyscanner.cz nebo www.zaletsi.cz. Cenově výhodné pobyty v Česku a okolí najdete také na běžných slevových portálech, jako je například www.slevomat.cz. Skvělým pomocníkem při cestování je také web a aplikace pro chytré telefony Booking.com, která vám pomůže najít ubytování ve vámi zvolené cenové kategorii kdekoli na světě. Fígl je v tom, že když sháníte hotel až na poslední chvíli a případně až na místě, mnoho hotelů a hostelů nabízí prostřednictvím aplikace aktuálně volné pokoje s velkými slevami. Takže seženete často pokoj v luxusním hotelu za cenu budget hotelu.

Diskuse ke článku
.
Video se připravuje ...