Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Tradiční Vánoce: Zkuste originální výzdobu z perníčků, hodí se na věnec i dárky

4. prosince 2014 | 06:00

Možná pečete každý rok perníčky a chcete je letos pojmout trochu jinak. Nebo se vám zajídá fakt, že vaše vánoční výzdoba vypadá každý rok stejně, a chcete změnu, která vás přitom finančně nezruinuje. Díky nápadům z časopisu Krasný venkov můžete mít obojí. Podívejte se, jak se s pomocí voňavé sladkosti dá například ozdobit stromeček nebo adventní věnec. 

Brzy se stmívá, děti vyhlížejí sníh a Ježíška, vzduchem voní jehličí a svařené víno, blíží se nejoblíbenější svátky v roce. Pořiďte si pravý stromek, vyrobte si z papíru a perníku ozdoby a prožijte advent a Štědrý večer v klidu a pohodě. Tak jako dřív. Nebojte se přitom zkombinovat tradiční perníčky s moderním nábytkem nebo třeba s elektrickými svíčkami, i takový kontrast může vypadat dobře. 

ADVENTNÍ VĚNEC Korpus obalte mechem, ten přilepte tavnou pistolí. Staré formičky poslouží jako držáky svíček, přilepte je nebo provrtejte a připevněte drátkem. Věnec ozdobte třeba žaludy.
Autor: Nové proměny bydlení
 
JAK VYROBIT PERNÍKOVÝ VĚNEC Z březových tenkých větví smotejte pomocí tenkého černého drátku základ. Větvičky pak po několika nastříhejte do snopků, stáhněte opět drátkem a vlepte na základ. Udělejte to tak, aby věnec působil “rozcuchaně”. Upečené a ozdobené perníčky ve tvaru vloček nalepte na věnec - pokud je chcete dále konzumovat, použijte bílkovou hustou polevu, jinak je přilepte tavnou pistolí. Ovažte v jednom místě bílou vlnou a vytvořte tak očko pro zavěšení.
Autor: Nové proměny bydlení
HOLUBIČKA Z perníkového těsta vykrájejte formičkou holubičky a udělejte dírku na zavěšení a větší na provlečení křidélek. Upečte a ozdobte. Papír poskládejte do harmoniky, prostrčte do otvoru a na obou koncích roztáhněte. Do dírky v hlavičce provlečte šňůrku k zavěšení. Na řetěz vystříhejte proužky široké 1 cm a dlouhé asi 8 cm a slepte je do kroužků.
Autor: Nové proměny bydlení
DÁRKY Zabalte je do přírodního balicího papíru. Z perníkového těsta vykrájejte různě velká kolečka, špejlí vytvořte knoflíkové dírky, upečte a ozdobte. Na zabalený dárek připevněte upečené knoflíky bílou vlnou.
Autor: Nové proměny bydlení

Autor: Nové proměny bydlení

Dekor a styling: Denisa Bartošová
Foto: Robert Tichý
www.krasnyvenkov.cz

Autor: wall
Video se připravuje ...