Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Proměna dětského pokoje: Nevkusný nábytek je pryč!

20. listopadu 2014 | 06:00

Představujeme vám nový projekt, který vzniká ve spolupráci s časopisem Nové proměny bydlení. Každý týden vám v naší rubrice věnované bydlení přineseme proměnu interiéru, návštěvu zajímavého bytu, nápady na výzdobu vašeho bydlení a podobně. Dnes začínáme proměnou dětského pokojíčku malého kluka, který v průběhu let poněkud zahltil nábytek, v pokoj dospívajícího studenta. 

 

PROSTOR
Pokoj o rozloze 12m2 je v patře rodinného domu a původní majitelé ho využívali jako kuchyň. Proto tu byla přistavěná i rohová spíž, nyní sloužící jako šatník.

PROBLÉM
Postel byla ve výklenku proti dveřím, všechny věci uložené ve starých skříňkách, které velikostí neodpovídaly novému účelu. Pracovní stůl byl jen provizorní.

ŘEŠENÍ
Stavebními úpravami vznikla prostorná šatna, vestavěná do sousedního, podstatně většího pokoje. Prohozením postele a pracovního stolu se pak už vyřešilo vše ostatní - velká postel je ukrytá za dveřmi a pracovní deska na míru je opravdu velkorysá. 

Dříve - Staré skříně s barevnou úpravou pro školáka už studentovi nemohly vyhovovat. Navíc byly do pokoje příliš velké ale pro Kryštofovy potřeby příliš malé.
Autor: Nové proměny bydlení

 

Dříve - Před proměnou byla plocha pokoje zcela zaplněná nábytkem, nikde nezbylo volné místo.
Autor: Nové proměny bydlení

 

Nyní - Po proměně je v pokoji díky vestavěnému nábytku a změněné dispozici spousta volné plochy.
Autor: Nové proměny bydlení

 

Nyní - Postel za dveřmi je umístěna ve zděné nice, za kterou vzniklo pouzdro pro posuvné dveře. Police mají ztracené kování. Jsou nasunuté na tzv. trny, aby nespadly.
Autor: Nové proměny bydlení

 

Nyní - Za posuvnými dveřmi z překližky je ukrytá nová šatna, vestavěná do sousedního pokoje. Komoda a police jsou na míru.
Autor: Nové proměny bydlení

 

Nyní - Našli jsme pohodlnou pracovní židli, vhodnou pro vysokého člověka a navíc vůbec nepůsobí kancelářsky!
Autor: Nové proměny bydlení

 

Nyní - Saša Dýcková navrhla dveře ze sádrokartonové desky, která se zavírá pomocí magnetů a otvírá zataháním za provázek.
Autor: Nové proměny bydlení

 

Autor: Nové proměny bydlení

Připraveno ve spolupráci s časopisem Nové proměny, www.novepromenybydleni.cz

Foto: Veronika Raffajová, Designérka: Alexandra Dýcková

Autor: wall
Video se připravuje ...