Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Proměna vybydlené toalety: Útulný a hravý prostor za pár korun

18. prosince 2014 | 06:00

Za rok čeká tuhle toaletu zásadní rekonstrukce s výměnou obkladů, proč si ale tu dobu nezpříjemnit provizorním řešením? Prostor, který býval noční můrou celého bytu, lze totiž výrazně proměnit za minimální náklady!

PROSTOR Toaleta je v činžovním domě. Její poslední rekonstrukce proběhla před patnácti lety, kdy se například zazdilo okno nad WC.

PROBLÉM V příštím roce se chystá kompletní obnova s výměnou obkladů. S osazením závěsného WC a navrácením okna proto bylo nutné najít provizorní řešení, které by stávající prostor dočasně zútulnilo.

ŘEŠENÍ Barevným přetřením obkladů a omítky se sladily povrchy stěn. Nad umyvadlem umístěné zrcadlo schovalo nevzhlednou trubku od digestoře a výklenek po dříve zazděném okně překryla otevírací dvířka z březových kmenů, která do prostoru vnášejí originalitu, hravost a vtip.

DŘÍVE Dlažba z konce devadesátých let imitující mramor, s ní nevhodně kontrastující výmalba a po zdi vyvedené odsávání kuchyňské digestoře - to byly největší problémy k vyřešení.
Autor: Nové proměny bydlení

NYNÍ Místnost se díky dvěma zeleným odstínům opticky víc sjednotila, naklopené zrcadlo na zdi zakrývá trubku od digestoře a díky jeho náklonu se v něm dobře vidí i osoby nižšího vzrůstu.
Autor: Nové proměny bydlení

DŘÍVE Z pohledu na plánek je dobře patrné, že prostor toalety byl neútulný, neosobní a postupně dosluhující.
Autor: Nové proměny bydlení

NYNÍ Barevný experiment s výraznými odstíny zelené barvy a neotřelé doplňky - a toaleta získala hravý výraz.
Autor: Nové proměny bydlení

Nové proměny bydlení
Autor: Nové proměny bydlení

Design: Petr Šlejmar

Foto: Petr Karšulín
Vyrobeno ve spolupráci s časopisem Nové proměny bydlení.
Video se připravuje ...